10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Marjolein van Twillert

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Marjolein van Twillert. DitDoetDo heeft onlangs het stokje aan haar overgedragen en ze heeft geen woord over haar gelogen. Marjolein is een prachtige mama van 3 kindjes en getrouwd met Polle. Samen wonen ze in het mooie Baarn. Marjolein heeft drie jaar geleden haar baan bij RTL Boulevard opgezegd om zich op thuis te focussen. Hoe denkt zij over verschillende geldzaken?


Even voorstellen:

Hoi! Ik ben Marjolein van Twillert – Horst. Ik ben 33 jaar, getrouwd met Polle en samen hebben wij drie kinderen: Tuur (3 jaar), Pom (2 jaar) en Charly (4 maanden). Wij wonen in Baarn, een gezellig dorpje naast Hilversum. Drie jaar geleden heb ik mijn vaste baan als verslaggever bij RTL Boulevard opgezegd om meer tijd thuis door te brengen. Ik was net moeder geworden dus wilde bij mijn kind zijn, maar tegelijkertijd ook alles geven op m’n werk. Ik had het gevoel dat ik teveel ballen moest hooghouden en voordat het me teveel zou worden heb ik ontslag genomen.

Super spannend maar uiteindelijk de beste beslissing ever! Het heeft me in heel veel opzichten veranderd als mens en ik heb meer leren genieten. Inmiddels hebben we de juiste balans gevonden en werk ik drie á vier dagen per week als freelance redacteur en verslaggever. Ook doe ik verschillende schrijfopdrachten vanuit huis en blog ik o.a. voor MamaGlossy.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Oei, dat verschilt per week. Sinds kort heb ik de boodschappen bestelservice ontdekt. Ze brengen de boodschappen zelfs tot in de keuken! Ik weet het, dit klinkt super decadent, maar met drie kinderen onder de vier jaar én twee drukke banen is het voor ons echt een uitkomst! Aan de weekboodschappen zijn we gemiddeld tussen de €80,- en €100,- kwijt. Hoewel de bestelservice overdreven lijkt, ben ik echt goedkoper uit. Wanneer ik met een kar door de supermarkt ga, ben ik gevoeliger voor onnodige koopjes. Ik ben gek op koken en door de jaren heen heb ik een paar fijne recepten ontwikkeld die gezond zijn en makkelijk in te vriezen. Een goede planning scheelt een hoop geld en ook weinig om weg te gooien. Tevens zijn wij van de koopjes dus kijken we geregeld waar bijvoorbeeld ons favoriete wasmiddel in de aanbieding is.

2. Wat is je grootste miskoop?

Dat zijn bij mij toch schoenen. Ik heb hele smalle lange voeten en krijg snel blaren. Mijn ene voet is een maat groter dan de andere dus dat zorgt vaak voor problemen. In de winkel zit het goed, eenmaal een week op gelopen blijkt het toch geen match. Super zonde!!

3. Wat is je beste koop?

Ik kan heel blij worden van (antieke) rommelmarkt en marktplaats koopjes. Daarnaast woon ik in de spijkerbroeken van Levi’s en ben ik nog steeds heel blij met mijn vintage Cartier horloge en Louis Vuitton tas uit 1990. Voor mijn werk heb ik Patrick Louis Vuitton geïnterviewd. Ik werd ontvangen in het prachtige landhuis van de familie en kreeg daarna een rondleiding door de werkplaats, waar nog altijd ouderwets handwerk wordt verricht. Ik heb met open mond gekeken hoe die mensen daar met zoveel passie en liefde aan het werk waren. Daar is de liefde voor dit merk ontstaan.

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Wij zouden veel meer willen en moeten sparen dan we nu doen. Op dit moment zetten we geld opzij voor onze verbouwing, de zomervakantie en een schilder voor de buitenboel. Komt er ooit een einde aan? Haha! We sparen wanneer het uitkomt en storten iedere maand een vast bedrag op de rekeningen van Tuur, Pom en Charly.

5. Eén designer item of vijf items van Zara?

Ik kies voor de Zara en dan ga ik voor 4 mooie basics met één hippe uitspatting. Mijn stijl is klassiek, tijdloos met altijd wel een opvallend detail.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Zara, H&M, Mango, Stradivarius, Pull & Bear en Stars by Daan in Baarn. De laatste tijd shop ik meer voor de kinderen dan voor mezelf, haha! Via Instagram krijg ik veel vragen over mijn outfits. Heel vaak zijn het oudere items want hoewel ik gek op shoppen ben, vind ik het niet nodig om elke week een nieuwe garderobe aan te schaffen. Ik kan heel blij worden van een lekkere spijkerbroek, witte sneakers met een goed shirt, mooie blouse of fijne trui.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een mooie lange reis maken met het gezin en een groot feest geven! Oh en een knus vakantiehuisje kopen in Zeeland (of Spanje, haha).

 

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Zeker! Wij hebben ons huis vier jaar geleden op basis van één salaris gekocht. Dat geeft ontzettend veel rust. Alles wat ik verdien is extra en voor de leuke dingen. We kunnen doen wat we willen en voor grote aankopen moeten we geld opzij zetten, zoals iedereen. Wij genieten enorm van etentjes, tripjes en vakanties maar geven minder om dure spullen. Geluk zit in kleine dingen, niet in geld of materiaal.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

De energierekening kan echt omlaag! Verder moet ik vaker een voorbeeld nemen aan mijn man die een stuk zuiniger leeft dan ik.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Op dit moment €746,79 op mijn eigen betaalrekening. Onze gezamenlijke rekeningen houd ik lekker privé 😉

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan…. @iriszeilstra Omdat ik haar ontzettend bewonder in alles! Ze runt meerdere goedlopende bedrijven en daarnaast geniet ze zichtbaar van haar twee schatten van dochters. Ik krijg enorm veel energie van Iris. En aan @adinda_momsandbabyccinos. Omdat ik het fantastisch vind dat ze ook haar vaste baan heeft opgezegd en ik veel inspiratie krijg van Adinda.


Reactie Anne: Super leuk om jou zo wat beter te leren kennen Marjolein! Prachtig dat je de keuze voor jezelf en je kinderen hebt gemaakt om je op één ding te focussen. Als dat meer rust voor jezelf en in huis betekent, dan is het de juiste keuze geweest. En als het financieel mogelijk is: helemaal top! Baarn heeft een prachtige natuuromgeving en daarnaast ben je binnen no-time in de stad. Wat fijn dat jullie daar wonen. En ik was wel een beetje jaloers op jouw Louis Vuitton ervaring. Die vergeet je inderdaad nooit meer! Bedankt voor het delen van jouw visie op geldzaken en ontzettend veel geluk gewenst met je mooie gezin!

Volg Marjolein ook op Instagram.

Foto’s: @marjoleinvantwillert

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.