salaris verpleegkunde
Het salaris van.. Purse-Oonlijk

Het salaris van.. Stephanie (teamleider zorg)

In de rubriek ‘ het salaris van…’ zijn lezers openhartig en eerlijk over hun salaris. In een eerdere blog heb ik het al eens gehad over het praten over je salaris en het taboe rondom dit onderwerp. In dit artikel ga ik wat dieper in op het salaris van de persoon. Is hij/zij er tevreden mee? Staat het salaris in verhouding met diens opleiding en wat zou diegene voor werk doen als geld geen rol speelt? Vandaag deelt Stephanie haar verdiensten als teamleider zorg met ons. Een drukke baan die flink wat verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Is zij tevreden met haar salaris?


Even voorstellen:

Ik ben Stephanie en ik ben 29 jaar. Ik ben recentelijk uit elkaar gegaan met mijn vriend. Een erg verdrietige periode. Wel ben ik heel erg blij dat ik in ons koophuis kan blijven wonen. Ik werk 32 uur per week als teamleider zorg in een intramurale setting voor ouderen. Ik geef leiding aan zo’n 50 mensen. Ik werk dus niet echt als verpleegkundige meer, maar ze kunnen mij wel voor advies benaderen.

Om gelijk met de deur in huis te vallen: wat is jouw salaris?

€2.900,- bruto per maand.

Is dit je eerste baan?

Nee, ik ben recentelijk van werkgever geswitcht. Hiervoor heb ik 10 jaar bij een andere organisatie gewerkt.

salaris verpleegkunde teamleider

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb 10 jaar voor dezelfde organisatie gewerkt in verschillende functies. Mijn laatste baan was als operationeel manager bij een detacheringsbedrijf. Hier werd ik absoluut niet gelukkig van. Nu gelukkig weer terug in de zorg:)

Wat is de reden dat je voor een nieuwe baan hebt gekozen?

Mijn zoektocht naar een nieuwe baan is uit nood geboren aangezien ik mijn vorige werk echt niet leuk vond:-). Uiteindelijk heeft het zo moeten zijn en heb ik nu een super leuke baan!

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb op mijn 23e de Verzorgende IG opleiding afgerond en op mijn 28e mijn Niveau 4 Verpleegkundige opleiding afgerond.

Sluit deze opleiding op jouw huidige baan aan?

Ja, mijn kennis en ervaring gebruik ik dagelijks in mijn werk.

Ben je over het algemeen tevreden met je salaris?

Ja opzich wel, echter vind ik het voor deze functie bijna onderbetaald. Ik draag veel verantwoordelijkheden.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

Waar zal ik beginnen? Geen dag is hetzelfde, ik coach teams, voer individuele gesprekken met mensen, vergaderingen, op de afdelingen langs gaan en uiteraard algehele controle in de zin van of alles goed gaat. Doordat ik soms wel 3x per dag op een afdeling kom zie ik veel, ook wat er niet goed gaat. Ik spreek mensen hier gelijk op aan, ik ben open en transparant.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden heb je?

Hele goede! Ik val onder de CAO VVT en dit is allemaal meer dan prima geregeld. Zo ontvang ik een eindejaarsuitkering, fietsenplan etc.

salaris verpleegkunde

De werkdruk in de zorg is al hoog en ik kan me voorstellen dat dit voor een teamleider extra hoog ligt. Hoe ga je hiermee om? En wat doe je met heftige situaties op je werk?

Absoluut waar, ik ben erg blij met mijn teams! Ze leveren echt super goed werk. Heftige situaties evalueer ik met de desbetreffende teams door middel van een vergadering. Ook doe ik graag wat extra’s zoals een klein cadeautje voor iedere medewerker bijvoorbeeld. Dit betaal ik uiteraard uit eigen portemonnee;)

Omdat je van een tweeverdieners huishouden gaat naar 1, zal er ongetwijfeld wat in je financiële situatie zijn veranderd. Hoe gaat dat?

Ja ik zal echt op wat dingen moeten bezuinigen, ik behoud dezelfde hypotheek en moet dat nu alleen gaan betalen. Ik red het wel maar het zal even wennen zijn.

Als salaris geen rol speelde, welke baan zou je dan het allerliefste aannemen?

Oeh goede, ik heb recentelijk een uitstapje gemaakt naar compleet iets anders. Echter paste dit absoluut niet bij mij. Ik zit helemaal op mijn plek in de zorg, wel nu nog meer als teamleider dan aan het bed.


Reactie Anne: het lijkt me een flinke verantwoordelijkheid die je te dragen hebt! Maar volgens mij zit je goed op je plek, gezien je antwoorden en loyaliteit richting collega’s. Wat betreft je salaris ben ik het helemaal met je eens dat dit wel wat hoger kan. Werken in de zorg is ontzettend belangrijk en ik vind het dan ook jammer dat de salarissen hier niet hoger liggen. Staken voor betere verdiensten kan niet, want dan zijn de patiënten en clienten de dupe. Ik hoop dat je hier nog in kunt groeien zodat jij en je collega’s krijgen wat ze verdienen 🙂 Bedankt voor je antwoorden!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.