MM reist

Italie geeft 100 gratis kastelen en villa’s weg

Say what? Ja.. je leest het goed. Altijd al gedroomd van een potentiële bed & breakfast? Maar geen zin in de typische ‘ik vertrek’ taferelen en geldtekort? Verdiep je dan eens in deze ludieke actie van de Italiaanse overheid, want het kost je in ieder geval (bijna) niets!


De reden achter deze ‘weggeefactie’ heeft met het toerisme te maken. Het Italiaanse ministerie van infrastructuur en transport wil dit in bepaalde regio’s een boost geven en daarom zien zij de historische gebouwen als ultieme kans. Om kans te maken op een gratis kasteel of villa moet je echter wel hard je best doen. Naast het eigenhandig renoveren, dien je ook een compleet plan in te dienen waaruit blijkt dat het gebouw aantrekkelijk wordt voor toeristen.

Denk aan een spa, bed & breakfast , restaurant of agriturismo. Alles kan.

Als je wordt geselecteerd dan ben je een gratis eigenaar gedurende 9 jaar. Hierna kan het contract verlengd worden bij het ministerie.

Denk nu niet dat je een romantisch kasteeltje op een Toscaanse heuvel op de kop kan tikken; de kastelen en villa’s bevinden zich op afgelegen plekken waar toeristen niet of nauwelijks komen. Daarnaast is er veel, echt veel renovatie werk nodig.

Ben je handig, gek op Italië en zie jij het als een uitdaging op een bouwvallig kasteel om te toveren tot een juweeltje van een B&B? Pak dan je kans zou ik zeggen. Meer info is te vinden op de Facebookpagina van het Italiaanse ministerie van I&F.

Benieuwd naar de gebouwen? Hier alvast een voorproefje:

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Yes please, doe mij maar zo’n kasteel cadeau hoor!!

  2. Hoe gaaf! Ik ga het zeker aan mijn man laten zien, dus wie weet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.