MM reist

Thailand ontdekken in 2,5 week.


Ja, het kan. Een goede kennismaking met het land van de glimlach in 2,5 week. Natuurlijk niet het gehele land, maar wel een aantal bijzondere locaties. Ik vertel jullie vandaag welke route wij hebben genomen en hoe we dit van tevoren hebben gepland. Een goede voorbereiding is het halve werk!


 

Gelukkig bestaan er tegenwoordig reisblogs. Heel veel reisblogs. Aangezien Thailand het walhalla is voor backpackers, reizigers en avonturiers, is hier veel info over te vinden. Uiteraard heb ik ook een aantal tips opgedaan bij vrienden die het land al eens hadden bezocht. Thailand heeft een enorm aantal prachtige plekken die allemaal een bezoek waard zijn. Toch moet er een keuze gemaakt worden. Daarom  hebben we eerst al onze wensen/verwachtingen van de reis op een rijtje gezet:

  • Zon, zee en strand
  • Olifanten bekijken
  • Duiken en snorkelen
  • Shoppen
  • Beleven van de Thaise cultuur/samenleving
  • Het land doorkruisen dmv een (nacht)trein

 

Een lijstje wat niet afwijkt van de gemiddelde toerist dus;-)

De aankomst is vrijwel altijd in Bangkok, dus een eerste overnachting vindt dan ook in deze metropool plaats. Even bijkomen van het enorme temperatuurverschil en onze bleke huidjes aan de zon laten wennen met een flinke laag zonnebrand.

 

Chiang Mai

Enkele maanden geleden zagen wij het Elephant Nature Park via 3 op reis. Een opvang voor olifanten met een trauma, waar ze door vrijwilligers verzorgd worden. Een mooi initiatief waar wij graag een dagje aan mee wilden werken. Het reservaat is gelegen nabij Chiang Mai, de 2 na grootste stad in Thailand na
Bangkok en tevens een trekpleister voor reizigers. Prima! Ook hier is veel Thaise historie en cultuur te vinden, dus wij besloten er 4 dagen te verblijven.

 

elephant nature park

olifant2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koh Samui & Koh Tao

Zon, zee en strand zijn de dingen die je op de eilanden vindt. Aangezien Thailand er enorm veel bezit, is het een kwestie van goede keuzes maken. Koh Tao stond al vast voor 5 dagen, vanwege de prachtige duiken die je er kan maken. Het eiland Koh Samui ligt, naast Koh Pangan, in de buurt van Koh Tao. Hier besloten wij tevens 4 dagen te blijven om te genieten van zon, zee, strand en kokosnoten:-). Prima tussenstop!

koh taococktail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om vanuit Koh Tao terug te gaan naar Bangkok, kan je ervoor kiezen om het vliegtuig te pakken in een van de kustplaatsen, of de nachttrein. Dit schijnt een leuke ervaring te zijn die je, als Thailand reiziger, eigenlijk niet kan missen. Je vangt er ook nog eens 2 vliegen in 1 klap mee. Je betaalt zo’n 30 Euro voor een ritje 1e klas waarmee je dus vervoer én overnachting krijgt.

 

Bangkok

Aangezien je in de meeste gevallen arriveert en vertrekt vanuit Bangkok, hebben we daar de laatste 3 dagen van onze trip gepland. In eerste plaats om uit te rusten, maar ook om vooral veel te shoppen in 1 van de tientallen shopping malls. Het winkelen plan ik altijd aan het einde van mijn vakantie, op dat moment weet ik namelijk hoeveel ik nog kan missen en is de kans op onvoorziene, grote uitgaven tamelijk klein. Een geruststellend idee. Als ik terugkom wil ik nog wel mijn rekeningen kunnen betalen. Daarnaast hoef je al je aankopen enkel nog het vliegtuig in te slepen, in plaats van deze de hele reis bij je te dragen.

bangkok3

 

Als ik terugkijk op onze reis, hebben wij zeer goede keuzes gemaakt die overeenkomen met onze wensen. Natuurlijk hebben wij tijdens onze reis verhalen gehoord over Hua Hin, Krabi, Koh Lanta en Koh Phi Phi, welke stuk voor stuk net zo mooi blijken te zijn. Mooie bestemmingen voor op ons volgende lijstje dus!

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Zo leuk om te zien hoe snel de 1e en 2e verdieping geplaatst werden! In februari vond onze reis naar Thailand plaats en werden wij van de bouw op de hoogte gehouden door onze lieve buren. Na terugkomst was het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.