Purse-Oonlijk

Purse-oonlijk: Chrisje van Wereldgenieter.com

Normaal leg ik mijn eigen spendeer-gedrag onder de loep in deze rubriek, maar ik bedacht me dat het ook heel interessant kan zijn om een ander deze confrontatie aan te laten gaan! Er zijn een aantal bloggers bereid geweest om mij én jullie mee te laten kijken naar hun uitgavenpatroon gedurende 1 week lang. Onwijs dapper van ze, het is en blijft namelijk een gevoelig onderwerp. Chrisje, van wereldgenieter.com, bijt deze week het spits af en geeft ons een purse-oonlijk kijkje in haar uitgavenpatroon van week 45!


Even voorstellen:

wereldgenieter5

 

Als 50-plusser woon ik met veel plezier en trots in Antwerpen in een multi-culturele buurt (goedkope winkels!). Al meer dan een jaar zit ik thuis met een burn-out.  Ja, dat betekent in de bijstand, dus minder geld om uit te geven. Een goed idee om de uit de raam vliegende centjes eens kritisch te bekijken. Gelukkig heb ik door mijn ziekte het schrijven weer opgepakt en blog ik op wereldgenieter.com. Therapeutisch én fun!

 

 

 

Maandag 7 november:


 • € 15,28 Carrefour supermarkt
 • € 8,27 viswinkel (halve kilogram verse zalmfilet!)
 • € 10,90 groenten/fruitwinkel
 • € 0,90 parkeergeld

Yep, na de feestjes in het weekend gaan we tijdens de week de gezonde(re) toer op. Veel groenten en fruit, vis en af en toe vegetarisch.  Ik wil wél meegeven dat je topkwaliteit verse zalm (en alle andere vis) bij ‘onze viswinkel Puertos koopt voor een zalig zachte prijs!

Als ik parkeer, kijk ik echt hoe lang mijn afspraak maximum duurt en ik betaal geen cent meer. Top!

Totaal: € 35,35

 

Dinsdag 8 november:


 • € 3,22 groente/fruitwinkel
 • € 23,90 afhaalchinees

OMG! Onze goede voornemens om gezond te eten vallen volledig in het water … ! Mijn man heeft zin in Chinees en ik zeg M.E.T.E.E.N. ja… Djiezus!

Totaal: € 27,12

 

Woensdag 9 november:


 • € 7,67  supermarkt
 • € 2,40 parking

 

wereldgenieter4Ja, ik ga bijna alle dagen naar de winkel. Kwestie van vers te eten (als we niet Chinezen hé!). De laatste weken zoeken we een appartementje om te kopen en helaas moest ik in een ondergrondse parking met de auto gaan staan. En je kan enkel per uur betalen. Ik had al  twee keer rondgereden en géén enkel plekje te vinden. Duur parkeren; ook dat is Antwerpen, helaas!

Totaal: € 10,07

 

 

 

 

 

Donderdag 10 november:


 • € 105,55 supermarkt Colruyt
 • € 16,40 groentewinkel

wereldgenieter6

Vrijdag komt onze dochter met haar verloofde brunchen. Ik wil een 8-tal kleine gerechtjes maken, dus dat betekent een monetaire uitspatting ;-). Als we dan in de Colruyt een geweldige entrecote zien liggen, loopt het water me in de mond voor vanavond! (Hm..waar zijn die gezonde voornemens toch?). Nu we toch in de Colruyt winkelen, sla ik meteen een voorraad zaden, noten en bessen in (o.a. pompoenpitten, lijnzaad, gojibessen, chiazaad en amandelschilfers).

 

Totaal: € 121,95

 

Vrijdag 11 november:


 •   € 2,00 voor 2 stokbroden

Alle boodschappen zijn al in huis, behalve het brood!

 

Totaal: € 2,00

 

Zaterdag 12 november:


 • € 0,-

Geen uitgaven! Aangezien op zondag 1000 spaghetti’s uitscheppen op de Marathon van Kasterlee op het programma staat, blijf ik bij vrienden slapen en zij voorzien mij van lekkere mosselen 🙂

 

Zondag 13 november:


 • € 0,-

Vrijwilligerswerk heeft zijn voordelen… Gratis koffiekoeken, spaghetti én een traktatie van de organisator op frietjes voor de harde werkers! Op de Marathon van Kasterlee zorgen wij met onze vrienden voor meer dan 1000 porties warme spaghetti voor de sporters. En ik krijg nog een 20-tal potjes verse kaas in mijn handen geduwd. Nice…

 

——> Totaal deze week: € 196,49<——–

 

Wat vindt Chrisje van haar uitgaven deze week?

Natuurlijk spenderen we meestal meer in het weekend. Ofwel koken we voor onszelf of voor vrienden wat uitgebreider ofwel gaan we uit eten .. ’s Ochtends eten we altijd een melkproduct met vers fruit, zaden en noten. Deze week heb ik bijna 20 EUR ‘verbrast’ aan de gezonde noten, maar daar doe ik dan ook erg lang mee.

wereldgenieter7Het verbaast me dat we zoveel geld aan vlees hebben uitgegeven. Geen goed idee om met een lege maag te gaan winkelen! De kortingskaarten bij de supermarkt helpen me wel mee. Op mijn ‘grootste’ rekening deze week scheelt dit toch € 3,50.

En vrijwilligerswerk loont! Hoewel mijn knie het begeven heeft na een hele dag staan. Maandagavond heb ik een afspraak bij de dokter voor een infiltratie in de ontsteking.. 31 EUR :-(. Maar dit bedrag hoort al bij een nieuwe week..

 

 


Chrisje, ontzettend bedankt voor deze ‘rondleiding’ in jouw uitgavenpatroon! Ik ben lichtelijk jaloers op je dochter, want ik denk dat je culinaire talenten goed benut worden! Je vind gezond en kwalitatief eten belangrijk en dat ben ik helemaal met je eens. Goed voor jezelf zorgen kan ook met een bijstandsuitkering en is onwijs belangrijk om je vitaal te blijven voelen. Vrijwilligerswerk is niet alleen een heel goed initiatief om je sociale contacten te onderhouden, maar ook om de routine van het werken te behouden. Een burn-out is niet mis en ik vind het erg knap hoe je je week indeelt. Zowel financieel als sociaal gezien!

Erg interessant ook om eens over de grens te kijken en vervolgens tot de conclusie te komen dat de Carrefour en Colruyt niets verschillen met onze eigen Appie en Jumbo winkels 😉

Wil je het leven van Chrisje blijven volgen? Bekijk haar blog wereldgenieter.com waarin zij regelmatig schrijft over haar passies (reizen, lezen, etc..)  en vele bezigheden.

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.