10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Samantha

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Onlangs heeft Faye 10 geldvragen beantwoord en zij droeg het stokje over aan fashionable mom Samantha. Ik volgde Samantha al een tijdje dus weet precies waar Faye het over heeft. Ze maakt de leukste combinaties wat betreft mode, heeft haar eigen webshop EN blog en een niet te vergeten prachtmeisje genaamd Alix. Lezen jullie mee?


Even voorstellen:

Hi! Ik ben Samantha van Os en ik woon samen in Almere met mijn grote liefde Borai. Bij ons thuis is het een georganiseerde chaos met een jongetje van 7 die het liefst de hele dag op de Playstation zit (mijn bonus kindje Indi) en onze baby Alix die het hele huis overhoop trekt als je even niet zit op te letten! Ik werk part-time bij Atabix, een software bedrijf in Amsterdam en in de overige uren blog ik via Upstreammag en werk ik (met hulp van mijn moeder) aan mijn webshop Upstreamstore.nl

samantha van os

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Sinds we gebruik maken van Picnic hebben we veel beter zicht op het geld dat opgaat aan boodschappen. We doen daar nu boodschappen voor de week a 35 euro (excl luiers). In het weekend eten we meestal met vrienden of familie (bespaart weer kosten, haha nee grapje! Dan verdelen we de kosten meestal).

2. Wat is je grootste miskoop?

Ik heb heeeel veel miskopen… Allemaal nog van voor mijn zwangerschap, want toen kocht ik nog wel eens wat voor mezelf! Nu koop ik alleen maar kleding voor Alix, maar dat is een ander probleem. De miskopen die ik heb gedaan zijn allemaal kleding gerelateerd. Ik heb echt een hekel aan kleding passen, dus dit skip ik meestal dan ook. Dan trek ik het na twee maanden een keer aan en past het me toch net niet helemaal, maakt de kleur m’n gezicht grauwer dan ik zou willen en beland het ergens achterin een lade…

3. Wat is je beste koop?

Al vanaf mijn eerste werkdag (toen was ik 15) droomde ik van een echte designer tas. Ik was vastbesloten er één te kopen van mijn eerste echte salaris en dan bedoel ik niet het hongerloon dat je op je 15e verdient bij de toenmalige V&D. Nee ik bedoel het eerste baantje die je wél op je CV wilt plaatsen. Helaas ging het geld er harder uit dan dat het er in ging (vraag me niet waar dit is gebleven. Echt geen idee), dus heb ik twee jaar geleden mijn langverwachte vintage Louis Vuitton tas gekocht. Een heuse Alma voor de kenners.

samantha van os

 

4. Spaar je regelmatig?

Wanneer het ons uitkomt!

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Dan kies ik toch echt voor 5 items van Zara! Maar wel met een designer tas erbij alsjeblieft 🙂

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Als ik de stad in ga voor een nieuwe garderobe maak ik altijd een tussenstop bij de H&M, Zara, Pull & Bear en Hudson Bay. Bij de H&M slaag ik de laatste tijd minder goed, maar bij de andere drie winkels vind ik altijd wel iets dat ik weer per se moet hebben. Als ik naar Amsterdam ga kan ik het nooit laten om Costes binnen te lopen en dan wil ik ook gelijk een hele outfit die zo van de paspop afkomt. Ze maken daar zulke leuke combinaties! Online winkelen is niet zo mijn ding. Althans niet voor mezelf. Voor de kinderen vind ik het juist super makkelijk!

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Als ik 1 miljoen op mijn bankrekening zou krijgen zou ik mijn spullen pakken en vertrekken naar een warm land. Of Borai dan mee gaat dat is een tweede. Die heeft al moeite met 2 weken vakantie…

 

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik kan er prima van leven. Gelukkig deel ik het huishouden met Borai en alle kosten die daarbij komen kijken. Het leven is al duur zat!

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Gelukkig niet. Ik scan bonnetjes in en lever deze aan bij onze accountant, dan weet ik zeker dat het goed gaat!

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Veeeel te weinig!

Tot slot: Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje graag over aan Amanda Griffioen van @nomadsphoto omdat het een topper van een vrouw is. Net gestart met haar eigen bedrijf en heeft alles volgens mij helemaal onder controle!


Reactie Anne: Dankjewel Samantha, voor het delen van jouw geldgeheimen! Eindelijk eens iemand met ook flink wat miskopen 😉 Ik deed ze eerst ook vaak op kleding gebied en heb laatst alle ongedragen items aan een vriendin gegeven. Oeps! Nu lijkt het beter te gaan. Ik volg je met veel plezier en zal dat zeker blijven doen! Ik las op je blog dat er onlangs wat tegenslagen in Alix haar gezondheid zijn geweest dus ik duim heel hard met jullie mee dat dit straks verleden tijd is. Heel veel knuffels aan je prachtmeisje en veel geluk met je lieve gezinnetje!

Volg Samantha ook op Instagram.

Foto’s: @upstream_mag

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.