Purse-Oonlijk

Purse-Oonlijk: Gelddagboek Karina

Een gelddagboek is een goed moment om eens stil te staan bij je uitgaven, aangezien je dat pasje zo makkelijk voor de lezer houdt 😉 Een klein bedrag betalen via de bank is tegenwoordig niet moeilijk meer, maar daardoor verliezen we onze uitgaven zo nu en dan uit het oog. Ik noem het ‘mindful budgetteren’. Klinkt misschien lastig, maar dat is het zeker niet. Toen ik een oproep deed voor andere gegadigden voor deze rubriek, kwamen er dan ook tientallen enthousiaste reacties binnen. Onwijs gaaf! Ik ben dus niet de enige die zicht wil houden op haar uitgaven. Vandaag deelt Karina haar week-uitgaven met ons. Zij hield, in week 30, een gelddagboek bij om met ons te delen. Lees je mee?


Even voorstellen:

Ik ben Karina, 32 jaar en sinds 7 jaar samen met mijn vriend Ronald. Vorig jaar in mei zijn wij ouders geworden van onze zoon Ryan en over iets meer dan 11 weekjes verwachten wij er een dochtertje bij! Ik werk 2 dagen in de week als office manager/P&O medewerker bij een facilitaire dienstverlener. Ik merkte dat het geld er soms wel erg ‘gemakkelijk’ uitvloog en ondanks dat wij het financieel niet slecht hebben, kan het geen kwaad om hier eens kritisch naar te kijken.

Vandaar mijn gelddagboekje. Wij zouden zeker kunnen besparen op dagjes weg, maar daar vind ik de herinneringen die we daarmee maken te waardevol voor. Volgens mij doen we het qua boodschappen best goed en ik denk dat we al met al best verantwoord met ons geld omgaan!

Net als bij jullie, hebben wij een gezamenlijke rekening waar de vaste lasten van af gaan of spullen die we voor ons samen kopen en een eigen rekening voor overige zaken.

 

gelddagboek

Maandag:

Mijn week start niet fijn, een bezoekje aan de tandarts. Deze stond al een tijdje gepland maar het blijft toch zuur om daar “even” €868,75 af te tikken voor een kroon (die je ook nog eens bijna niet ziet).
Ik heb gelukkig nog niet mijn hele vergoeding van mijn tandartsverzekering gebruikt (hierna dus uiteraard wel) en krijg hiervan nog €309,61 terug. De totale kosten komen neer op €559,14 (Prive).
Ik breng een pakketje van Zalando naar de supermarkt om terug te sturen en doe direct wat kleine boodschapjes: €15,17. Aangezien de Action bij ons naast de supermarkt zit, wip ik daar ook snel even naar binnen. Eigenlijk alleen voor tandpasta voor Ryan maar ik zag ook wat leuke hydrofiele doeken en rompertjes liggen voor de kleine meid die op komst is en dus komen de totale kosten op €11,03. (Beide bedragen van de gezamenlijke rekening)

Totaal: €585,34

Dinsdag:

Dinsdag is 1 van mijn werkdagen en meestal geef ik dan dus niets uit. Maar het is zo ontzettend warm en ondanks dat ik het best wel aardig trek, val ik ’s avonds lastig in slaap. Niet handig als je zwanger bent en een dreumes van 14 maanden hebt rondlopen, dus we bestellen een extra ventilator t.w.v. €27.99. (Gezamenlijk)
We zijn langzaam aan wat spulletjes voor de babykamer aan het aanschaffen. Ondanks dat het grootste gedeelte van Ryan doorschuift en we nu dus een meisje verwachten, wil ik toch ook graag dat ze wat nieuwe en vooral meisjesachtige spulletjes krijgt. Ik struin het internet af en stuit op een leuk nachtlampje met muziek en reflecterende sterretjes en vlindertjes op het plafond en besluit deze te kopen. Kosten €11,25. (Gezamenlijk)

Totaal: €39,24

Woensdag

Er worden een aantal vaste kosten van onze rekening afgeschreven:
  • Kosten betaalpassen: €3,-
  • Leesmap (oldskool, i know, maar wel heerlijk om te lezen) €24,40
  • Waterschapsbelastingen: €77,66
Uit mijn werk rij ik even langs de Dirk van den Broek want ik pakte onlangs de laatste fles wasmiddel. Ik besluit goed in te slaan. 5 flessen voor €10,-.
In het kader van gemak dient de mens, laten we de grote boodschappen thuisbezorgen door de Appie. We doen dit denk ik 1 x in de 2 weken en de rest halen we zelf tussendoor.
Omdat we altijd veel dingen halen die in de bonus zijn zijn we meestal niet eens veel kwijt (in mijn optiek) kosten: €42,- (hier is het statiegeld van de flessen en de kratjes al afgehaald).
Alles gaat van de gezamenlijke rekening.

Totaal: €157,06

 

Donderdag:

Geen uitgaven 🙂

Vrijdag:

Weer geen uitgaven

Zaterdag:

Omdat wij een zoontje hebben die veel zorg nodig heeft, zetten wij eens in de zoveel tijd de thuiszorgorganisatie in, zodat wij er even met zijn tweeën op uit kunnen.
Dat was dus vandaag. We genoten van de zon, zee en het strand aan de Zeeuwse kust, pakten terrasjes en aten s’avonds een hapje aan het strand (Alles van de gezamenlijke rekening).

Totaal: €71,88

Zondag:

Geen uitgaven.

 


Totaal deze week: €853,52

Karina: Dankzij de tandarts een duur weekje, de andere kosten zijn doorgaans terugkomende kosten en een dagje uit vind ik zelf persoonlijk heel veel waard, dan vind ik het niet erg om geld uit te geven.

Anne: Helemaal met je eens. Geld wat je spendeert aan herinneringen zijn nooit weggegooid. Ik heb enorm veel respect voor hoe jullie het doen met de zorg voor Ryan. Hij is van ver gekomen en kijk eens hoe goed hij het nu doet. En dan wordt ‘ie over een paar maandjes ook nog eens grote broer. Jullie hebben al laten zien dat niets de zorg voor hem in de weg staat, ook een wintersportvakantie niet! Dat doet niet iedereen jullie na, dat weet ik zeker. Tja, zorgkosten zijn onvermijdelijk maar wel noodzakelijk. Dus helaas is het een dure week, maar afgezien daarvan hebben jullie het (vind ik) prima gedaan! 

Volg Karina op Instagram!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.