10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Pamela

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Pamela van Instagram account @pamdosal. In het dagelijks leven werkt ze in de marketing, schrijft op haar blog over het moederschap en is ook nog eens eigenaresse van een toffe webshop die helaas binnenkort haar deuren sluit. Is er nog tijd om na te denken over de financiën? Ja hoor! Ze beantwoordde mijn 10 geldvragen –>


Even voorstellen:

Ik ben Pamela, 37 jaar en samen met vriend Bart Jan, zoon Senna en dochter Vesper woon ik in Amersfoort Vathorst. De wijk wat inmiddels net zo groot begint te worden als Amersfoort zelf, maar waar wij met veel plezier wonen. Samen werken wij bij Volkswagen Nederland. Bart Jan, fulltime, als sales accountmanager en ik, parttime, als retail marketing communicatie specialist. Op mijn vrije dagen ben ik zeer actief op Instagram waar ik zo nu en dan een samenwerking heb en waar ik voornamelijk mijn momlife gebeurtenissen deel in een persoonlijk blog en stories. Deze avonturen zijn te volgen onder de naam ‘Pamdosal’ (instagram.com/pamdosal). Oja, ik heb ook nog een webshop met monochrome kids kleding en kids room accessoires genaamd www.enlasnubes.nl. Nu trouwens met hoge kortingen, want ik stop ermee omwille van de tijd.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Tussen de €100,- en €150,-. Aan het begin van de week bekijk ik de aanbiedingen van de AH en dan kijk ik waar we die week op kunnen bezuinigen. Maar gedurende de week ben ik dat doel kwijt en geven we weer teveel uit aan boodschappen. Komt denk ik ook omdat wij drie tot vier keer per week bij de AH staan, terwijl dat natuurlijk ook één tot twee keer kan.

2. Wat is je grootste miskoop?

Over het algemeen koop ik redelijk bewust en denk ik na over mijn aankopen. In tegenstelling tot een paar jaar geleden voor ik kids had. Maar de eerste die in mij opkomt is mijn ‘oude’ fiets die ik puur op uiterlijk heb uitgekozen en waar ik niet gekeken heb naar de praktische kant. Dat is tevens wel mijn valkuil. Ik ben echt een sucker voor spullen die er super mooi uitzien, maar totaal niet praktisch zijn. Daar probeer ik me wel bewust van te zijn.

3. Wat is je beste koop?

Ik heb er vele, maar de iPhone X is tot nu toe mijn beste koop ever. Omdat ik daarmee mijn mooiste herinneringen kan vastleggen. Ik heb deze voor de camera uitgekozen en ben er nog steeds blij mee. Inmiddels zijn er betere cameras beschikbaar, maar op dit moment is de iPhone X voldoende.

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Het bedrag verschilt per maand bij mij. Ligt er maar net aan hoe mijn maand eruit ziet qua kleding aanschaf, etentjes e.d. Ik leef in het nu en later komt wel. Toch vind ik sparen wel essentieel omdat ik mijn kinderen later een goede toekomst wil geven in de zin dat we ze goed op weg kunnen helpen met bijvoorbeeld een studie. Ik las ooit in een blog dat als je standaard een bedrag van €3,50 per dag spaart je na twintig jaar een aardig bedrag bij elkaar hebt en dat doe ik nu sinds een jaar. Werkt bij mij goed, want €3,50 klinkt natuurlijk weinig. Maar levert in the end veel op.

5. Eén designer item of vijf items van Zara?

5 items van de Zara. Ik geef eerlijk gezegd niet veel om kleding. Ik vind het vooral fijn dat ik items koop waar ik mij fijn bij voel, wat ik mooi vind en wat niet al te duur is. Daarbij kijk ik niet naar het merk. Wel kijk ik naar kwaliteit en of het redelijke sustainable fashion is. Ik geef mijn geld liever uit aan een etentje in een relatief duur restaurant dan aan kleding. Voor de kids geef ik dan wel weer relatief veel uit aan kleding. Mede dankzij Instagram waar ik veel mooie merken tegenkom.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor mijzelf Zara en Costes en voor de kids Zara en Maed for Mini voor kleding en voor interieur spullen Archive Store. Heb er nog zoveel. Ik licht er vaak veel toe via mijn instagram account. Houd die in de gaten als je het leuk vind om te weten waar ik ‘shop’. Dat is met name veel online.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou hiermee ons droomhuis willen bouwen en een deel willen gebruiken voor reizen met onze kids. Mijn droom is om ze zoveel mogelijk van de wereld te laten zien en ze kennis te laten maken met andere culturen. Ze zijn zelf Spaans/Nederlands, dus twee kennen ze al. Het overige zou ik willen gebruiken om dierbaren om mij heen te helpen en om ervoor te zorgen dat het hen aan niks ontbreekt.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja zeker. Ik kan alles doen waar ik en wij gelukkig van worden. Sowieso ben ik blij met mijn parttime job waar ik en een leuk bedrag mee verdien en wat mij de mogelijkheid geeft om zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn kids. Het kan altijd beter en meer, maar meer heb ik niet nodig.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Definitely slimmer boodschappen doen. Waar ik nooit op zal bezuinigen zijn vakanties. En dan met name door een jaar niet op vakantie te gaan. Vakanties zijn voor mij het moment waar we echt volledig aandacht wordt gegeven aan het gezin. En dat is het kostbaarste wat er is.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

€479,76 op mijn lopende rekening.

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik zou graag het stokje willen overdragen aan @dappermaentje, omdat ik deze vrouw bewonder voor haar doorzettingsvermogen om twee kids op te voeden, een mega verbouwing tussendoor te doen en ook nog eens een shopje ernaast doet.


Reactie Anne: Wat leuk om deze antwoorden van je te lezen Pamela! Ik wist dat je veel om armen had en heb dan ook onlangs gelezen dat je de moeilijke beslissing hebt genomen om te stoppen met je webshop. Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm veel respect voor je heb dat je deze stap hebt genomen en dat ik weet hoe het moet voelen. Ik denk dat ook dit voelt als een soort ‘kindje’. Maar hiermee zorg je voor meer ruimte voor die andere belangrijke dingen in je leven. Dit heb je maar mooi even geflikt. Hoe gaaf is dat! Heel veel succes straks met het genieten van je vrije tijd met je gezinnetje 🙂

Volg Pamela ook op Instagram.

Foto’s: @pamdosal

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.