MM onderzoekt

4 tips om meer uit je spaargeld te halen

Tegenwoordig hoef je je geld niet meer voor de rente bij de bank te stallen. Waar je voorheen een lekker zakcentje kon verdienen door simpelweg een paar duizend Euro weg te zetten, mag je nu blij zijn als je een paar hele Euro’s rente hebt opgebouwd. Oké, je geld staat wel veilig bij de bank, maar je zal er echt wat meer energie in moeten steken als je wilt dat het rendement oplevert. En dan zal je dus andere manieren moeten zoeken. Ik zet een paar tips voor je op een rijtje, met zo min mogelijk risico!


En nee, dat zijn geen investeringen in cryptomunten. Daarvoor is de markt nog steeds te onvoorspelbaar en instabiel.

Ik zal je ook niet adviseren om je geld te beleggen in aandelen. Als je dit goed wilt aanpakken, dan is een goede voorbereiding en gedegen kennis noodzakelijk. Iets waar ik niet over beschik en jij misschien ook niet. Bespaar je de moeite en kijk naar andere mogelijkheden om je (spaar)geld te laten groeien!

Word Reseller van exclusieve merken

Sinds het shoppen van kleding en schoenen voornamelijk online plaatsvindt, is het voor bijna iedereen mogelijk om exclusieve, limited editions van bepaalde merken aan te schaffen. Als jij er op tijd bij bent en je koopt een paar van deze exclusieve items, dan kan je ze vervolgens met dikke winst doorverkopen.

Het enige wat je nodig hebt:

  • Informatie over de release datum
  • Beschikking over meerdere apparaten met internetverbinding
  • (Spaar)geld voor de aankoop

Koop je een paar, zeer exclusieve, Yeezy boots voor €350? Grote kans dat je ze vervolgens weer door kan verkopen voor meer dan €1.500. Snel verdient! Het AD wijdde hier onlangs een artikel aan.

 

Los je hypotheek eerder af.

Misschien voor de hand liggend, maar het gebeurt minder dan we denken. Spaargeld hebben we tenslotte nodig voor onvoorziene zaken en voor later. Maar later hebben we die hypotheek ook nog. Zou het niet fijn zijn om deze last net wat eerder van onze schouders te laten vallen? Door tussentijds op je hypotheek af te lossen, verlaag je je maandelijkse lasten. Hoeveel precies, hangt af van o.a. je hypotheek zelf en de bijbehorende hypotheekrente.

Controleer wel eerst even bij je geldverstrekker hoeveel je boetevrij mag aflossen en denk er vooral goed over na. Als je eenmaal extra hebt afgelost kan je niet meer terug.

 

Investeer in buitenlands onroerend goed.

Oké, hier is wel enige voorkennis vereist, maar zodra je de juiste keuzes maakt kan het erg goed uitpakken. Er zijn namelijk nog erg veel verborgen pareltjes in Europa in de vorm van kleine kuststeden, vissersdorpjes of iddilische plekken. Deze onbekende plaatsen kunnen over 10 jaar zomaar tot een nieuwe hotspot zijn uitgeroepen.

Kijk maar eens naar de kust van Kroatië, de populaire Poolse stad Krakow of het prachtige Budapest. Inmiddels uitgegroeid tot ware toeristen-trekpleisters en de huizenprijzen zijn er niet minder door geworden.

Heb je een goed voorgevoel over een bepaalde bestemming?

Ben je er bekend en zie jij jezelf er in de komende 10 jaar op vakantie gaan?

Dan is een investering in een (vakantie)huisje een goede optie. Zorg voor een betrouwbare tolk (indien je de taal zelf niet spreekt) en voorkom ‘ik vertrek’ taferelen. Bedenk ook dat je geen aanspraak kan maken op hypotheekrenteaftrek als je een 2e huis aanschaft. Maar… Wie weet sluit je de deal van je leven..

 

investeren in een designer tas

Koop een exclusieve handtas

Zeg dit 1 keer tegen mij en je kan me een uurtje later uit de Chanel winkel trekken. Ik heb een voorliefde voor mooie tassen, maar zeg dit niet als excuus voor mijn koopgedrag. Een investering in een Chanel, Hermés of Louis Vuitton kan een hele slimme zet zijn. Dennis Repkes deed er in 2015 onderzoek naar, waarbij hij designertassen als belegging onderzoekt. Uiteindelijk blijkt dat het rendement van een tas vergelijkbaar is met het handelen in staatsobligaties. Vooral de Hermés Birkin en Hermés Constance doen het verbazingwekkend goed.

Als je je handtas ook nog eens een beetje liefdevol verzorgt kan het je dus zelfs geld opleveren. Vooral als het gaat om exclusieve items waar een wachtlijst van toepassing is. Over 20 jaar zullen de tassen als ware vintage vondsten geveild worden voor een prijs die vele malen hoger ligt dan oorspronkelijk.

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.