MM onderzoekt

Zo creëer je meer opslagruimte op je iPhone

Enkele weken geleden was het weer zover; IOS besloot met een grote, nieuwe update te komen voor alle ondersteunende iPhone en iPad apparaten. Een update die de naam IOS 1o draagt. Het vervolg van (uiteraard) IOS 9. Naast het feit dat het volledige besturingssysteem van Apple wordt geüpdatet, zijn er ook veel kleine details die automatisch aan de update worden toegevoegd. En dat kost opslagruimte. Kostbare ruimte. Ik geef je de onmisbare tip voor het creëren van meer opslagruimte op je iPhone.


iphone

 

Nu ben ik in het bezit van een iPhone 6s met 16gb opslagruimte. Het standaard model dus, want voor de 32GB versie betaal je al snel zo’n €100,- meer. Voor normaal gebruik heb je in principe ook niet meer opslagruimte nodig, tenzij je een fervent spelletjes-speler bent en je regelmatig verschillende apps op je telefoon installeert.

Sinds de update van IOS 10 heb ik helaas nauwelijks tot geen opslagruimte meer over. Regelmatig krijg ik de melding ‘ te weinig opslagruimte beschikbaar, beheer deze in instellingen’  en bekijk vervolgens welke apps, video’s of foto’s ik nu weer kan verwijderen.

 

Deze maatregelen zorgen doorgaans voor meer opslagruimte op je telefoon en heb ik eerst doorlopen:

 

 • De hoeveelheid apps en foto’s in mijn bibliotheek hou ik binnen de normen door ze te verwijderen indien ik ze niet meer gebruik.
 • Bij het maken van een goede Instagram foto zijn soms wel 20-30 shots nodig, die ik dus naderhand verwijder.
 • Ook zorg ik ervoor dat foto’s en video’s via WhatsApp niet op mijn telefoon worden opgeslagen.
 • Gearchiveerde WhatsApp gesprekken verwijder ik na enkele maanden.

 

Bovenstaande stappen kunnen doorgaans tot wel 500 mb extra opslagruimte opleveren, dus loop ze zeker na! Toch kreeg ik na 2 weken dezelfde melding. Inmiddels waren alle onnodige apps wel verwijderd en had ik geen enkele video meer in mijn filmrol staan. Toen kwam ik deze onmisbare tip tegen en het leverde me vervolgens 3,2 GB extra opslagruimte op! Ik begon met 120 MB vrije opslagruimte (te weinig dus) en eindigde met 3,35GB 🙂

 

 • Ga naar de iTunes Store en klik op het  ‘film’  icoontje onderin het menu.
 • Kies een willekeurige film uit met een voor jou ontoereikend GB gehalte. No worries, een doorsnee film vraagt om zo’n 3-4 GB aan opslagruimte.
 • Klik vervolgens op de knop ‘huur’ of ‘koop’.
 • Je telefoon begint waarschijnlijk nu met het zoeken naar opslagruimte, aangezien het 30 – 60 seconden in beslag kan nemen.
 • Uiteindelijk krijg je de melding dat er onvoldoende opslagruimte beschikbaar is.
 • Bekijk je vrije opslagruimte nu nog eens en je zult zien dat deze enorm is toegenomen. Dit doe je bij Instellingen- Algemeen – Beheer opslagruimte – Beheer opslag.
 • Hoe het precies kan is mij een raadsel, maar waarschijnlijk heeft je iPhone toch nog wat ruimte weten te creëren, waardoor je deze nu voor niets cadeau krijgt:-)

 

opslagruimte iPhone

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Gedaan! dankjewel! vele apps zijn opgeschoond meer dan 2,5 GB erbij en niets kwijt! Je bent mn held!

  x

  1. Jeej! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.