uitgaven alleenstaande moeder
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Ilse

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Ilse van het Instagram account @meisjeop33. Ilse is single en moeder van Sanne (2 jaar). Net als Kirsten, die onlangs nog haar uitgaven in deze rubriek met ons deelde. Ook bij Ilse spat de liefde voor haar dochter van de foto’s af. Hoe besteed deze alleenstaande powermom haar budget? 


Even voorstellen:

Mijn naam is Ilse, 25 jaar en ik ben moeder van Sanne (2). Sinds mei 2017 ben ik single mama. Ik werk als verpleegkundige in de thuiszorg voor 24 uur per week. Sinds april van dit jaar ben ik gestart met mijn eigen mommy-lifestyle blog (www.meisjeop33.nl

 

alleenstaande moeder uitgaven

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik probeer per week gemiddeld €50,- aan de boodschappen te besteden. Dit is de ene keer wat meer dan de andere keer, als ik bijvoorbeeld nog luiers of wasmiddel nodig heb.

2. Wat is je grootste miskoop?

Daar heb ik er te veel van om er één te noemen. Ik ben erg impulsief en als ik iets in mijn hoofd heb wil ik het ook het liefst gelijk hebben of uitvoeren. Sinds ik alleenverdiener ben, tel ik wel eerst tot 20 voor ik op bestellen klik.

3. Wat is je beste koop?

Mijn huis. Toen ik net alleenstaand was heb ik een tijdje bij mijn ouders gewoond in afwachting op een huurhuisje. Toen ik onverwacht een vast contract kreeg bij mijn nieuwe werkgever ben ik gaan oriënteren bij de makelaar en werd op slag verliefd op mijn huisje. Nu, 8 maanden later, maakt dit me nog steeds erg gelukkig.

alleenstaande moeder kosten

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Alleen wanneer het mij uitkomt.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

5 Zara items!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Zara, H&M, Wehkamp en bol.com

uitgaven alleenstaande moeder

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

1. Een mooi bedrag aan mijn ouders schenken voor alle hulp die ze mij geboden hebben. 2. Een fatsoenlijke auto kopen. 3. Mijn huisje opknappen en afmaken.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Voor het aantal uren dat ik per week werk wel.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

In mijn relatie met Sanne’s vader leefden we aardig luxe en daar kan ik best wat op bezuinigen. Niet alleen maar A-merken kopen bijvoorbeeld. Ook heb ik genoeg kleren en mag ik misschien wat minder shoppen. Ik zou nooit bezuinigen op leuke dingen doen, uitjes en vakanties! Dat zijn de dingen waar je herinneringen aan overhoudt.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Op dit moment ongeveer €1500,-

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan @liefmoment. Deze powermama met een té gekke webshop heb ik via Instagram leren kennen en ik ben benieuwd naar haar verhaal


Reactie Anne: Ik kan me niet voorstellen hoe het moet voelen om zonder mijn partner door te gaan en heb dan ook een dubbeldikke buiging nodig om mijn respect aan jou te laten zien. Wat zal het bij tijden lastig zijn en hoe fijn is het dan om lieve mensen om je heen te hebben. En dan vooral dat lieve meisje waar je het allemaal voor doet! Met boodschappen ben je mijn inziens goed bezig! Ook al is er 1 mond minder om te voeden, de kosten voor je kind tellen natuurlijk ook mee. En het niet bezuinigen op uitjes en vakanties? Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Kleding en schoenen gooien we weg, maar herinneringen vergaan nooit 🙂 Lieve Ilse, bedankt voor het meedoen en het beantwoorden van de vragen. Heel veel liefde en succes gewenst voor in de toekomst!

Volg Ilse ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @mijngelukje

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.