Purse-Oonlijk

Purse-Oonlijk week 6

In Purse-Oonlijk leg ik mijn spendeer-gedrag van de voorgaande week onder de loep. Erg confronterend, maar ook leerzaam. Nu bijna iedereen digitaal betaalt, is het zicht op je uitgaven in de laatste jaren een stuk minder duidelijk. In deze rubriek deel ik met jullie hoeveel er van mijn rekening is afgeschreven en zal ik iedere uitgave toelichten. Met de billen bloot dus! Lees je gezellig mee?

Note: Inkomsten worden niet meegenomen in dit lijstje, enkel uitgaven.

Week 6:  8 t/m 14 februari.


 

week6


 

Banken verwerken de transacties van het weekend altijd op de eerstvolgende werkdag, dus er vonden maandag heel wat afschrijvingen plaats. Een kleine confrontatie; in de zin van ‘ heb ik zoveel uitgegeven?!’ Daarnaast heb ik namelijk ook met contant geld betaald in het vorige weekend. Een kleine recap:

€15,- aan de Staatsloterij. Natuurlijk wil ik mijn geluk zo nu en dan beproeven en koop ik een Staatslot. Enkel tijdens de maandelijkse trekkingen, zo’n 6 keer per jaar.

€29,- aan parkeerkosten. Negenentwintig EURO!. Voor dit bedrag kan ik ook leuk lunchen, een boek kopen, of desnoods op mijn spaarrekening parkeren. Neen, ik verbras kostbare centen aan het parkeren van onze auto in het centrum van Rotterdam:-S. Deze kosten zijn wel gedeeld, omdat wij met vrienden waren. Maar toch..

€15,- aan het opwaarderen van mijn NS chipkaart. Ik ging namelijk carnaval vieren in Den Bosch!  Een erg gezellige dag. Ik heb er overigens voor €50,- aan contact geld uitgegeven.

€22,- aan enkele accessoires en last-minute carnavals artikelen in de H&M.

€12,- aan enkele boodschappen van Albert Heijn.

€110,- aan een diner met vrienden in 1 van de lekkerste en tevens gezelligste restaurants van Rotterdam; Gusto. Eten in Italiaanse sferen en ellendig lang natafelen onder het genot van heerlijke wijn. Aanrader! Hier spendeer ik graag dit niet al te grote bedrag voor 3 personen (€36,60 p.p).


 

week6-1


 

En toen was er opeens een gat van een paar dagen. Ik vraag me af wat ik die dagen heb gedaan, maar het zal niet veel bijzonders zijn geweest. Afgelopen weekend heb ik wederom wat kleine boodschappen gedaan bij de Albert Heijn voor €12,40.

Vervolgens zag ik d een aantal goede aanbiedingen bij Kruidvat van o.a L’ oreal en Nivea. Onze verzorgingsartikelen zijn dus weer aangevuld, net als de eerste voorbereidingen voor onze vakantie (lees: deodorant, handgel, mini-verpakkingen, etc). Een opeenstapeling van verschillende artikelen voor €51,17.

Deze week heb ik in totaal €317,04 uitgegeven, inclusief mijn contante betalingen.

Geld dat vooral is gebruikt voor plezier met vrienden. Uiteraard worden in andere weken  de minder leuke rekeningen betaald, maar een mens moet ook plezier hebben. Een betere bestemming voor mijn budget kan ik me eigenlijk niet bedenken. 😉

Handtekening

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Parkeerkosten vind ik altijd zó stom en zonde van het geld. Maar goed, je komt er vaak niet onder uit helaas!
    Wat je zegt, geld uitgeven aan waar je plezier aan hebt is niet erg. Is zeker een goede bestemming, dat ben ik met je eens! 🙂

  2. Leuk om te lezen! Inspireert mij om ook eens mijn uitgaven onder de loep te houden. Ben benieuwd!

  3. Leuk dit Anne! Heel persoonlijk en herkenbaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.