10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Angela

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere ouders hier in staan ;-). Deze week beantwoord Angela van blog Mama met Passie mijn geldvragen. Angela is mama van Naomi en Daniel, getrouwd met Stefan en werkzaam als communicatie adviseur.


Even voorstellen:

Mijn naam is Angela, 27 jaar en 4,5 jaar getrouwd met Stephan. Samen hebben wij twee fantastische kinderen. Naomi van 2 jaar en 9 maanden en Daniël van 9 maanden. Dat is leuk en tegelijkertijd ontzettend druk. Naast het moederschap werk ik 24 uur per week als Marketing & Communicatieadviseur. Ook kun je mijn hersenspinsels vinden op mijn eigen website Mama met Passie, want als er iets is dat ik graag doe, dan is het wel schrijven!

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

*Pakt de Rabobank app erbij* Eerlijk gezegd verschilt dit per week, dus ik heb even een normale maand gepakt en dat door vier gedeeld. De ene week heb je wel wc papier, keukenrol, vuilniszakjes et cetera nodig en de andere week niet. Breng maar eens ene bezoekje aan het Kruidvat, € 50,- is niks. Daarnaast halen wij één keer in de drie weken vlees bij de slager en kaas bij de kaasboerderij, wat we vacuüm laten verpakken. Wij vinden dat ideaal! Ook halen we één keer per week brood en één keer per week boodschappen bij de Albert Heijn. Ik ben hier alleen even van eten en drinken uitgegaan. Dus luiers (dat is ook een uitgave) en dat soort zaken tel ik niet mee. We zitten dan rond de € 120,- per week.

2. Wat is je grootste miskoop?

De allergrootste miskoop is de vaatwasser geweest in ons vorige huis. Hij maakte de vaat schoon, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Je moest alles, ja echt alles, nog nadrogen. Daar leer je wel van, goedkoop is soms toch echt duurkoop.

3. Wat is je beste koop?

Haakt aan bij de vorige vraag. Onze nieuwe vaatwasmachine in ons nieuwe huis. We wonen hier nu een maand of tien, het huis is echter al 16 jaar oud. Bepaalde apparatuur dus ook. De vaatwasmachine is onlangs stuk gegaan. We waren daar overigens wel heel tevreden over. Enorm balen, maar we wisten wat we wilden. Daar hing een prijskaartje aan, maar het is het echt waard.

 

4. Spaar je regelmatig?

Wij sparen een vast bedrag per maand. Soms is dat veel meer en soms minder. Wij zijn er beide van overtuigd dat je beter teveel kunt sparen, waardoor je misschien wat terug moet boeken naar je betaalrekening. Als je het namelijk laat staan op je betaalrekening, geef je het ook makkelijker uit. Ik dan tenminste haha.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Absoluut 5 items van Zara. Ik ben eerlijk gezegd geen designer lover. Ik vind het wel mooi hoor, maar ik heb liever veel, dan één ding als het ware.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Poeh nu maak je het me lastig Anne! Dan ga ik voor: Carlijn Q, Zara, Mango en Hema. Maar ook de Zeeman en de Wibra vind ik soms leuk voor de kids! Haha te grappig trouwens, ik merk gelijk dat ik denk in winkels voor de kids. Als het om mijzelf gaat vind ik Shoeby tegenwoordig echt heel tof.

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Onze hypotheek aflossen, geld voor beide kids opzij zetten voor hun studie en ook nog wat op hun spaarrekeningen storten. Een compleet nieuwe eethoek. Mijn Twingo inruilen voor een andere Twingo, maar dan vijfdeurs. Onze beide ouders een geldbedrag geven en als er dan nog wat over is gaat dat op de spaarrekening.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ik ben zeker tevreden met mijn huidige salaris.

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Nee, ik ben getrouwd met een accountant. Als ik het al zou willen, zou hij het niet eens toelaten denk ik. En ik geef hem geen ongelijk haha. Hij is de man van de cijfers, ik echt niet.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

€ 3.875,44. Het is duidelijk, er moet nog geld naar de spaarrekening haha.


Reactie Anne: lieve Angela. Ik ben je op Instagram gaan volgen door onze gezamenlijke vriendin Nikki. Toen ik zelf in verwachting bleek heb ik een groot gedeelte van je blog doorgelezen. Enorm veel respect heb ik voor je als moeder van 2 kids, een uitdagende baan en dan ook nog eens die slapeloze nachten. Je bent er openhartig over in je stories en dat is alleen maar goed. Een fijne uitlaatklep en heel veel herkenning bij andere moeders. Ik volg ze erg graag en dat blijf ik ook doen! Erg leuk om nu deze antwoorden van je te zien! Jullie doen het erg netjes met boodschappen en ik snap dat je man (graag) de belastingaangifte zelf doet haha. Dat is net zoiets als zelf met een grote aanhanger gaan rijden terwijl mijn man vrachtwagenchauffeur is. – Wat een vergelijking btw ;-)- 

Dank voor het meedoen met deze rubriek!

Volg Angela en haar hersenspinsels als moeder ook op Instagram.

Foto’s: Instagram Angela

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.