michelle bollen
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Michelle Bollen

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Michelle Bollen. Een moeder van twee jongetjes die ik al een paar jaar met veel plezier volg. Ze heeft een soort magie over zich. Want als je haar feed bekijkt denk je: perfect en leuk gezin. Maar haar teksten raken je. Ze geven je het antwoord op de vraag waar we het allemaal voor doen: ons gezin. Geluk zit in de kleinste dingen van het leven en dat kan zij met rake woorden omschrijven. Michelle is een prachtige en lieve mama voor haar twee jongens en is getrouwd met Koen. Hoe denken ze over geldzaken in huize Bollen?


Even voorstellen:

Ik ben Michelle, 25 jaar, bijna vier jaar getrouwd met Koen en mama van Morris (bijna 3) en Benjamin (1,5). Ik werk 20 uur voor ons familiebedrijf, heb een webshop, en mijn uit de hand gelopen hobby – bijzonderkleinwonder.nl – is inmiddels ook een bedrijf waar veel tijd in gaat zitten en waar ik vooral ook heel veel positieve energie uithaal. We wonen met ons gezin in het Brabantse Uden. Het heeft op een treinstation na alle faciliteiten van een stad, maar met de gemoedelijkheid van een dorp. Dichtbij onze familie en vrienden. Een heel fijne plek om op te groeien voor de jongens.

michelle bollen

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

€80,- per week is het streven. Dat lukt over het algemeen wel. Groenten en dingen als pasta koop ik bij Lidl, en het a-merkspul bij de Appie. We eten weinig vlees, dus dat bespaart best wat geld, en als het op spullen van de drogist aankomt koop ik in de aanbieding. Voor wasmiddel geldt hetzelfde: dat koop ik altijd online omdat de Robijn heel vaak voor de helft is. Scheelt een flinke slok op de borrel plus een hoop gesjouw. Vind het zo zonde om de volle mep te betalen als het de week erna weer 1+1 is. Laten we zeggen: €80,- als streven, €100,- als max. Dan zit ik in ieder geval goed.

2. Wat is je grootste miskoop?

Ik heb hier serieus heel lang over nagedacht, maar ik kan niets verzinnen. Over het algemeen koop ik redelijk bewust en weloverwogen; echte miskopen komen dus zo goed als niet voor. Wel spullen die niet per se noodzakelijk zijn natuurlijk, daar hebben ook wij er genoeg van;).

3. Wat is je beste koop?

Ons huis! Daar zijn we zo blij mee. Toen we na anderhalf jaar in ons vorige (nieuwbouw) huis gingen verhuizen begrepen heel veel mensen daar niks van, maar we wonen hier zo fijn en de grotere tuin, de garage die inmiddels bijna een speelkamer is en de wasruimte beneden zijn zulke fijne toevoegingen die we in ons vorige huis niet konden realiseren. Beste aankoop tot nu toe! En mijn Macbook. Ik moest laatst een nieuwe omdat de vorige verdronk in een mok thee, en ik kan echt niet zonder. En de duo kinderwagen voor de jongens: daar hebben we zo veel plezier van gehad, en nog.

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

We sparen een vast bedrag per maand, eigenlijk al vanaf het begin dat we samen zijn. Inmiddels ligt dat bedrag wel hoger dan toen we nog studeerden. Meteen nadat het salaris gestort wordt maak ik dat over; dan lijkt het ook niet alsof we meer te besteden te hebben op de lopende rekening. We hebben overigens ook echt maar twee rekeningen, privé dan. Één lopende, één spaar. Lekker overzichtelijk. De jongens krijgen ook allebei iedere maand een bedrag op hun eigen spaarrekening wat we ze hopen te geven als ze later een eigen huis willen kopen bijvoorbeeld. We gaan er vanuit dat wij hun rijbewijzen en opleiding kunnen betalen zodat ze in ieder geval een deel van wat ze verdienen kunnen sparen. Op die manier zijn wij zelf begonnen en dat hopen we voor de jongens ook zo te kunnen doen.

5. Eén designer item of vijf items van Zara?

Ligt eraan: kleding mid-segment, tassen designer. Als het op kleding aankomt geef ik weinig geld voor mezelf uit, ook niet toen ik nog geen samenwerkingen deed, maar aan tassen kan ik wel veel geld uitgeven. Niet zomaar tussendoor hoor, daar wordt dan wel eerst heel lang over nagedacht. Haha. De laatste keer is overigens bijna twee jaar geleden: daarna kwam er een baby, een verhuizing, een verbouwing, en gewoon andere prioriteiten. En dat is ook helemaal prima; ik zou nooit de hele maand droog brood eten om maar zo’n tas te kunnen kopen. En ook niet aan het spaargeld komen om ‘m te bekostigen. Dan schiet het z’n doel een beetje voorbij.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor de jongens koop ik qua kleding het liefste bij Zara, Tommy Hilfiger, Name-It – voor smalle spijkerbroekjes – en bij French Disorder. Die laatste is een nieuwe favoriet. Mijn eigen kast bestaat voor het grootste deel uit items van Kiba en Vive Boutique. Twee winkels hier uit de omgeving waar ik al een hele poos mee samenwerk, vooral omdat het zulke lieve meiden zijn die heel hard werken om hun hoofd boven water te houden tussen alle grote ketens. Dat vul ik aan met Zara en H&M, en in de zomer vind ik jurken van Ted Baker, Maje en Karen Millen fantastisch, maar die koop ik alleen maar in de sale bij de Bijenkorf.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou denk ik een deel investeren, een deel opzij zetten voor de kinderen, voor ons allebei een mooie auto kopen, een reis maken met z’n vieren, en ik zou op een mooie plek ergens onder de zon een heel groot huis huren en iedereen waar we van houden meenemen voor een minivakantie om het leven en de liefde te vieren. Het overige zou ik wegzetten voor later, en ik zou zorgen dat het de mensen om ons heen aan niks ontbreekt.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja! Ik verdien een prima salaris bij mijn werkgever, en ik keer mezelf iedere maand salaris uit. Die salarissen liggen ongeveer gelijk, dus daar ben ik blij mee. En natuurlijk kan het altijd beter, en groter, en meer, maar tevreden zijn met dat wat is is ook een heel groot goed.

michelle bollen

 

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Er zou bij ons sowieso bezuinigd kunnen worden op eten, maar dat gaat never gebeuren. Ik word heel blij van een volle koelkast en vind het vreselijk als er niks lekkers in huis is als er spontaan iemand langskomt. Er zou echt wel op bespaard kunnen worden, maar dat vind ik zonde. We kunnen heel erg genieten van avonden met vrienden, met een goed wijntje en lekkere dingen op tafel: die herinneringen zijn veel meer waard dan wat het uiteindelijk gekost heeft.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

€589,80 op de lopende rekening. Daar moet de schoonmaakster nog van betaald worden en het is weer bijna payday, dus dat wat overblijft gaat als extra naar de spaarrekening.

Aan wie draag jij het stokje over?

Dat was een lastige! Een aantal van mijn Instagram favorieten zijn al voorbij gekomen in deze rubriek, en ik heb er alsnog héél veel over, dus ik draag ‘m over aan Elise van EliseJoanne.nl. Gewoon omdat ik haar vooral een heel lief mens vind.


Reactie Anne: Zoals ik hierboven al heb gezegd: je weet me iedere keer weer te raken met je woorden. Bij elke post die ik van je zie denk ik : “ze verwoordt wederom precies zoals het is”. En dat is denk ik ook de reden waarom de meeste mensen je volgen. Niet alleen je eerlijkheid, struggles met bepaalde dingen, oprechtheid,  maar ook het delen van de mooie momenten. Die er op Instagram in overvloed zijn, maar er ook mogen zijn. En natuurlijk kijk ik nu nog verliefder naar jou en je gezin, sinds ik weet dat er straks ook twee jongetjes bij mij rond mogen lopen! Wat een rijkdom. Ik wens jou en je gezin nog heel veel geluk en we houden natuurlijk contact 🙂 Dankjewel voor je oprechte antwoorden!

Volg Michelle ook op Instagram.

Foto’s: @michelle_bollen

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Sandra zegt:

    Wat een leuke en herkenbare antwoorden weer! 1 van mijn favoriete rubrieken 🙂

  2. Ik blijf dit zo’n leuke rubriek vinden! Ik kende Michelle nog niet, dus ga haar eens volgen op Instagram. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.