hoeveel verdient fiscaal medewerker
Het salaris van.. Purse-Oonlijk

Het salaris van.. Sanne (fiscaal medewerker)

In de rubriek ‘ het salaris van…’ zijn lezers openhartig en eerlijk over hun salaris. In een eerdere blog heb ik het al eens gehad over het praten over je salaris en het taboe rondom dit onderwerp. In dit artikel ga ik wat dieper in op het salaris van de persoon. Is hij/zij er tevreden mee? Staat het salaris in verhouding met diens opleiding en wat zou diegene voor werk doen als geld geen rol speelt? Vandaag deelt Sanne (26) haar verdiensten als junior fiscaal medewerker met ons. Ze werkt 32 uur in 4 dagen en heeft een dochtertje van 8 maanden. Hoe tevreden is zij over haar salaris?


Even voorstellen:

Ik ben Sanne, ik ben 26 jaar oud en ik ben 5 jaar samen met mijn man Marvin, wij hebben 1 dochter van 8 maanden. Ik werk als junior fiscaal medewerker, 32 uur verdeeld over 4 dagen.

Om gelijk met de deur in huis te vallen: wat is jouw salaris?

Mijn salaris is € 2.500,- voor 40 uur. Voor 32 uur dus € 2.000,- bruto. En elk jaar ontvang ik een bonus.

salaris fiscaal medewerker

Is dit je eerste baan?

Nee, dit is mijn derde baan. Ik ben vanaf mijn 17e al aan het werk en tussendoor heb ik altijd opleidingen etc. gedaan. Ik ben begonnen als administratief medewerkster, vervolgens heb ik Schoevers gedaan in de avonduren en ben ik opgeklommen tot management assistente. Na mijn zwangerschapsverlof ben ik bij hetzelfde bedrijf als junior fiscaal medewerker begonnen.

Wat houdt het werk van een fiscaal medewerker in?

Ik houd mij bezig met het voorbereiden van diversen aangiften, zoals inkomstenbelasting, BTW, en erf- en schenkbelasting. Daarnaast zijn wij ook een klein kantoor, dus horen secretariële taken ook tot mijn pakket.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb een MBO opleiding gedaan als secretaresse. Deze duurde drie jaar. Daarna heb ik Schoevers gedaan in de avonduren, dit deed ik twee jaar en nu ben ik middels cursussen mij aan het ontwikkelen als fiscaal medewerker.

Sluit deze opleiding aan bij jouw huidige baan/onderneming?

In eerste instantie niet. Door personeelswijzigingen ben ik hier ingerold en zodoende leert men.

Heb je nog een opleiding of cursus moeten volgen voor de functie die je nu doet?

Ik heb mij zelf binnen de organisatie opgewerkt tot waar ik nu ben. Ik volg cursussen via een organisatie om mijn kennis bij te werken. Wat ik tot nu toe weet, heb ik in de praktijk geleerd van mijn collega’s. Wel zou ik de opleiding Fiscaal Recht aanbevelen.

Staat dit salaris in verhouding met jouw studietijd/ kosten?

Ja, vind ik wel. Ik heb veel vrijheid, auto van de zaak en een laptop tot mijn beschikking.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

Op drie van de vier dagen breng ik eerst mijn dochter naar de opvang, dan ben ik om half 9 op kantoor aanwezig en start ik mijn laptop op en pak ik thee en koffie en check ik eerst mijn e-mail. Dan maak ik een dagschema voor mijzelf. Om half 1 is het lunchpauze en lunchen wij met zijn allen. Om 17 uur ruim ik alles op en rijd ik naar huis.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden heb je?

Auto van de zaak, een laptop en een jaarlijkse bonus.

Ben je over het algemeen tevreden met je salaris?

Ja ik ben zeer tevreden. Ons team is heel hecht met elkaar en ik ga met veel plezier naar mijn werk, dan staat je salaris ook niet echt centraal meer.

Werkt jouw partner fulltime of parttime?

Mijn partner werkt fulltime, maar is op dinsdag altijd vrij om op onze kleine te passen.

hoeveel verdient fiscaal medewerker

Heb je een goede balans gevonden tussen het moederschap en je carrière?

Ja, ik vind van wel. Het werken maakt mij een leukere moeder. Op de dagen dat ik alleen met haar ben, geniet ik extra en kan ik net wat meer hebben.

Zijn er doorgroeimogelijkheden binnen jouw bedrijf en heb je daar behoefte aan?

Ik zit nu wel op mijn plek, ik heb nog genoeg uitdaging de komende jaren in mijn nieuwe functie.

Werk je ook weleens over?

Het komt weleens voor dat ik in de avonduren of het weekend nog even mijn laptop erbij pak, omdat ik dan iets bedenk. Ook organiseren wij als kantoor een aantal keer per jaar seminars buiten de kantooruren.

Als salaris geen rol speelde, welke baan zou je dan het allerliefste aannemen?

Ik wilde eerst graag fysiotherapeute worden, maar toen ik zag wat je daarvoor moest doen ben ik afgehaakt..


Reactie Anne:

Het lijkt me een leuke en afwisselende functie die je hebt Sanne! Erg fijn dat je zo intern bent doorgegroeid en tegelijkertijd hebt kunnen leren via aanvullende cursussen. Een goede balans tussen moeder zijn en je carrière is zo belangrijk. Voor iedereen is dat verschillend, maar het belangrijkste is vooral dat het goed voelt. Bedankt voor je bijdrage en heel veel geluk gewenst in je carrière én het moederschap van een prachtige dochter!

Beeld: @sanne.vliet

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.