inpaklijst vakantie baby
MM reist MM's Baby

Checklist: Op auto-vakantie met een baby

Ook dit kan ik weer van mijn lijstje afstrepen: op vakantie met een baby! In April, toen Mats 2,5 maand was, zijn we al een weekend weggeweest. Maar nu ging de (auto)reis wat verder en bleven we langer weg. En dat is een hele beleving moet ik je zeggen! Daarnaast is het ons alles meegevallen. We waren goed voorbereid en lieten alles op ons af komen. Ook tijdens vakantie bepaalt die kleine kruimel hoe jullie dag eruit gaat zien, dus een beetje voorbereiding is nooit weg 😉 Ik deel heel graag mijn checklist met jullie, welke wij hebben gebruikt tijdens onze auto-vakantie naar Zuid-Duitsland. 


Deze checklist heeft me heel wat hersenspinsels bezorgd, want geen enkele baby is hetzelfde. Deze is dus voor Mats opgesteld en kan natuurlijk als leidraad gehanteerd worden. Maar misschien heeft jouw baby last van reflux en daarom andere middelen nodig, een ander matras , bedje en zo zijn er nog meer hulpmiddelen..

Er staan natuurlijk ook een aantal voorwerpen op die we uiteindelijk niet hebben gebruikt, maar wel handig zijn om in ieder geval bij je te hebben:

 • Thermometer
 • Paracetamol
 • Klamboe
 • Prrikweg

Wat betreft kleertjes; neem altijd wat extra mee. Het kan maar zo zijn dat je baby zichzelf 2 keer op een dag onderpoept- en spuugt. In ons geval hadden we nog enkele rompertjes, shirtjes en broekjes over. Geen probleem, deze kunnen weer terug in de kledingkast.

auto vakantie checklist baby

De autorit viel ons, zoals eerder gezegd, alles mee. Op de heenweg zijn we 5 uur onderweg geweest en hebben we 2 stops gemaakt. Om onze benen en die van Mats te strekken, zijn we gewoon ergens koffie wezen drinken. Ook hebben we tijdens 1 van deze stops een flesje gegeven. Er is in elk restaurant/tankstation wel een magnetron beschikbaar, dus als je je flesje alvast vult met schoon en koud water, dan kom je niet voor verassingen te staan.

 

De mogelijkheden op het gebied van verschonen zijn er in Duitsland ook volop! Neem wel een extra hydrofiele doek mee om je baby op te leggen, anders is het misschien niet zo fris.

 

Ga je voor het eerst vliegen met een (pasgeboren) baby? Daar kan ik je helaas nog niet zoveel over vertellen. Maar reis-ervaringsdeskundige Kelly Weekers kan dat wel! Ze heeft er inmiddels al heel wat vlieguurtjes met een baby opzitten, dus bekijk hier haar vlog met ‘Tips voor vliegen met een baby’!

Ook travelblogger Maud Koekkoek kan er genoeg over kwijt. Zij ging vliegen met haar Fenne en kleine baby Saar van 6 weken oud en schreef er deze blog over.

Zo, Inspiratie genoeg! Tijd om mijn checklist met jullie te delen. Print ‘m uit door op de afbeelding zelf te klikken. Dan opent de checklist namelijk in PDF formaat en kan je hem tevens makkelijk opslaan/pinnen.. whatever you want!

En je eigen inpak-stress? Die is helemaal verdwenen met mijn andere inpaklijst voor een weekendje weg met kleine koffer:-)

 

inpaklijst baby

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 Reacties

 1. Ik vond vliegen en rijden met de jongens toen ze klein waren ideaal. Ze sliepen toen nog heel veel en merkte er eigenlijk weinig van. het werd lastiger toen ze ouder werden. En na 400 meter al vroegen of we er al waren 🙂

 2. Als ik aan die tijd met 2 kleintjes terugdenk zie ik een complete volksverhuizing voor me. Dat beeld raak ik ook echt niet meer kwijt 😉

  1. Ohh haha. Zo blijf ik me het eerste weekendje weg ook herinneren. Toen hadden we niet normaal zoveel spullen.

 3. Wat handig lijstje.

 4. Zeker die klamboe vind ik een hele goede tip!

 5. Super leuk artikel!! Handig ook die lijst ? Wij hebben een paar weken geleden 2 schermpjes gekocht voor in de auto voor onze langere ritjes in de auto. Anders was het simpelweg geen doen met de meiden haha

  1. Daar twijfelde ik inderdaad nog over! Maar Mats heeft er niet zoveel last van gehad omdat hij voldoende had aan de maxi cosi die uit de zon stond. Maar zeker een handig item!

 6. Ik denk dat zo’n lijstje voor mama’s echt heel fijn is!

 7. Ik denk dat we ons sneller druk maken dan de kindjes zelf. Ik ging vroeger met mijn dochter overal naar toe, ook naar Spanje, ook met de bus. Nooit geen problemen gehad, en later met het vliegtuig, ook geen problemen. En wat kleding betreft en eten, ik probeerde zoveel mogelijk mee te nemen wat extra eten betreft. En haar kleding was zomerkleding dus luchtig en kon altijd veel mee nemen, zeker met de busrit.

 8. Handig lijstje! Ben afgelopen zomervakantie ook met mijn dochter op vakantie geweest, moest zoveel meenemen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.