MM reist

De 10 goedkoopste AirBnB bestemmingen

Sinds AirBnB het internet heeft betreden, is de hotelwereld niet meer hetzelfde geweest. Een overnachting bij iemand thuis in een appartement, een heus kasteel of een groot penthouse. Verzin het zo gek nog niet en het kan bij AirBnB. En het grote voordeel ervan is nog wel dat het redelijk budget-proof is te noemen. Als verhuurder heb je immers geen opstartkosten, personeelskosten en huurkosten zoals hotels dat wel hebben. Tegenwoordig staat AirBnB dus gevuld met veel, heel veel plekjes om je nacht door te brengen. Misschien wel iets TE, want de bomen zijn soms door het bos niet meer te zien. Daarom heb ik de leukste, niet voor de hand liggende en vooral hele budgetproof bestemmingen voor je op een rijtje gezet!


De hieronder genoemde prijzen zijn gebaseerd op een verblijf van 1 nacht, voor 2 personen.

 

goedkope airbnb

Riga – Letland

De hoofdstad van Letland heeft zoveel moois te bieden. Onder andere dit mooie appartement, waar je met z’n tweetjes voor €39,- kunt overnachten. Genoeg budget over om te genieten van alle culinaire en culturele hoogtepunten van deze stad. Je vliegt er overigens ook al naartoe vanaf €25,-, dus zeker de moeite waard!

 

goedkope stedentrip

Boedapest – Hongarije

Oh jongens, wat zou ik deze stad graag eens willen bezoeken. Ik heb er al zoveel over gehoord, maar ik heb hem nog nooit bezocht. De stad op zichzelf bruist van de gezelligheid en het is allemaal nog goed te betalen ook! Zo ook dit appartement  welke gevestigd is in het centrum van de stad. Kan je er s’avonds ook nog gezellig een drankje doen. Aan je eigen bar.

 

goedkope stedentrip

Wroclaw – Polen

Ik schreef eerder een blog over deze Poolse, culturele stad (die je uitspreekt als wro-tswaf). En nog steeds is het zeker een bezoekje waard! Al is het maar om het meest schattige pleintje, de mega dierentuin en de ‘Italiaans-achtige’ straatjes. Lekker bijkomen in dit leuke en goed betaalbare appartement.

 

goedkope airbnb appartement

Belgrado – Servië

Volgens the Lonely Planet heeft Belgrado het meest bruisende nachtleven van de wereld. Als doorgewinterd feestbeest mag je deze stad dus zeker niet overslaan! Maar.. Als cultuurliefhebber kan je er ook prima terecht. Omdat het laatste bombardement er in 1999 plaatsvond, ligt de stad niet bij de meesten als tripje voor de hand. Onterecht! Het toerisme trekt aan en ik hoor er alleen maar mooie verhalen over. Neem dit penthouse bijvoorbeeld. Voor een prikkie logeer je er en de host is net de Grote, vriendelijke reus.

 

tips goedkope airbnb

Palermo – Sicilië

Nog steeds populair onder toeristen en zeker niet onterecht. Het klimaat is er heerlijk, Palermo is uitstekend bereikbaar met het vliegtuig en het eiland bezit talloze bezienswaardigheden. En tja, de Siciliaanse maffia heeft er ook een heel verleden. Wees dus voorzichtig 😉 en laat geen vreemde mensen binnen in deze prima guesthouse.

 

stedentrip tips goedkoop

Vilnius – Litouwen

Je vliegt erheen vanaf €65,- en de stad is voorzien van een prachtig, historisch centrum in barokstijl. Maar liefst 40 kerken zijn er te vinden, dus er valt zeker wat te bekijken. Shoppen kan er genoeg, net als culinair genieten. En dan heb je nog een parel van een appartement voor maar €35,- per nacht.

 

airbnb goedkoop

Pristina – Kosovo

Kosovo?! Yep, Kosovo. Het heropgebouwde land, wat tot 1999 deel uitmaakte van Servië. Pristina verdient alle aandacht, want het is een prachtige stad. Voorzien van talloze terrasjes, groene parken en onwijs gastvrije mensen. Dit appartement is lekker centraal gelegen en heb je helemaal voor jezelf!

 

airbnb goedkoop

Zadar – Kroatië

Een voor mij onbekende bestemming, maar toen ik de stad op Google Maps vond, zag ik een prima locatie! Aan het strand, voorzien van boulevards, grote haven en al die leuke toeristendingetjes die je in een typisch havenstadje vindt. We zijn van Kroatië lekker weer, eten en budgetproof reizen gewend en daar gaan we in Zadar met dit appartement nog even lekker mee door.

 

airbnb marrakesh

Marrakesh – Marroko 

Tja, welke woorden moet ik hier nog vuil aan maken. Iedereen weet inmiddels dat Marrakesh je 1001e droom waarmaakt en dat alle foto’s hier Instagram-waardig zijn. Zonder filter. Ook alle momenten tijdens je verblijf in Riad Lakhdar. Bedank me later maar.

 

ljubljlana stedentrip

Ljubljlana – Slovenië

Last, but definitely not least: Ljubljlana! En probeer die naam maar eens te onthouden. Deze parel bevindt zich net onder de rook van Oostenrijk, dus best wel bereikbaar met de auto. Werkelijkwaar een prachtige stad. Voorzien van grachten en gelegen aan de rivier de Ljubljanica. Tja, namen verzinnen kunnen ze wel. De stad heeft een rijke geschiedenis waar je versteld van zal staan en is zo ontzettend groen! Het appartement ligt iets boven de gemiddelde prijs in dit artikel, maar ik wilde hem je zeker niet onthouden.


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.