2e kerstdag 2016
MM reist

5 dingen om te doen op 2e kerstdag 2016

Het extra lange kerstweekend is weer aangebroken! 2 dagen, of nee 3 dagen (dit jaar) samenzijn met familie, vrienden en vooral veel eten. Dat is waar de kerstdagen voor de meeste mensen uit bestaan. Nu is 2e kerstdag ook vooral een extra dag om eens lekker uit te brakken, je huis schoon te maken of rond te struinen op een overvolle woonboulevard. Maar.. je kunt natuurlijk ook de leuke evenementen opzoeken die er door het hele land worden georganiseerd, want die zijn er volop. Ik stelde een lijst voor je samen zodat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen op deze 2e kerstdag. En beloof me 1 ding: zoek alsjeblieft een andere dag om je nieuwe meubels uit te zoeken. 


Kijk hier voor tips om te doen op 2e kerstdag 2018!

1 . Schaatsen bij Paleis het Loo in Apeldoorn.

Vanaf 17 december verandert museum Paleis Het Loo gedurende 3 weken in ‘Winterpaleis Het Loo’.  In het paleis zijn koninklijk gedekte tafels te zien, met Russisch porselein, glaswerk en verguld zilveren tafelstukken door Willem II besteld in Engeland. Daarnaast zijn er traditioneel opgetuigde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een echte ijsbaan op het Stallenplein te vinden. Vooral de schaatsbaan ademt een echte winterse sfeer inclusief koek & zopie stalletje. Niet alleen  leuk als je van de Nederlandse geschiedenis houdt en geïnteresseerd bent in het Koninklijk huis, maar ook om de ouderwetse kerstsfeer te beleven. Onderstaand filmpje geeft je een kleine indruk:

 


2 . Shoppen en kerstmarkt in Antwerpen

De Antwerpse winkeliers zijn niet zo van de zondag-openingen, maar met de Kertsdagen maken ze graag een uitzondering. Naast het struinen langs de grote winkelketens over de Meir en wegzwijmelen bij de prachtige boutiques in de zijstraten, biedt Antwerpen ook een enorm gezellige kerstmarkt. Deze wordt gehouden van 12 tot 21 uur op de Grote Markt. Met een glas Glühwein in je hand moet het kerstgevoel wel op zijn top zijn. Vervolgens begeef je je naar de Antwerpen Zoo, waar s’avonds het China Light Festival wordt gehouden. Bekijk de gehele 2e kerstdag planning voor Antwerpen hier.

 

2e kerstdag 2016


3 . Sale shoppen!

2e kerstdag staat voor mij gelijk als startdatum van de grote, jaarlijkse Sale. Noem me gerust obsessief, maar als Zara begint met de SALE, dan ben ik er als 1 van de eersten bij. Overigens begint niet alleen Zara met de jaarlijkse grote Sale, veel winkels zien de dagen na kerst als hét moment om van hun oude voorraad af te komen voor het einde van het jaar. Alleen maar gunstig voor ons, gezien het feit veel winkels in de afgelopen jaren hun openingstijden hebben versoepeld naar de feestdagen. Je moet wel tegen wat drukte kunnen, want er zijn meerdere kapers op de kust. Voor alle openstellingen op 2e kerstdag kijk je hier.

Mocht je denken ook in België helemaal los te kunnen gaan met de december sale, dan kom je van een koude kermis thuis. Onze zuiderburen zijn gebonden aan strenge regels, waardoor de halfjaarlijkse ‘solden’  niet eerder begint dan 3 januari en eindigt op 31 januari. 


4 . Schaatsen bij ICE Amsterdam

Ik ben er afgelopen week geweest en je krijgt er een enorm warm kerstgevoel van. Het ophaalbruggetje over de schaatsbaan maakt dit dé ultieme plek voor een insta-waardig kerstmoment met je geliefde. Wil je je niet begeven op glad ijs samen met glibberende en glijdende toeristen? Breng dan vooral even een bezoekje aan de gezellige kraampjes naast de schaatsbaan.

 

2e kerstdag 2016

 

Aangezien de baan zich midden op het museumplein bevindt, kun je daarna direct door voor een bezoek aan het Rijksmuseum.

 

Vervolgens warm je je op met een heerlijke kop thee tijdens de speciale kerst high-tea in The Duchess of drink een warme kop koffie in het Conservatorium hotel.  Christmas feelings all over the place!


5 . Ouwehands dierenpark in kerstsfeer

Mocht je dit jaar nog een dierentuin willen bezoeken, kies dan 2e kerstdag om dit samen met je gezin/familie/partner te doen. In Ouwehands bruist het kerstgevoel namelijk even hard als bij voorgaande tips. Op 2e kerstdag wordt er een kerstbrunch georganiseerd en er zijn tal van kerstkraampjes, kampvuurtjes en sfeervolle kerstbomen over het hele park te vinden. Kleed je warm aan, want alle activiteiten bevinden zich natuurlijk buiten. Voor de allerjongsten onder ons is het des te leuker, omdat er tijdens de kerstdagen verschillende wintershows worden gespeeld met allerlei helden in de hoofdrollen. Voor de ouders is er ook wat leuks; de kaartjes zijn dit weekend met €5,- korting verkrijgbaar via de website.  😉


 

budgetmeisje

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Schaatsen bij Paleis ’t Loo lijkt me heel erg leuk!!

  2. Leuke tips! Paleis het Loo lijkt me erg mooi om te zien. xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.