MM onderzoekt MM's Baby

De populairste babynamen van het 1e halfjaar van 2017

In december 2016 werd de lijst met potentieel populaire babynamen van 2017 bekend gemaakt. En wat denk je? Mats stond ertussen! ‘ Nou zeg, zei ik tegen mijn vriend. Hoe kan dat nou? Vorig jaar stond deze naam nog op plek 86!’. De lijst was samengesteld op basis van zoekgedrag van zwangere vrouwen (weird) en op aanvragen voor proefdruk geboortekaartjes. Oke, nu snap ik het. Onlangs zag ik via Instagram dat de naam Mats inderdaad aan populariteit is gegroeid, maar in het 2e halfjaar van 2017 blijkt deze weer te zijn gedaald! Tijd dus voor een tussenstand. Wat zijn de populairste jongens- en meisjesnamen van januari tot juli 2017?


Op social media volg ik talloze ‘newborn mama’s en bijna alle baby’s komen in de top 20 voor. Zo grappig hoe dat elk jaar verloopt. Eerst denk je; wat een originele naam! En in het daaropvolgende jaar kom je de naam nog zo’n 80 keer tegen. Tja, wij mensen zijn nu eenmaal kuddedieren. Ook als het aankomt op de namen van onze kinderen. En is dat erg? Nee, zeker niet. Net als dat er uitzonderingen bestaan die wellicht moeilijk uit te spreken zijn.

populaire jongensnamen 2017

 

De namen die enkele maanden geleden nog wel in de lijst stonden, zijn: Mats, Luca en Tim. Deze namen zijn dus minder uitgedeeld in het 2e kwartaal. Nieuwkomers in deze lijst: Thomas, Julian en Hugo!

 

populaire meisjesnamen 2017

 

De namen die aan populariteit hebben verloren, zijn Nova en Maud. Nieuwkomer in deze lijst is Lieke. De top met meisjesnamen blijft dus redelijk gelijk!


Zit de (potentiele) naam van jouw kindje ertussen, of niet? Deel je naam in de comments, ik ben heel erg benieuwd!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

 1. Ja bij de jongens 5 stuks…. en bij de meiden 2… haha

 2. Chantal zegt:

  De naam die ik voor mijn toekomstige dochter heb, staat er gelukkig nog niet in. Maar ik ben serieus enorm bang dat als het eenmaal zover is en ik krijg een dochter, dat die naam wel op de lijst voor komt.
  De naam die ik voor mijn toekomstige zoon heb, staat er wel in. Die staat er al zo lang in dat ik er niet eens meer op let. Ik geloof dat ik 14 of 16 was toen ik al wist dat als ik ooit een zoon zou krijgen, hij die naam zou krijgen. Dus nou ja. Dan maar een populaire naam voor hem 🙂

  1. Bijzonder dat je de naam van je toekomstige zoon al zo lang hebt! Dan maakt het echt niet uit of ie in de top 20 staat;-) Maar ik snap wel dat je een beetje bang bent dat de naam van je dochter erin komt. Hadden wij ook met Mats, maar uiteindelijk is deze dus weer uit de lijst verdwenen.

 3. De naam van onze zoon, Fons, werd vorig jaar geloof ik zo’n 13 keer gegeven. Vrij uniek dus. We wilden geen top 20 naam, al moet ik zeggen dat bii de top 20 vam meisjesnamen wel een aantal favorieten staan. Mats stond ook op ons namenlijstje trouwens 🙂

  1. Leuk dat Mats ook op jullie lijstje stond! Wij wilden in eerste instantie ook geen top-naam, maar uiteindelijk kwam ie er toch in. Toen dacht ik; wij vinden hem er niet minder mooi op, dus het maakt niets meer uit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.