MM onderzoekt

BM tipt: 5 goedkope, online cursussen

Het internet heeft ons in de afgelopen jaren niet alleen social media en een bron van infomatie geschonken, maar ook tal van gratis internet services waar ik eerder al een blog over schreef. Nu zijn deze gratis services de laatste maanden uitgebreid op het gebied van online cursussen, coaching sessies en trainingen. Erg handig; niet alleen vrije tijd is op deze manier effectief te besteden, maar je kan op deze manier ook goed bepalen of een bepaald onderwerp bij je past.

De lat, die bepaal jij. Of uhh.. De prijs die bepaal jij. Want op deze manier hoef je geen onnodige centjes aan opleidingsinstituten te spenderen en kan je een selfmade professional op welk gebied dan ook worden. Ik zet de leukste, gratis cursussen op een rij –>


Ik heb een WordPress blog en het gebruikte thema komt van een speciale WP thema website. Omdat ik de standaard look van dit thema niet zo mooi vind, heb ik mezelf een paar basis dingen geleerd om de lay-out van mijn website aan te passen. Al deze HTML/CSS en andere code shizzle leer je gratis online. Voor het aanpassen van HTML en CSS codes raadpleeg ik regelmatig de online cursus W3schools en sinds kort heb ik ook CodeAcademy ontdekt waar je dezelfde skills kan ontwikkelen.

 

W3schools

W3schools ziet er vrij simpel uit en dat is het ook. Aan de linkerzijde van de pagina staan de verschillende onderwerpen op CSS/HTML gebied en je werkt ze van boven naar onder af. Vervolgens krijg je wat voorbeelden te zien met uitleg en onderaan de pagina staat een link naar 3- of 4 oefenopdrachten. Ik vond het een fijn en duidelijk programma om de beginselen van de CSS en HTML taal te leren!

Beeld: W3schools


Code Academy

CodeAcademy ziet er wat professioneler uit. Je schrijft je in en kan vrijwel direct beginnen met de eerste les. Het principe is hetzelfde als bij W3schools, je probeert direct wat codes uit en ziet vervolgens resultaat in het rechterscherm. Het nadeel is het inschrijven, door middel van je e-mail adres. Uiteraard volgen er nieuwsbrieven, maar deze kan je vervolgens weer opzeggen. Code Academy wordt door veel web developers aanbevolen, dus maak hier zeker gebruik van als je de wereld van CSS en HTML beter wilt leren kennen!

Beeld: CodeAcademy


Teamtreehouse

Bij Teamtreehouse leer je tevens coderen, maar dan met behulp van handige video’s, quizzes en ‘code challenges’. De website heeft er meer dan 1000 online staan en de onderwerpen lopen uiteen van CSS tot Python en van Javascript tot IOS. Het verschil met de andere 2 hierboven: Het is niet geheel gratis. Je kan starten met een gratis proefperiode, maar vervolgens betaal je $29,- of $49,- per maand. Nog steeds geen vetpot als je onze eigen opleidingsinstituten vergelijkt. Volgens verschillende ervaringen die ik heb bekeken, is Teamtreehouse zijn maandelijkse kosten zeker waard, als je serieus wilt leren coderen. De video’s zijn duidelijk, van korte duur (3-4 min) en voorzien van animaties.

teamtreehouse

Beeld: Teamtreehouse


EDX

Bij EdX zijn online cursussen te vinden van de beste universiteiten van de wereld. En dan hebben we het over Harvard, Berkeley, TU Delft en nog veel meer. Het aanbod en diversiteit van de cursussen is dus best wel groot te noemen.

Momenteel zijn het er meer dan 500 en het aanbod wordt steeds groter. De online cursussen zijn gericht op techniek, wetenschap, wiskunde, geschiedenis, gezondheid, muziek en meer. In de lessen wordt er gebruik gemaakt van leuke tools, video’s & presentaties. Daarnaast is de cursus in een eigen tempo te volgen, wanneer je maar wil. Als je de cursus succesvol hebt voltooid, ontvang je een Certificate of Achievement. Een mooie manier om eens een Harvard of Berkeley les bij te wonen 😉

In onderstaande video wordt het cursusaanbod uitgelegd:


Soofos

Soofos is een platform waar mensen hun eigen cursussen en trainingen kunnen aanbieden. De start-up is nog niet zolang geleden gestart en heeft nu al een enorm aanbod in online cursussen op talloze gebieden. Soofos is Nederlands, dus de cursussen zijn ook in onze moedertaal gemaakt. Erg handig, soms speelt de taal barrière wel een degelijke rol. Vooral als het aankomt op vaktermen.

Het gehele aanbod varieert van gratis tot betaalde cursussen. Om een voorbeeld te noemen: De sollicitatie training van Wimme Klaver is gratis en wijst je in 4 video cursussen de weg naar jouw perfecte baan. Maar daarnaast is er ook een gratis toolkit vrouwen versieren! Niet geschoten is altijd mis, vooral op liefdesgebied 😉 De populaire cursussen variëren voornamelijk in veelgebruikte programma’s zoals Excel, Illustrator en Photoshop. Onmisbaar in een baan als styliste, office manager, vormgever.. Noem maar op. Bij een opleidings-insitituut betaal je doorgaans voor een cursus Photoshop zo’n €400,-. Tel uit je winst! De lat die bepaal jij 😉

soofos

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Hey Anne, Super handig al die sites! Ik wil al een tijdje een cursus volgen, maar vond een aantal vrij prijzig. Deze sites schelen een hoop geld! vooral de edX site spreekt me enorm aan!

    1. Fijn om te horen! En dat scheelt inderdaad een hoop geld he. Het is een hele goede en niet dure manier om iets nieuws te leren en om te bekijken of iets goed bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.