MM onderzoekt MM reist

Eightydays: mini rondreizen op een budget

Afgelopen week stuitte ik op een nieuwe app/website die je direct in je favorieten zou moeten zetten. Niet weer een random hotel of vliegreis-app, maar een heuse multi-city trip app die een zeer betaalbare rondreis voor je samenstelt. Je reist per trein, vliegtuig of boot en verblijft in verschillende steden voor soms nog geen €200,- in totaal. De website en app bevinden zich momenteel in de beta-fase, maar dat neemt niet weg dat het al ontzettend leuk is om weg te dromen bij al die heerlijke tripjes!


Stel; je wilt een tripje maken door Europa , maar bent een beetje inspiratieloos. Er zijn immers onwijs veel leuke steden om uit te kiezen en het wordt een beetje duur om ze allemaal te gaan bezoeken. De zorgen om de prijzen neemt Eightydays in ieder geval voor je weg. Het algoritme van de app zoekt namelijk naar alle mogelijke vervoersmiddelen en de meest voordelige overnachtingen om tot een zo aantrekkelijk mogelijk tripje te komen.

Een proef op de som:

Ik wil graag een rondreisje maken door Europa. Noord-Amerika is nu ook beschikbaar in de beta versie en ik verwacht dat de andere bestemmingen snel zullen volgen. Ik vul de datum van vertrek en het gewenste begin/eindstation in. Vervolgens selecteer ik het type rondreis (Europa):

eightydays

 

Eightydays stelt nu razendsnel een rondreis voor je samen op basis van beschikbare overnachtingen bij o.a. Airbnb, boeking.com en reizen via trein, boot of vliegtuig. De tool geeft enkel suggesties, dus de boekingen zullen alsnog via de brekingssites moeten verlopen. Voordeel is dan dat je direct kan kiezen voor een alternatief, indien het aanbevolen hotel of de treinreis je niet bevalt.

Ik heb gekozen voor een rondreis van 10 dagen en dit is wat Eightydays voor me heeft samengesteld:

eightydays

 

Mijn rondreis zal beginnen in Berlijn, vervolgens ga ik met de trein naar Leipzig, blijf daar 1 nacht en reis weer verder met de trein naar Hannover. Na 2 nachten reis ik met de trein naar Dortmund, waarna Keulen mijn laatste bestemming zal zijn. Via trein ga ik weer terug naar Amsterdam.

Ik vind het redelijk veel Duitsland, dus ik selecteer de 4-steden optie:

eightydays

 

Dat ziet er beter uit! In deze 10 dagen zie ik Duitsland, Engeland en Ierland.

 

Eindoordeel:

De prijzen voor overnachtingen zijn helaas niet helemaal waterdicht, want als ik op de links klik dan moet ik erg goed zoeken naar goedkope hotels en dat is in Londen vrijwel onmogelijk. Toch is het een hele goede website om een suggestie voor je rondreis te doen. Op basis hiervan kan je in ieder geval je reisschema samenstellen en de tickets voor vliegtuig/trein boeken.

Bekijk de website in beta versie hier. Via de Facebook pagina kan je de livegang in de gaten houden.

Ik wacht de live-gang van deze app af en zet hem zeker in mijn favorieten! Wat vindt jij ervan? Laat het me weten!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wat een leuke app! In elk geval ook leuk om ideetjes op te doen (heb een beetje zitten spelen en op sommige combinaties was ik zelf niet snel gekomen). Leuk dat je ook naar Hamburg komt – al is 1 nacht daar eigenlijk veel te kort! 😉 Goede reis vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.