favoriete boeken
Lijstjes

Mijn favoriete boeken van 2017

In 2017 heb ik best wel wat boeken verslonden. Omdat ik de eerste 3 maanden vooral thuis, in een baby-bubbel heb doorgebracht, was het lezen/luisteren van een boek aan de orde van de dag. Maar ook tijdens vakantie en een middag in de zon heb ik me prima vermaakt met een boek. Nu ik Storytel een maand lang test, heb ik nog meer favoriete boeken aan mijn lijstje kunnen toevoegen. Mijn voorkeur loopt uiteen van bloedstollende thrillers tot zelfhulp boeken tot een relaxter leven. Vrij afwisselend dus, misschien zit er ook wel wat voor jou tussen. Oh ja, de boeken zijn allemaal te beluisteren via Storytel, dus je kunt onderstaande boeken makkelijk op je eigen boekenplank zetten. Kijk in mijn vorige artikel voor de link om 1 maand voor € 0,99 te luisteren! Oordopjes in en luisteren maar!


Karin Slaughter

Goede dochter

Ik ben dol op de boeken van Karin Slaughter. Zodra ik er eenmaal in ben begonnen, dan kan ik het boek niet meer weg leggen. Ik sluit me af van de wereld en moet erachter komen welke persoon er, meestal achter de meest gruwelijke moorden, schuilt. De boeken staan met stip op nummer 1 op mijn lijstje van favoriete boeken.

Even in het kort: Het boek maakt direct een tijdsprong naar 28 jaar geleden. De moeder van Charlotte en Samantha wordt in hun bijzijn vermoord. Uiteindelijk vertrekt Samantha uit het dorp, maar keert er jaren later weer naar terug omdat dezelfde, gruwelijke moord zich heeft herhaald.

Goede dochter is 1 van de nieuwste boeken van Karin Slaughter en bevat wederom de meest bizarre moorden die tot in detail beschreven worden en tot op het laatste moment onvoorspelbaar blijven.  Precies zoals we van haar boeken gewend zijn. 

Waarom lezen? –>  Bloedstollend spannend!

boeken tips storytel

Suzanne Vermeer

Mont Blanc

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van schrijver Paul Goeken. Hij schrijft geweldige thrillers die ontzettend fijn zijn om te lezen. Vergelijk het met een goede, Britse serie op Netflix. Je blijft gefascineerd door de wendingen in het verhaal. Meestal vindt er een moord plaats, maar niet zo gruwelijk beschreven als die van Karin Slaughter. Mont Blanc las ik afgelopen jaar vlak voor mijn bevalling.

Even in het kort: Wanneer Laura haar baan verliest, vraagt haar vriend Tim haar om in zijn bedrijf te komen werken. Met de tegenzin van zijn zakenpartner Sander. Vol goede moed vertrekt het drietal op een ontspannen vakantie naar de Mont Blanc. Daar gebeuren steeds meer vreemde dingen en ze hebben allemaal te maken met ene Cindy die in het kleine dorpje werkzaam is.


Sophia Amuroso

#Girlboss

Inmiddels kan ik het woord girlboss niet meer horen, maar leuk vond ik het boek zeker. De serie heb ik vervolgens natuurlijk ook bekeken op Netflix. Onlangs hoorde ik dat ze niet verder gaan met de opnames van seizoen 2, wat ik erg jammer vind. Wat mij betreft begon de serie pas lekker op gang te komen bij het einde van seizoen 1.

Samenvatting: Het boek vertelt het succesverhaal van Sophia en haar bedrijf Nasty Gal. Ze wist niet wat ze wilde met haar leven, ging van baantje naar baantje en besloot uiteindelijk een paar vintage kledingstukken via Ebay te verkopen. De rest is geschiedenis, want Sophia runt inmiddels een miljoenenbedrijf en heeft honderden mensen in dienst. 

Het boek staat daarnaast vol met citaten van andere succesvolle mensen en handige tips. Wat mij betreft heeft ze verdomd veel geluk gehad en was ze er op het juiste moment bij. Maar iedereen heeft dromen nodig toch? Het kan in ieder geval wel!

boeken tips storytel


Bas Haring

Waarom cola duurder is dan melk

Typisch een voorbeeld van: Af en toe een hoofdstuk lezen en dan weer verder gaan met andere dingen. Anders wordt het een beetje langdradig. Maar voor de rest vind ik de economische vraagstukken die er behandeld worden, erg interessant! Bas geeft economisch verstandige antwoorden op vragen zoals:

“Als je je auto ter reparatie wegbrengt en de garage zegt je dat het ongeveer €500 gaat kosten en je de volgende dag terugkomt waarbij je een factuur van €1500 krijgt voorgeschoteld, wat doe je dan?”

Een boek waar je nog eens wat van kan leren, dus hij staat zeker in mijn favorieten lijst!


Davidji

Zonder stress

Ik ben helemaal niet spiritueel aangelegd, maar ik hou wel van een opgeruimde geest. En wat ga je dan doen? Juist, mindfulness boeken lezen. Of luisteren in dit geval. Heerlijk in de auto na een lange werkdag. Een echte aanrader, omdat stress op de werkplek natuurlijk onwijs veel voorkomt.

Meditatieleraar Davidji vindt het ontbreken van het juiste gereedschap de belangrijkste reden waarom mensen stress hebben. Dit boek gaat niet alleen in op de oorzaken van stress, het manifesteren ervan op biologisch en emotioneel gebied, maar ook gaat het wetenschappelijk in op het ontstaan van stress. Daarnaast biedt het tweede en derde deel je handvatten om de stress te verminderen en controleerbaar te maken. 

Een must listen voor iedereen die vaak genoeg stress ervaart op privé/werk gebied. En ik vermoed dat dat er heel veel zijn 😉


Wat zijn jouw favorieten boeken van afgelopen jaar? Ik ben benieuwd!

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.