2e kerstdag 2017
Lijstjes

5 tips om te doen op 2e kerstdag 2017

Vorig jaar publiceerde ik ook al een lijstje met dingen om te doen op 2e kerstdag, wat velen inspiratie heeft bezorgd. Dit jaar kan ik natuurlijk niet achterblijven, want oh jongens, dit jaar valt kerst extra gunstig. We krijgen er zomaar 2 dagen weekend bij! Niet iedereen staat hier om te springen, vooral omdat het dan 3 ‘zondagen’ zijn die voor jouw idee een eeuwigheid duren. Maar.. gezelligheid maak je zelf en je hebt dan ook legio mogelijkheden om de kerst dit jaar tot een succes te maken. Ben je het binnen zitten op 2e kerstdag ontzettend zat? Dan geef ik je hierbij tips om wat te doen op 2e kerstdag 2017. Wat je in ieder geval niet moet doen: Nieuwe meubels uitzoeken op de woonboulevard.


Kerstbrunchen met de familie

Brunchen doe je waarschijnlijk thuis al tijdens 1e kerstdag, maar het is extra leuk om naar een locatie te gaan waar de tafel voor JULLIE gedekt wordt. Ik zie dat er talloze brunches georganiseerd worden op 2e kerstdag door het gehele land, dus volgens mij is het razend populair.

doen op 2e kerstdag 2017

Hier een kleine greep uit de mogelijkheden op 2e kerstdag 2017 (van goedkoop naar duur):

  • Kerstbrunch in het land van Jan Klaassen met het hele gezin. De kinderen gaan los in de overdekte speeltuin en de ouders kijken toe. Braamt, dichtbij Doetinchem.
  • Brunchen bij brunchkoning Van der Valk. Brunchen bij van der Valk is een fenomeen. Maar tijdens kerst al helemaal. Kijk hier voor de deelnemende locaties en geniet van s lands bekendste brunch in kerstsfeer.
  • Wil je helemaal uitpakken? Ga dan naar Intercontinental hotel Amstel in Amsterdam. Ja, ja. Het Amstel weet wel hoe je een brunch organiseert tijdens de kerst. Waarschuwing; neem een goedgevulde portemonnee mee, want de prijs per persoon bedraagt 125 Euro 😉 Een ‘once in a lifetime opportunity’ zeg maar.

2e kerstdag in Antwerpen

De Antwerpse winkeliers zijn niet zo van de zondagsopeningen, maar tijdens 2e kerstdag maken ze graag een uitzondering. Daarnaast kent België geen 2e kerstdag en daar maken de Nederlanders gretig gebruik van. Naast het struinen langs de grote winkelketens over de Meir en wegzwijmelen bij de prachtige boutiques in de zijstraten, biedt Antwerpen, ook tijdens kerst, een onwijs gezellige kerstmarkt. Deze vindt plaats op de Grote Markt en is geopend van 12 tot 9 uur s’avonds. Met een glas Glühwein in je hand moet het kerstgevoel wel aanwezig zijn. Ga vervolgens lekker eten in 1 van de restaurants die Antwerpen rijk is en je sluit kerst 2017 helemaal in stijl af.

Mocht je denken ook in België helemaal los te kunnen gaan met de december sale, dan kom je van een koude kermis thuis. Onze zuiderburen zijn gebonden aan strenge regels wat betreft uitverkoop, waardoor de halfjaarlijkse ‘solden’ niet eerder begint dan 2 januari en eindigt op 31 januari.

doen op 2e kerstdag 2017

2e kerstdag = SALE!

2e kerstdag staat voor mij gelijk als startdatum van de grote, jaarlijkse Sale. Noem me gerust obsessief, maar als Zara begint met de SALE, dan zit ik s’ochtends vroeg (of s’avonds laat) al achter mijn laptop. Overigens begint niet alleen Zara met de jaarlijkse grote Sale, veel winkels zien de dagen na kerst als hét moment om van hun oude voorraad af te komen voor het einde van het jaar. Verwacht niet dat je direct met 70% korting de winkels leeg kunt kopen, de meeste winkeliers beginnen met zo’n 20-30% korting. Zij moeten immers ook nog wat overhouden. Op 2e kerstdag zijn een hoop winkels en supermarkten open, kijk even op de website koopzondag.com voor de openstellingen per stad.

 

2e kerstdag in Amsterdam: Light festival en schaatsen

DE Instagram hotspot van het jaar: het ICE Amsterdam schaatsplein, is ook in 2017 te vinden op het Museumplein. Ja, het is druk. En ja, het wemelt er van de toeristen die nog nooit op een schaats hebben gestaan. Maar het is vooral ook heel gezellig. Vooral als je het combineert met een rondvaart tijdens het Amsterdam Light Festival.

Boek een rondvaart in de avond en geniet van de meest prachtige creaties die zijn gemaakt door 1 van de kunstenaars. Onze hoofdstad wordt prachtig belicht, dus het is zeker een bezoekje waard. 

Vervolgens warm je je op met een heerlijke kop thee tijdens de speciale kerst high-tea in The College Hotel of bezoek 1 van de restaurants die open zijn in Amsterdam. Yourlittleblackbook maakte al een mooie selectie. Christmas feelings all over the place!

2e kerstdag 2017

2e kerstdag in Dierenpark Amersfoort of Ouwehands

Ouwehands dierenpark is dit jaar natuurlijk veelvuldig in het nieuws geweest door de komst van de 2 panda’s. Eindelijk zijn ze er en het is dan ook dubbele pret om een heerlijke kerstbrunch te nuttigen, waarna het gehele gezin naar PandAsia gaat om de Chinese gasten te bewonderen. Ouwehands heeft op 2e kerstdag een speciaal arrangement. Dit begint om 10:00 uur met een ontvangst en brunch en eindigt om 17:00 uur wanneer het park sluit. De hele dag is het park gehuld in winterse sferen, waaronder kampvuurtjes en andere winterpret.

Is Amersfoort beter te bereiken? Dan heeft dit dierenpark ook wat leuks in petto voor het hele gezin. De kinderen mogen na de brunch namelijk mee op speciale kinder expeditie door het gehele park om de dierenwereld te ontdekken. De volwassenen gaan mee met een andere rondleiding. De kerstbrunch is daarnaast ook speciaal afgestemd op de kinderen: er is entertainment aanwezig en de kleintjes mogen hun eigen toetje versieren. Dubbele pret voor ouders en kinderen als je het mij vraagt.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Top…..lekker doorgaan…..geen hoogdravend gedoe…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.