podcast moneymom
MM's Baby Podcast

Moneymom’s podcast: Druk, druk druk. En een gesprek over gewenst kinderloos zijn.

In mijn vorige podcast nam ik jullie mee door het eerste deel van de zwangerschap en was het geslacht subtiel aan het einde te horen. In deze podcast heb ik verschillende gesprekken over druk zijn en gewenste kinderloosheid. Het klinkt bijna als een aandoening, maar ik weet even niet hoe ik het anders moet verwoorden. Geen behoefte aan een leven met kinderen vanwege verschillende redenen of gewoon vanuit je gevoel. Het is wel degelijk mogelijk en ik moedig mensen dan ook alleen maar aan om hun gevoel te volgen. Ik spreek met twee goede vrienden die geen kinderwens hebben. Ook deel ik mijn dilemma over druk zijn. Ik red het nu allemaal net. Hoe moet ik dat straks doen als de baby er is?


Eten we dan nog wel op tijd? Hoe doen andere moeders dat? En hoe deed mijn moeder dat vroeger? Ik heb zoveel vragen maar ook heel veel antwoorden. Loslaten is er één van. Maar het is nog even uitzoeken hoe ik dat moet doen. Tijdens mijn gesprek over kinderloosheid, praat ik ook met een andere vriendin. Ze is bijna dertig jaar en voelt een lichte maatschappelijke druk waardoor ze steeds meer na gaat denken over de toekomst.

We hebben het over wanneer het moment daar is om de keuze te maken om te stoppen met anticonceptie. Het leven is inmiddels zo erg te sturen, waardoor het lastig wordt om het onderscheid tussen gevoel en verstand te maken.

Beluister mijn tweede podcast via Soundcloud:

De podcast is ook te beluisteren via Spotify of iTunes. Tip: abonneer je op mijn podcast op iTunes, zodat je een melding krijgt bij elke nieuwe aflevering!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Karin zegt:

    Wat een leuke podcast! Erg interessant ook om het gesprek tussen jou en je vrienden te horen, het voelde alsof ik er bij zat haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.