MM's Baby Purse-Oonlijk

Purse-Oonlijk: Mijn weekuitgaven als mama

 

Het is weer even geleden sinds ik een eigen purse-oonlijk plaatste. De laatste keer was ver – heel ver- voor mijn bevalling. In de tussentijd hebben verschillende collega-bloggers ons mee laten kijken in hun uitgaven patroon. Rete-interessant, maar zelf moet ik ook maar weer een keer met de billen bloot. Vooral sinds ik moeder ben geworden. Want ons uitgavenpatroon ziet er toch wel enigszins anders uit moet ik je zeggen. Niet schrikbarend anders, maar wel veel burgerlijker. Een baby kost immers veel van je vrije tijd en geld. En ik heb het er met alle liefde voor over. Lees je mee?


Aangezien wij, sinds de koop van ons huis, ook gebruik maken van een en/of rekening, heb ik deze ook in de resultaten meegenomen. Deze gebruiken we voornamelijk voor gezamenlijke kosten zoals boodschappen, hypotheek, auto, verzekeringen etc..

 

uitgaven mamaWe beginnen de week met de afschrijving van een avondje eten met vriendinnen. €10,15 voor een paar uurtjes parkeren (helaas onvermijdelijk) en €27,50 voor eten inclusief drankjes.

Ook onze vrienden van de Belastingdienst vergeet ik niet, ik betaal maandelijks een klein bedrag voor het teveel ontvangen aan teruggave in 2016.

Op 23 mei vindt de maandelijkse afschrijving van Netflix plaats.

 

week uitgaven baby

Eerder die dag deed mijn vriend boodschappen. Deze keer koos hij voor het gemak en ging enkel naar de Albert Heijn. Oei! Dat is gelijk te merken, want normaal zijn we minder kwijt voor de week boodschappen. We hadden die week echter wel een barbecue bij ons thuis en we  hebben verder niets meer bij te hoeven kopen.

 

Totaal: € 223,44


uitgaven dagboek baby

Omdat Mats sinds een paar weken naar de gastouder gaat, dien ik hiervoor een maand borg te betalen. Het bedrag valt mee. Vooral omdat we maar 1 dag per week gebruik maken van de gastouder. Omdat we kinderopvangtoeslag ontvangen, blijft er uiteindelijk een deel over wat we zelf moeten betalen.

Oei, Basic-Fit! Bijna vergeten dat je nog bestaat. 😉  Sinds het mooie weer zijn intrede heeft gedaan, ben ik buiten aan het hardlopen.

Op vrijdag zijn we met zijn drieën een paar uurtjes naar Apeldoorn geweest. We waren niet de enigen met dat plan, want heel Nederland had een (verplichte) vrije dag en besloot van het mooie weer te genieten. Etos heeft weggecefweken en veel producten hadden een hoge korting. Ik heb er o.a. shampoo, luiers, flesvoeding, deodorant, zonnebrand en tandpasta gekocht. Bij Rituals kocht ik een kraamcadeau voor een vriendin en de favoriete douche-foam voor mijn vriend. Bij Kruidvat kocht ik oogcréme van Nivea.

Totaal: € 366,43


En dat was nog niet alles.. Natuurlijk hebben we even geluncht op het overvolle terras en zijn we o.a. de H&M en Name-It winkels ingedoken om wat zomerkleertjes voor Mats te kopen.

Aangezien de hitte in onze slaapkamer bijna niet te harden is, hebben we 2 ventilatoren besteld bij Bol.com.

De volgende dag kocht mijn vriend een kop koffie met wat lekkers bij het tankstation en is de spaarrekening van Mats weer bijgevuld met een maandelijkse overboeking.

Oh ja. Het paspoort van mijn vriend verliep bijna, dus er moest een nieuwe aangevraagd worden bij de gemeente. Helaas een duur grapje.

Totaal: € 318,91


Totaal deze week: € 908,78

Auch! Dat is een aardig geldbedrag. Maar ik weet dat dit niet regelmaat is door de onvoorziene kosten. Zoals de borg voor de gastouderopvang, nieuw paspoort en voornamelijk gezelligheid met lunch/diner. De kosten voor Mats zijn nu goed te merken. Afgezien van de opvang, hebben we zijn spaargeld deze week overgemaakt en zijn er luiers, voeding en nieuwe kleertjes gekocht. Maandelijks terugkerende kosten die hoogstwaarschijnlijk straks alleen maar meer worden. Gelukkig is er kinderbijslag en kinderopvangtoeslag 😉

Ik vond het weer ontzettend leuk om mijn uitgaven bij te houden en ben heel benieuwd hoe andere ‘newborn-mama’s’ het doen! Wil jij voor Budgetmeisje ook een week lang jouw uitgaven bijhouden? Mail me dan via info@budgetmeisje.nl en wie weet sta jij hier binnenkort met de billen bloot!


Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. sabrina zegt:

    Zo dat is idd een flink bedrag, gelukkig hoeft dat niet iedere week. Interessant om te zien!
    Je hebt die naam wel doorgestreept, bij de 27,50, maar dat is alsnog goed te lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.