10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Mama’s meisje

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere ouders hier in staan ;-). Deze week beantwoord Karin van blog Mama’s Meisje mijn 10 geldvragen. Karin is moeder van Suus en zwanger van hun 2e kindje!


Even voorstellen:

Ik ben Karin, 29 jaar, in looove met Erik en mama van Suus, die nu 20 maanden is. In maart verwachten wij ons tweede kindje, een meisje! Helaas heb ik in het begin van deze zwangerschap geen contractverlenging gekregen en zit dus momenteel thuis. Wel besteed ik nu extra veel tijd aan mijn hobby (en hopelijk in de toekomst werk): mijn blog Mama’s Meisje!

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Dat verschilt enorm per week. Ik probeer per week € 75,- aan te houden en over het algemeen lukt dat ook goed. Maar als we bijvoorbeeld luiers, wasmiddel en een voorraad drogisterijartikelen nodig hebben of er is een verjaardagsfeestje, dan zijn we veel meer kwijt.

2. Wat is je grootste miskoop?

In het verleden kocht ik graag veel kleding, schoenen en tassen die qua prijs budgetproof waren, maar die ik amper droeg. Tegenwoordig geef ik liever meer geld uit aan een item dat ik echt mooi vind en waarvan ik zeker weet dat het niet nieuw in de kast blijft hangen.

3. Wat is je beste koop?

Ik heb ‘m nog maar sinds kort, maar mijn nieuwe fotocamera is echt een goede keuze! Hij maakt prachtige foto’s en het moment van aankoop is ook wel handig: vlak voor de geboorte van de tweede! #mamarazzi

4. Spaar je regelmatig?

We sparen iedere maand een vast bedrag voor Suus, maar het bedrag dat we voor onszelf aan de kant zetten is wisselend. De ene maand valt nu eenmaal duurder uit dan de andere.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Oei, dat is een lastige. Ik heb sowieso weinig designer items in de kast hangen, dus ik ga toch voor de 5 items van Zara!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik shop graag bij Zara en H&M. Verder vind ik basics van Villa fijn en verder koop ik vooral leuke items die ik bij verschillende winkels tegenkom. Wat dat betreft ben ik niet heel merkvast.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

In en rondom huis zijn er wat wensen die ik dan gelijk zou realiseren. Een nieuwe keuken, de tuin compleet aan laten leggen met mooie overkapping. Natuurlijk zou ik ook een deel sparen. En verder asociaal luxe op vakantie naar de Malediven (naar die bekende vakantiehuizen op het water), gewoon omdat ik zo erg van zon, zee en strand houd en het dan eindelijk kan!

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof en ontvang hetzelfde salaris als toen ik werkte. Ik ben hier voor nu tevreden mee, maar hoop in de toekomst wel meer van te kunnen maken.

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Dat deed ik altijd wel, maar sinds we samenwonen besteden we het uit.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Even checken… €444,43 (jammer van die ene cent, haha). Het einde van de maand is in zicht dus een gedeelte hiervan gaat weer naar mijn spaarrekening.


Reactie Anne: Wat een mooi bedrag hebben jullie nog op de rekening staan! haha. Netjes gedaan deze maand! En ik vind het ook knap dat je ongeveer €75,- per week kwijt bent aan boodschappen! Helaas zijn die luiers en feestjes af en toe zo duur 😉 Jammer dat je contract niet is verlengd, ik las het onlangs via je Instagram account. Laten we hopen op een leuke en uitdagende baan! En wie weet, kun je nog eens van je hobby je werk maken 🙂 Maar eerst lekker met de benen omhoog en jullie 2e meisje afwachten. Bedankt voor het meedoen!

Volg Karin ook op Instagram.

Foto’s (1 &2): Lisette Lubbers Photography

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.