nomads photo
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Amanda

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Onlangs beantwoordde Samantha 10 geldvragen en vervolgens droeg zij het stokje over aan Amanda. Zij is een jaar geleden haar eigen bedrijf begonnen, samen met haar man. Een prachtige en gedurfde stap, vooral om het samen met je geliefde te doen. Hoe zien hun uitgaven eruit nu hun bedrijf in de groei-fase zit? Je leest het vandaag!


Even voorstellen:

Hoi! Mijn naam is Amanda Griffioen en ik ben 26 jaar oud. Ik ben sinds kort getrouwd met mijn man Anees en samen wonen en werken we in Amsterdam. We zijn een jaar geleden Nomads Photo begonnen, eventfotografie die met z’n tijd meegaat. Wij zetten leuke fotografes in die prachtige portretfoto’s schieten die direct worden geprint. Een vernieuwde polaroid. Je kan ons vinden op www.nomadsphoto.nl.

 

nomads photo

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Thuis doe ik de boodschappen en ik geef er gemiddeld €70- per week aan uit . Ik haal ze het liefste bij de Turkse winkel, daar vind ik het fruit en de groenten veel verser en vol van smaak. Daarnaast eten we veel bij familie. Iedere woensdag gaan we naar mijn oma die dan, zoals oma’s doen, veel te veel eten voor ons klaarmaakt. Mijn man doet mee aan Ramadan en voor Iftar gaan we veel langs zijn ouders. Daarnaast ga ik graag naar speciaalzaken, zoals de toko, de visboer en de bakker.

2. Wat is je grootste miskoop?

Nou niet echt een miskoop… Maar wel iets waarvan ik denk dat was zonde van ons geld. Mijn man en ik hadden vorig jaar een drone gekocht om mee te nemen naar Bali. We hadden al veel mooie shots gemaakt en kregen de drone eindelijk een beetje onder de knie. De tweede week van de vakantie zaten we in Lovina, ’s ochtendsvroeg op een vissersbootje dolfijnen te spotten. Ik spoorde mijn man aan om de drone te laten opstijgen en zo wat mooie shots te maken. De drone steeg op, maar door een golf raakte hij uit balans. Voor we het wisten was hij naar de bodem van de zee gezonken. We werden hard uitgelachen door de omringende bootjes. Nu kunnen we er gelukkig zelf ook om lachen (een beetje).

3. Wat is je beste koop?

De beste koop die ik ooit heb gedaan is mijn DSLR camera. Als kind liep ik vaak van de Weteringschans, waar mijn oma woont, naar de tramhalte 2 op het Leidseplein om weer naar huis te gaan. Op een dag trok de galerie op de hoek mijn aandacht. Het werk van David Lachapelle werd er tentoongesteld. Dat vond ik zo fascinerend, dat ik op dat moment besloot om fotograaf te worden. Een paar jaar later, toen ik veertien was, kocht ik mijn eerste camera samen met mijn opa in de fotozaak op de Parnassusweg en is mijn passie alleen maar gegroeid.

 

nomads photo

4. Spaar je regelmatig?

Ik spaar een vast bedrag per maand. Al het andere geld dat we overhouden gaat direct terug in Nomads Photo, zodat we het constant kunnen laten groeien. We hebben veel geld uitgegeven aan de website, de copywriter, het apparatuur etc. Dit willen we constant verbeteren en vernieuwen.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Als ik zou moeten kiezen zou ik kiezen voor 5 items uit mijn moeder haar winkel Homeley. Zij heeft altijd mooie kleding voor een super aantrekkelijke prijs. Ik vind het leuk om af te wisselen en ben snel weer uitgekeken op kleding. Meestal draag ik het een paar weken intensief en vergeet het daarna weer. Dat zou met designer items zonde van het geld zijn. Dure zonnebrillen raak ik altijd kwijt, dus ik ben gestopt die te kopen.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Homeley in de Zeilstraat in Amsterdam, omdat ik daar altijd in één keer slaag en niet helemaal de stad voor in hoef. Voor de rest heb ik niet echt veel met winkelen. Boodschappen doen en daarmee een lekkere, gezonde maaltijd bereiden voor vrienden en familie vind ik veel leuker. Als ik tijd heb ga ik graag naar verschillende winkeltjes voor verse producten.

nomads photo

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Als ik 1 miljoen zou hebben zou ik een gedeelte daarvan investeren in Nomads Photo. De rest van het geld zou ik investeren in vastgoed en dat dan verhuren. Ook zou ik mijn familie meenemen op vakantie. Ik kom net terug uit Spanje en mijn moeder en ik hadden het erover hoe leuk het zou zijn om een keer met z’n allen te gaan. Dat lijkt me dan enig als ik iedereen kan trakteren.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ik keer mezelf zo min mogelijk geld uit, maar ben wel tevreden. Bijna alles wat we verdienen met Nomads Photo gaat terug in het bedrijf. Dit is nu belangrijker dan mooie spullen kopen. Daarnaast heeft mijn man nog zijn eigen bedrijf waar we van kunnen leven.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

In mijn huishouden kan ik bezuinigen op de schoonmaakster. Ik ben heel blij dat ze ons helpt, maar het is in een huishouden van twee toch wel een beetje een overbodige luxe. Ergens nooit op bezuinigen vind ik onzin. Als je je eigen baas bent weet je niet hoe de dingen gaan lopen. Als het zou moeten zou ik op alles wel kunnen bezuinigen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Ik heb meerdere rekeningen. Op mijn privé rekening, waar ik elke maand een bedrag op stort om uit te geven, staat op dit moment €16,-. Het wordt tijd om mezelf weer wat uit te keren haha.


Reactie Anne: Wat ontzettend gaaf dat je van je hobby/passie je werk hebt kunnen maken! En je hebt er een onwijs groot talent voor zie ik, want wat een gave opdrachten hebben jullie al mogen doen zeg. Dat gaat helemaal goed komen. Ik snap je mening over het bezuinigen op een schoonmaakster. Voor heel veel mensen een pure luxe. En vooral fijn als je een druk leven hebt. Ik blijf je volgen en wens jullie heel veel succes met het uitbouwen van jullie bedrijf.

Volg Amanda/Nomadsphoto ook op Instagram.

Foto’s: @nomadsphoto

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.