10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. DitDoetDo

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Dominique van blog en Instagram account @ditdoetdo. Haar captions en kijk op het leven zijn realistisch, herkenbaar en zeer lachwekkend. Ik lig dan ook regelmatig dubbel om haar posts. Do is moeder van twee knappe dochters en getrouwd met Stefan. Hoe denkt zij over geld?


Even voorstellen:

Hi there! Ik ben Dominique (de magische grens van 30 jaar net gepasseerd). Gelukkig getrouwd met Stefan, mama van Puk (2 jaar) en Fien (1 jaar). We wonen onder de rook van Rotterdam, waar wij vrij recent in ons nieuwe huis zijn getrokken. Je kunt mij kennen van de mommy lifestyleblog www.ditdoetdo.nl. Ook werk ik voor drie dagen als Managementassistente in de haven van Rotterdam.

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Zal ik je vertellen dat ik barslecht ben in het bijhouden hiervan? De ene week schat ik zo’n €125,- en de andere week kan het oplopen tot €200,-.

2. Wat is je grootste miskoop?

Iedere aankoop probeer ik zo bewust mogelijk te doen, maar ook wij hebben wel eens een glipper hoor. Zo kocht ik laatst een houten bankje bij Loods5 die mij leuk leek staan voor een grote spiegel. Dit vond ik welgeteld twee weken leuk, en is nu ergens in huis aan het zwerven. Als er vrienden komen komt hij wel standaard naar beneden. Een aantal bivakkeren dan in de tuin, de keuken is ook een hotspot, maar dat bankje doet het ‘m hoor. Wijntje erbij, en ik hoor niemand klagen!

3. Wat is je beste koop?

Daar hoef ik niet over na te denken: vakanties. Materiaal hechten wij niet veel waarde aan, maar ervaringen zijn priceless. Zo zijn wij afgelopen jaren niet op vakantie geweest omdat de prioriteit lag bij het kopen van ons huis. Inmiddels zijn we ingetrokken, alleen willen wij nog flink verbouwen. Dit kost een flinke zak duiten, en we kunnen nu natuurlijk volle bak gaan sparen. Echter…. We willen die kleine billetjes op de Spaanse Costa van de meisjes echt niet missen. Deze tijd is nooit meer over te doen. Dan maar iets langer doen over ons droomhuis.

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Voor Puk en Fien sparen wij iedere maand een vast bedrag. Daarnaast sparen we iedere maand, maar geen vast bedrag. De ene maand is dit €200,- en de andere maand €500,-. Georganiseerd hé?

5. Eén designer item of vijf items van Zara?

Oei, lastige. De Zara sla ik over, maar dan ga ik toch voor vijf items van een mid-segment kledingwinkel. Ook hierbij maak ik heel bewuste keuzes en koop niet om maar te kopen. Persoonlijk heb ik bar weinig met designer items.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik zeg altijd dat ik aandelen in de Asos had moeten hebben. Een assortiment waar je eng van wordt, maar als je eenmaal de filters goed gebruikt is het een walhalla. De ‘Tall’ lijn is geweldig voor mijn lange lijf. Vooral de broeken vallen langer dan lang. Ik heb er zelfs nog twee liggen die korter gemaakt moeten worden. Daarnaast vind ik Kiba heel leuk. Kim, het brein achter de shop, is ook een echte lieverd.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Dit is zo’n vraag die wij ons één keer per jaar afvragen, waarna we tot de ontdekking komen dat ons lot van de Staatsloterij – waar wij ZO veel vertrouwen in hadden – goed was voor €10,-. Het is nu februari, en we moeten ‘m nog steeds inleveren. Goed, terug naar de vraag. Ik denk dat we zullen investeren in onroerend goed. Een aantal appartementen kopen in de grote steden die we vervolgens in de verhuur gooien. Zo blijven we er in de toekomst inkomsten uit genereren.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja. We kunnen alles doen wat wij willen, maar moeten ook echt voor sparen voor een grote aankoop. Gezonde situatie als je het mij vraagt.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Voordat ik boodschappen ga doen eerst eens kijken wat we nog hebben liggen. Zo staan er zes pakken Pomodore in de kast omdat ik iedere denk dat we niets meer hebben staan. Luiheid, vergeten, geef het beestje maar een naam.. Waar ik nooit op zal bezuinigen is datgeen wat vrienden lekker vinden als ze komen eten of borrelen. Als ikzelf geen koffiedrinker zou zijn, zou er altijd nog wel een goede bak klaarstaan. Ook zal ik gasten nooit slechte wijn geven. Best een uitgave, maar ik zal er op geen enkele manier op willen bezuinigen. Daarnaast speciale wijnen voor als we iets te vieren hebben. Zo hebben we laatst wijn uit Portugal laten overkomen. Het voelt toch altijd speciaal als er een mooie fles open wordt gemaakt.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Op mijn rekening €2.663,64. Daarnaast heeft Stefan ook zijn eigen rekening, hebben we een gezamenlijke en hebben Puk en Fien er allebei één. We zien het allebei als één pot nat, maar verschillende betaalrekeningen vinden wij wel handy. Wat werkt, dat werkt!

Aan wie draag jij het stokje over?

Marjolein van Twillert, wát een lief mens is dit!


Reactie Anne: Super leuk Do, om nu eens de antwoorden op deze geldvragen te lezen. Jullie sparen prima hoor, zo te zien. Volgens mij heeft iedereen wel die struggle met het sparen van verschillende bedragen. Iets is beter dan niets toch? En je kunt echt de hand schudden van mijn man hoor! Als er vrienden bij ons komen eten, gaat er een hele zoektocht naar lekkere wijn aan vooraf. Met een huiswijntje kan hij echt niet aan komen hoor 😉 Bedankt voor je leuke en herkenbare antwoorden en ontzettend veel geluk gewenst met jou prachtige gezin!

Volg Do ook op Instagram.

Foto’s: @ditdoetdo

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.