MM reist

The bucketlist family

Hoe vaak heb je wel niet gefantaseerd over het winnen van de loterij? Ik droom regelmatig weg als ik een lot koop en voor me zie hoe de jackpot op mijn winnende nummer valt. Nadat ik van de schrik ben bekomen zou ik een mooie reis plannen. Maar waarheen? En voor hoelang? Ik wil nog zoveel plekken van de wereld zien, dat ik een flinke som geld en tijd nodig heb om ze allemaal te bekijken. De 25 jarige Garrett uit de VS dacht dat ook en stelde een plan op.


Garrett had niet het minste baantje; na zijn studie begon hij namelijk voor zichzelf als app developer. Met een stel goede hersens en een dosis motivatie ontwikkelde hij een app wat de interesse wekte van de Snapchat oprichters. 54 miljoen dollar heeft hij er uiteindelijk voor ontvangen. Omgerekend zo’n 48 MILJOEN EURO! Tja, daar kan je wel een reisje voor maken.

Maar Garrett wilde het georganiseerd aanpakken en stelde, samen met zijn vrouw, een plan op. Ze verkochten al hun bezittingen tijdens een enorme ‘yard sale’. Uiteindelijk bleven er enkel een doos foto’s en andere herinneringen over. De opbrengsten van onder andere het huis, de auto’s, meubels en kleding, zou gebruik worden om rond te reizen.

De enorm gevulde spaarrekening (met die miljoenen) wordt momenteel enkel gebruikt voor het anoniem schenken van geld aan families welke medische hulp nodig hebben. Volgens Garrett heb je geen dure auto’s, een mooi huis en de meest prachtige meubels nodig om gelukkig te worden. Hij heeft die luxe immers allemaal mogen ervaren, maar wordt nergens gelukkig van dan het ontdekken van nieuwe plekken en het samenzijn met zijn gezin. “Dat wij ondertussen ook andere families kunnen helpen, maakt het geheel alleen maar compleet”. Aldus Garrett.

De familie reist inmiddels al ruim een jaar de wereld rond en bezoekt op dit moment het Vaticaan in Rome.

 

 

De oudste dochter, Dorothy, heeft inmiddels al een paar lessen op een basisschool mogen meedraaien. Op Bali ervoer Dorothy haar 1e schooldag en heeft zo een hoop nieuwe, internationale vriendjes gemaakt.

 

En.. Ook erg inspirerend: De familie heeft een YouTube kanaal waar ze hun wekelijkse avonturen plaatsen. Het geluk straalt ervan af en is bijna te voelen 🙂

(Photos: Instagram/@thebucketlistfamily)


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wauw wat super gaaf wat die mensen doen, ik ga eens even op het youtube kanaal van ze kijken. Leuke blog heb je trouwens!

    1. Dankjewel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.