MM eet MM's Baby

Simpel en snel: Een kraamtaart!

Na mijn bevalling at ik dagelijks beschuit met muisjes.  Traditioneel en stiekem natuurlijk ook heel erg lekker ;-). Ik was even vergeten HOE lekker. Toch zijn er een hoop mensen die er niet van houden. Daarnaast is het ook wel leuk om een keer af te wijken van de traditie en je bezoek een taart voor te schuiven. Tijd is redelijk schaars te noemen met een pasgeboren baby en staan in de keuken is ook al niet zo’n pretje (Auw..). Daarom deel ik vandaag een simpel en snel recept met jullie wat in ieder geval bij het meeste bezoek in de smaak zal vallen. 


Voor de basis gebruik ik een wolkentaart van Dr.Oetker. Je hebt verschillende varianten, maar ik kies voor de vanille variant. Dat valt bij de meeste mensen in de smaak. De wolkentaart is erg luchtig door de slagroombasis en kan dus makkelijk voorzien worden van een slagroomlaag mét muisjes, zonder dat je bezoek met een zware maag vertrekt.

De wolkentaart mix komt met een zakje poedersuiker, maar in dit recept laat ik die achterwege. De taart krijgt immers een mooie, dikke muisjes-laag.

kraamtaart

 

Benodigdheden:

 

  • 1 pak mix voor wolkentaart
  • 3 eieren
  • 375 ml slagroom (250 ml voor de mix)
  • muisjes

 

 

 

 

 

Bereiding:

De wolkentaart is super simpel in bereiding. Je klopt het beslag luchtig met slagroom en eieren, schenkt de hele mix in een taartvorm en bakken maar!

kraamtaart

Terwijl de taart in de oven staat, klop je de overgebleven slagroom luchtig. Ik heb ervoor gekozen om er geen suiker bij te doen, omdat de taart en de muisjes al zoet genoeg zijn.

Als de taart klaar is, laat deze dan even afkoelen. Strijk vervolgens de slagroom met een lepel over de taart. Als je slagroom overhoudt, dan kan je proberen om de zijkanten ook te voorzien van slagroom. Gebruik dan een stevig stuk papier om de muisjes aan de zijkant te verdelen. Te moeilijk? Ik heb eerder een variant gemaakt met halve lange vingers aan de zijkanten. Iets makkelijker en net zo leuk!

Strooi de muisjes royaal over de bovenkant van de taart. Je zal ongeveer een half pakje nodig hebben.

Klaar!

kraamtaart

Lactosevrij: Er is ook lactosevrije slagroom verkrijgbaar, waardoor de taart ook voor de lactose-intoleranten onder ons te eten is. Hieronder een afbeelding van de slagroom die o.a. bij Albert Heijn verkrijgbaar is.lactosevrije slagroom

 

 


De taart is enkele dagen in de koelkast te bewaren. Wacht niet te lang met opeten, want de slagroom neemt na 2 dagen langzaam maar zeker de kleurstof van de muisjes over en dat is geen mooi gezicht 🙂

 

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wat leuk! Een keer wat ander dan de vieze droge beschuiten.. (ik haat beschuit! hahaa) Ik ga ‘m onthouden voor straks! 😀

    1. Leuk!! Ik ben benieuwd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.