10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Jenny

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Jenny van Instagram account @huisgeluk. Haar feed is gevuld met prachtige foto’s van haar lichte interieur en het is dan ook niet heel erg gek dat dit haar werk is. Hoe denkt Jenny over geldzaken? Ik vroeg het haar –>


Even voorstellen:

Ik ben al bijna 15 jaar getrouwd met Sjirk (41), we hebben samen 2 zoons, Job (10) en Hidde (6) en onze gezellige kat Jack, die toch stiekem een poes bleek te zijn en daarom maar Jacky wordt genoemd. Ik ben eigenaar van Huisgeluk, en ontwerp en realiseer interieurs voor particulieren en bedrijven.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik bestel één keer per week de boodschappen online. Daarbij ben ik ongeveer €120,- kwijt. De kleine dingetjes die ik dan nog mis, koop ik bij de buurtsuper en af en toe wat bij de biologische winkel. Dat kost me ongeveer €30,- per week.

2. Wat is je grootste miskoop?

Moeilijke vraag! Ik heb niet zo vaak grote miskopen. Ik probeer bewust dingen te kopen en geen impuls aankopen te doen. Maar soms weet je iets niet van tevoren. Zo is bijvoorbeeld ons matras een grote miskoop. We hebben hem nu twee jaar, maar ik slaap er niet lekker op. Die staat dus op het lijstje om te vervangen.

3. Wat is je beste koop?

De beste koop is mijn pastelblauwe fiets geweest. Ik doe bijna alles op de fiets, van naar klanten fietsen in Zwolle, tot een ritje naar het voetbalveld met de jongste voorop.

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Omdat mijn man en ik allebei zelfstandig ondernemer zijn, sparen we geen vast bedrag per maand. Dat wisselt dus per periode.

5. Eén designer item of vijf items van Zara?

Absoluut 1 designer item! Een mooi en liefst ook duurzaam gemaakt kledingstuk koop je voor het leven (of in ieder geval voor een langere tijd). Ik combineer het dan wel trouwens met meer budget items.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Mijn favoriete online winkel is Wehkamp voor kleding voor de jongens en mijn man, die absoluut niet van winkelen houden! Onze bank komt er trouwens ook vandaan. Zelf winkel ik toch liever bij echte winkels en dan het liefst bij de kleinere unieke winkels, waar je de produkten kunt zien en voelen. In Zwolle is dat voor kleding bij Spotted en Sassy en voor woonaccessoires ga ik graag naar Sostrene Grene, Pogo design en Sissyboy. O ja, en Marktplaats en de kringloop blijven ook favoriet. Ik kijk altijd eerst op Marktplaats als ik iets wil aanschaffen. Zo heb ik onze eettafel voor €60,- op de kop getikt!

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou een groot deel aan een goed doel uitgeven. Welke dat weet ik niet zo goed, maar in ieder geval iets, waarvan ik weet dat het geld goed besteed wordt en er niks aan de strijkstok blijft hangen. Daarnaast is een vrijstaand zelf te bouwen huis aan de rand van Zwolle een grote droom van ons.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Voor nu ben ik tevreden met mijn omzet, maar ik kan er nog niet van leven. Gelukkig verdient mijn man voldoende, om als gezin van te kunnen leven. Maar het doel is dat ik in de toekomst wel meer salaris naar mezelf kan uitkeren.

 

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

We leven al vrij zuinig vind ik. Tuurlijk zouden we op de boodschappen kunnen bezuinigen, maar ik vind het belangrijk om biologische produkten te kopen en dat kost nou eenmaal wat meer geld. Daar zou ik dus nooit op bezuinigen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Op de betaalrekening €450,- Best netjes toch? Is ook wel eens anders geweest hoor!

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan Aylin van @okermint. Ik ben benieuwd hoe zij haar geld spendeert met zo’n mooi huis vol prachtige spullen.


Reactie Anne: Je prachtige interieur plaatjes geven me heel veel vrolijkheid en vooral zin in de lange, zonnige dagen. Heerlijk account! En erg leuk om de persoon erachter nu eens te leren kennen. Ik denk dat jullie heel mooi in het plaatje passen van de meeste deelnemers in deze rubriek. Een mooi gemiddeld bedrag voor boodschappen en de voorkeur voor biologisch eten. Leuk om deze trend te zien voortvloeien! Bezuinigen op biologische boodschappen is herkenbaar. Eén van de makkelijkste dingen waar we op kunnen bezuinigen, maar het niet doen als het niet nodig is. En logisch ook 😉

Volg Jenny ook op Instagram.

Foto’s: @huisgeluk

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.