Lijstjes MM onderzoekt

Deze rekeningen betaal ik liever niet

Rekeningen. Wie betaalt ze graag? Ik niet. Eigenlijk betaal ik iedere rekening liever niet, maar daar krijg ik hoogstwaarschijnlijk problemen mee. Rekeningen van de H&M, een gezellig diner, de hypotheek of je mobiele abbonement. Stuk voor stuk rekeningen die plezier/comfort of zekerheid leveren. Toch zijn er ook rekeningen die ik met grote tegenzin betaal. En dat komt vooral door het feit dat ik ze vrij nutteloos vind of er helemaal geen plezier voor terugkrijg. Nou ja, het enige wat ik ervoor terugkrijg is misschien een klein beetje rust omdat de rekening betaald is. Lees je mee?


 

Waterschapsbelasting-rioolheffing

Tja. Je kan je boodschap nergens loodsen zonder ervoor te betalen. Ben je in de stad, dan betaal je voor je wc bezoek. Ben je thuis? Ook dan betaal je voor je wc bezoek. Door middel van de rioolheffing dus. En mocht je denken dat het doorspoelen ook gratis is? Dat is het niet. Ook voor het gebruik van water betalen we belasting, naast de reguliere waterrekening die je maandelijks betaalt. Natuurlijk belandt het geld niet in een onbekende pot, maar worden er – uiteraard – rioolbuizen en pompen aangelegd om onze boodschappen weg te loodsen. Ik weet het. Het is veel beter dan in de tuin je behoefte te doen en het aanzicht van bovengrondse riolen langs de straten, maar toch baal ik elk jaar weer van de rekening.

 

Niet gedekte ziektekosten

Onlangs ontving ik een factuur voor het maken van steunzolen en een consult bij de podotherapeut. 230 keiharde Euro’s kon ik overmaken. Auch! Zo’n factuur is nooit leuk, zeker niet als je maandelijks al meer dan €100,- overmaakt aan de zorgverzekeraar. Via mijn verzekering wordt de zorg enkel vergoed bij een uitgebreide, aanvullende verzekering die ik dus niet heb. En het is nu wel echt tijd om iets aan die voetblessure te doen. Gelukkig kan ik deze kosten volgend jaar weer van de belasting aftrekken, maar dit soort ‘verrassingen’ zijn nooit leuk!

 

Boetes

Iedere ochtend passeren wij een flitspaal. Omdat je weet dat ‘ie er staat, let je extra goed op je snelheid. 50 km per uur rijden is makkelijk vol te houden. Maar soms ben je zo in gedachten dat het gaspedaal iets dieper gaat dan dat je eigenlijk wil. En daar is ‘ie hoor.. Flits! 3 km te hard kost ons €35,-. Oké, het is niet zo’n hoog bedrag en de vervaltermijn ligt redelijk ruim, maar ik heb enkele jaren geleden weleens een parkeerboete gehad.

En die zijn niet mis. De eerste kreeg ik toen ik niet in een vak had geparkeerd, de tweede volgde enkele maanden later toen ik op een parkeerplek voor vergunninghouders bleek te staan. Bij elkaar 200 Euro’s die ik nooit meer terug krijg en waar ik zeker geen plezier van heb beleefd. Er moeten regels zijn, dat snap ik. Maar 90€ voor verkeerd parkeren? Nee. dat gaat er bij mij niet in.

 

Teveel gebruikte datakosten

Soms kan ik me hier nog heel boos om maken. Mijn vriend en ik waren beiden klant bij Vodafone en kregen beiden per maand 3 GB aan data. Genoeg lijkt me. Maar opeens steeg mijn maandelijkse rekening met €300,-! Wij kwamen erachter dat ik in de voorgaande maand voor maar liefst 12 GB aan data had verbruikt.

Helaas bleken veelvuldige telefoongesprekken, Facebook berichten en 2 klachtenbrieven niet te helpen. Wegens de privacy wet was het niet mogelijk om mijn verbruik in te zien en zat er niets anders op dan de torenhoge rekening te betalen. Waar ik die GB’s aan heb gespendeerd weet ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet, maar ik ben blij dat ik enkele maanden later kon overstappen van provider. Ook die €300,- krijg ik nooit meer terug en van die extra GB’s heb ik in ieder geval NIET genoten.

 

Tanken

Last, but definitely not least.. Je auto tanken. Afgezien van het feit dat dit geld kost, is het daadwerkelijke tanken ook altijd een opgave. Nooit heb ik zin of kan ik zin maken. Wanneer ik de auto mee naar mijn werk neem en mijn vriend zegt ” schat, je moet hem nog wel even tanken” parkeer ik hem in een chagrijnige bui bij het benzine station. Nee. Het volgooien van een tank is niet mijn hobby. Het kost tijd én geld!

Waar je in Amerika de auto niet eens uit hoeft, zal je de slang hier zelf aan de auto moeten hangen. Ja, dat lijkt me wel wat. Niet meer je auto uitstappen voor een volle tank. Maar de prijs moet dan wel hetzelfde blijven oké? #teduur.

 

 


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Wat vervelend van die rekening. Ik kan bij Vodafone wel mijn rekening inzien en krijg zelfs een melding wanneer ik aan mijn limiet van data.
    Vriendlief had laatst ook een bekeuring van 200euro, pf zonde!!

    1. Vodafone heeft enkele maanden later inderdaad zijn privacy wet aangepast, helaas te laat voor mij! En wij hadden een zakelijk abbonement, wat betekent dat je geen waarschuwing voor limiet overschrijding krijgt :-S Ohh 200€ is inderdaad zonde! Kan je heel veel leuke dingen voor doen..

  2. Al die rekeningen ook altijd. Soms word je er inderdaad dood moe van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.