Geen categorie Purse-Oonlijk

Purse-oonlijk: Annemieke van Eethetbeter.nl

Normaal leg ik mijn eigen spendeer-gedrag onder de loep in deze rubriek, maar ik bedacht me dat het ook heel interessant kan zijn om een ander deze confrontatie aan te laten gaan! Er zijn een aantal bloggers bereid geweest om mij én jullie mee te laten kijken naar hun uitgavenpatroon gedurende 1 week lang. Onwijs dapper van ze, het is en blijft namelijk een gevoelig onderwerp. Foodblogger Annemieke, van eethetbeter.nl is deze week aan zet en geeft ons een purse-oonlijk kijkje in haar uitgavenpatroon van week 49!


Even voorstellen

Het zal geen verrassing zijn dat ik als foodblogger gek ben op eten en op tal van artikelen die van pas kunnen komen in de keuken en met fotograferen. Wat dat betreft heb ik echt een gat in mijn hand! Op eethetbeter.nl plaats ik gezonde recepten voor het hele gezin. Mijn doel is om de ingrediënten daarvoor zo puur natuur mogelijk te laten zijn. Ik zou willen dat mijn bezittingen en uitgaven net zo puur zouden zijn… De laatste tijd probeer ik minder te kopen en spullen die ik in huis heb weg te geven of te verkopen. Of dat lukt, laat ik jullie zien in purse-oonlijk!

 

Dinsdag 29 november


 

 

  • Ik kocht voor €86,70 aan biologische huidverzorgingsproducten en cosmetica bij SoloBioMooi. Ongeveer de helft van het bedrag bestond uit cadeaus voor mijn ouders namens Sinterklaas.
  • Ook bij Gezondheid aan huis kocht ik natuurlijke producten: oogmake-up remover en multi-vitamines voor mijn middelste zoon. De schade bedroeg €27,14.

Totaal: € 113,84

 

Woensdag 30 november


 

Ik betaalde €20,- (entree) en €45,- (kaarten) aan de personeelsvereniging voor aanwezigheid en deelname aan de jaarlijkse bingo op mijn werk. Ik heb meteen voor mijn schoonmoeder en haar vriendin betaald.

Gelukkig kwam er ook geld binnen: + €20,- voor de verkoop van een spijkerbroek die ik zelf een tijdje geleden via Marktplaats kocht, maar die te kort bleek.

Totaal: € 45,-

 

Donderdag 1 december 


Aan de Hogere Hotelschool heb ik een groep vriendinnen overgehouden, die ik nog steeds regelmatig zie. Eenmaal per jaar gaan we een weekend samen weg. Op een aparte rekening spaar ik hier iedere maand €40,- voor.

Onlangs ging ik sushi eten met mijn beste vriendin Annemarie. We hadden een reuze gezellige avond. Totdat we rond middernacht bij de parkeergarage aankwamen en deze gesloten bleek! We hebben de beveiliging moeten bellen om met de auto naar huis te kunnen. Al met al een duur avondje dus… Ik maakte de helft van de onkosten naar haar over: €70,-! Mijn vriend vond het zo sneu voor mij dat hij de helft van het bedrag aan mij schonk. Lief hè?

Totaal: € 75,-

 

Vrijdag 2 december


Weer zo’n domme actie van mij: onlangs verzond ik een pakketje en volgens PostNL plakte ik te weinig postzegels. De extra kosten daarvan waren €5,11. Ik kocht dit bedrag aan postzegels op het Postkantoor en verzond meteen de spijkerbroek voor €6,95.

’s Avonds bezocht ik de bingo van mijn werk. Mijn schoonmoeder en haar vriendin betaalden me beide €20,- in contanten terug.

Totaal: + €7,94

 

Zaterdag 3 december


Mijn oudste twee zonen zijn helemaal in de ban van Pokémon. We zijn met zijn drieën naar Bart Smit gefietst en hebben er kaartjes gekocht van hun zakgeld. Helaas bleken de mannen te weinig geld bij zich te hebben, dus ik moest het extra bedrag pinnen. Thuis kreeg ik de €7,- weer netjes terug.

Totaal: €0,-

 

Zondag 4 december


Op de bingo vrijdagavond won ik een hartstikke leuke kast! Ik heb hem alleen niet nodig, dus ik verkocht hem direct. Via Facebook vond ik iemand die hem snel op kon halen. Ik verdiende hiermee €10,-.

Totaal: +€10,-
 
 

——> Totaal uitgaven deze week: € 195,90<——–

 

Wat vindt Annemieke van haar uitgaven in deze week?

Sjonge, dit vind ik heel erg schokkend! Dit zijn vooral mijn persoonlijke uitgaven, want het huis, de kinderopvang, de auto’s en de boodschappen gaan allemaal van een andere rekening af en staan hier niet bij. Mijn lief en ik maken iedere maand een bepaald gedeelte van ons inkomen over naar de huisrekening en het geld wat we over hebben is voor onszelf, cadeaus en eventueel voor kleding en schoenen voor de boys. Als ik zie dat ik onderaan de streep ongeveer tweehonderd euro uitgeef in slechts één week begrijp ik onmiddellijk waarom ik altijd het gevoel heb dat ik geld tekort kom. Ik ga nog meer mijn best doen om te “consuminderen”. Dankjewel voor dit mooie inzicht Anne!


Jij bedankt voor het delen van jouw uitgavenpatroon Annemieke! Erg interessant om te zien hoe jullie je budget verdelen. Ik zie dat je ook zeker denkt aan je eigen uitjes en dat is in mijn ogen ontzettend belangrijk. Die extra kosten van de parkeergarage zijn helaas dan wel weer balen, maar soms onvermijdelijk. Een goed idee van je om alvast maandelijks iets opzij te zetten voor een vriendinnen weekend, dat ga ik zeker in gedachten houden!

Wil je meer weten van Annemieke en haar overheerlijke, gezonde gerechten? Bekijk dan haar foodblog waar ze zeer regelmatig recepten plaatst die ook nog eens zeer kind(baby) vriendelijk zijn.:-)

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.