MM reist

Alle WiFi wachtwoorden van luchthavens op een rijtje

Iedereen kent het wel: de Wi-Fi perikelen op een buitenlandse luchthaven. Je zoekt je een ongeluk naar het wachtwoord en eenmaal gevonden, blijkt de ontvangst ook nog eens mega slecht te zijn. Werken en internetten op een luchthaven hoort tegenwoordig niet meer dan normaal te zijn, maar het zou makkelijker moeten zijn.


Dat dacht de Turkse IT- ingenieur Anil Polat ook en hij besloot zijn IT skills te gebruiken voor de ideale oplossing. Voor zijn werk maakt hij veel reizen en steeds weer constateerde hij hetzelfde probleem bij elke luchthaven die hij bezocht; namelijk de eindeloze zoektocht naar WiFi wachtwoorden.

Hij begon met het verzamelen van Wi-Fi wachtwoorden behorende bij een groot aantal luchthavens. Vervolgens verwerkte hij deze gegevens in een interactief kaartje, WiFox genaamd. Deze kaart is uiteindelijk gratis beschikbaar gesteld omdat hij zich kon voorstellen dat er meerdere mensen zijn die de behoefte hebben aan een digitale plek voor alle Wi-Fi wachtwoorden. Aardig hé?

Zo werkt het: Klik op een vliegtuigicoon in het land waar je je bevindt/naartoe reist en je krijgt het juiste wachtwoord en de naam van het netwerk van de luchthaven te zien. Handig: Er staat bij een aantal luchthavens ook  bij waar de Wi-Fi het beste bereik heeft.

De gegevens worden regelmatig geüpdatet om een vlotte verbinding te garanderen. Het kaartje is beschikbaar via de App Store, Google Play of op deze blog!

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.