Het salaris van.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Marlieke

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Marlieke van online reismagazine/blog Kleine Globetrotter. Zodra je haar Instagram account bekijkt, zie je de meest prachtige reisplaatjes van haar en haar gezin. Ze neemt haar man en tweeling overal naartoe en hebben inmiddels verre reizen gemaakt. In het dagelijks leven is zij ZZP’er. Hoe denkt zij over financiën? 


Even voorstellen:

Ik ben Marlieke. Getrouwd met Ivo. Samen hebben we een tweeling: Roos en Siem van 4. Sinds 1 januari 2018 ben ik zzp-er. Al zijn we eerst 3 maanden op reis geweest naar zuidoost Azië. Ik werk als grafisch ontwerper en ben daarnaast reisblogger en eigenaar van het Kleine Globetrotter magazine. Een gratis reismagazine boordevol inspiratie en informatie helemaal gericht op gezinnen. Ik werk alleen als de kinderen op school zitten. Ideaal, want zo hoeven ze niet naar de opvang of over te blijven.

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Zo tussen de €75,– en €100,-.

2. Wat is je grootste miskoop?

Oef. Daar moet ik heel hard over nadenken. Vroeger wilde ik nog weleens te hippe kleding kopen. Heel leuk op de hanger, maar niet zo geschikt als dagelijks kloffie. En een heleboel jaar geleden kocht ik een hele dure digitale camera die nog werkte op oplaadbare batterijen. Helemaal niet handig natuurlijk. Die belandde heel snel in een la.

3. Wat is je beste koop?

De tweeling-fiets. Een tweedehandse koop, want nieuw zijn ze schreeuwend duur. Ik kan nu overal komen met twee kindjes achterop. Ideaal, want ik heb namelijk geen rijbewijs ;-).

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

We sparen sowieso een vast bedrag per maand. Het ene deel gaat in het potje voor uitgaven aan ons huis, het andere deel gaat naar reizen en andere leuke dingen. Als we geld over houden in de maand gaat dat ook naar de spaarrekening. Daarnaast sparen we een vast bedrag per maand voor onze kinderen.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Qua kleding kies ik dan voor 5 items. Zeker voor de kinderen. Voor mezelf ben ik tegenwoordig wel kritischer. Qua spullen voor in huis ga ik zeker voor het designitem.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Wat een moeilijke vraag. Ik denk gewoon de Hema. Ideaal voor kleine cadeautjes, praktische spullen en kleding voor de kinderen.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Dan zou ik een wereldreis maken met mijn gezin van minstens een jaar en een tweede huisje kopen in het bos.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ik mag als startende ondernemer niet klagen, want ik heb genoeg opdrachten om rond te komen. Het mag altijd meer natuurlijk, maar de balans werk en vrije tijd vind ik veel belangrijker. Ik heb liever iets minder te besteden, maar wel voldoende tijd voor mijn gezin, dan dat ik aan alle kanten op mijn tenen moet lopen en het geld met bakken binnenkomt.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

We bezuinigen op het moment al behoorlijk. Ik zal nooit bezuinigen op leven. Een goede kop koffie op een terras, een dagje weg, vakantie. Dat vind ik te belangrijk.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Hahahaha, dat zouden jullie wel willen weten hé ;-). €650,- op mijn boodschappenrekening en een paar duizend op de spaarrekening.

Aan wie draag je het stokje over?

Ik draag het stokje over aan Femke van Thethingswelike.nl. Omdat zij heel veel liefde heeft voor mooie, eerlijke producten en gewoon een leuk mens is.


Reactie Anne: Ik droom helemaal weg bij het zien van jouw Instagram foto’s. Wat hebben jullie prachtige reizen gemaakt met de kids! Talloze herinneringen die ze voor altijd met zich mee kunnen dragen. Ik vind het mooi dat je zegt dat je nooit zou bezuinigen op ‘het leven’. Ben ik het mee eens. Zo belangrijk voor jouw, je gezin en je geluksgevoel. Het geeft het leven een gouden randje want die reizen en herinneringen zijn onbetaalbaar. Volgens mij zijn jullie, naast het reizen, ook goed bezig met de nodige zekerheid. Sparen is altijd goed voor de onvoorziene dingen maar dat komt bij jullie wel goed zo te zien. Dankjewel Marlieke!

Volg Marlieke, haar reizen en haar gezin ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @kleineglobetrotter

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.