ervaring spruit babyvoeding
MM eet MM's Baby

MM Test: De kerstbox van Spruit

Babyhapjes zijn een ding hoor. Wat mag wel en wat mag niet? Ik heb me er goed in moeten verdiepen voordat ik er achter kwam vanaf welke leeftijd een baby/kind yoghurt, kaas, boter, kool etc kan verdragen. En ook hier zijn de meningen, zoals bij alle baby-gerelateerde zaken, over verdeeld. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor ons kind, maar ik vind het zelf maken en verzinnen van babyhapjes soms vreselijk tijdrovend en neem dan zo nu en dan het genoegen met een potje. Heel fijn dus dat SPRUIT Babyvoeding mij onlangs vroeg hun speciale kerstbox te testen. Zij maken de heerlijkste, gezonde gerechten voor onze kleine spruitjes en leveren deze aan huis in een speciale SPRUIT maaltijdbox.


De SPRUIT maaltijdbox wordt op woensdagavond diepgevroren bij mij thuis afgeleverd. Ik zet deze direct in de diepvries. Het aflevertijdstip heb ik van tevoren kunnen plannen, zodat mijn buren deze niet hoeven aan te nemen.

De kerstbox bestaat uit een speciaal kerstmenu voor baby’s. Vooral leuk om tijdens de feestdagen voor te schotelen, zodat de kleintjes ook extra luxe eten. Aangezien Mats nu 10 maanden is, heb ik de babyvoeding van 8-12 maanden ontvangen. Een kleine greep uit de gerechten:

ervaring spruit babyvoeding

1e gerecht proeven uit de SPRUIT kerstbox:

Ik begin direct met de spinazie/kabeljauw variant. Na het ontdooien even snel opwarmen in de magnetron en aan tafel! Ik ben lichtelijk zenuwachtig, want ik zou het zonde vinden als Mats deze niet lekker vindt. Hij bevindt zich in sprong 7 en is al een week lang iedere avond verschrikkelijk hangerig tijdens het avondeten.

Het goedje ziet er veelbelovend uit en is – na stiekem geproefd te hebben- erg smaakvol! Ik schotel Mats 1 hapje voor en de mond gaat,  zoals die avonden ervoor, direct op slot. Na een aantal keer proberen krijgt hij een klein beetje binnen. En het bevalt goed! Zijn mond blijft geopend en de hele maaltijd verdwijnt in zijn buikje. Wat fijn!

 

De maandboxen van SPRUIT

Bij SPRUIT heb je verschillende maaltijdbox opties :

  • 9 maaltijden, waarvan 3 verschillende soorten – 44 Euro = € 4,88 per maaltijd
  • 14 maaltijden, waarvan 5 verschillende soorten – 56 Euro = € 4 per maaltijd
  • 18 maaltijden, waarvan 5 verschillende soorten – 65 Euro = € 3,60 per maaltijd

Bovenstaande prijzen gelden voor een maaltijdbox voor baby’s van 8-12 maanden.

Ik deelde een preview van de box op Instagram en ik kreeg direct positieve en nieuwsgierige reacties. Een aantal moeders zijn al bekend met de SPRUIT maaltijdboxen, maar vinden hem vrij prijzig. Dat snap ik. Je baby gerechten zelf maken is immers veel goedkoper, net als het kopen van potjes in de supermarkt.

ervaringen spruit maaltijdbox

Eigenlijk kan je de SPRUIT maaltijdbox vergelijken met de maaltijdboxen van Hello Fresh of Marley Spoon voor volwassenen. Het neemt je flink wat werk uit handen, maar zorgt er tegelijk wel voor dat er een voedzame en heerlijke maaltijd op tafel staat.

En ja, je betaalt er inderdaad een prijs voor. Daarnaast zijn de ingrediënten die SPRUIT gebruikt voor de maaltijdbox biologisch en seizoensgebonden. De maaltijden worden direct na bereiding diep ingevroren, waardoor het vitaminebehoud optimaal blijft.

ervaring spruit maaltijdbox

Voor wie is de SPRUIT maaltijdbox geschikt?

Als ik naar de ervaringen van abonnees kijk, dan zie ik voornamelijk tevreden moeders die het erg druk hebben, Ik denk dat de maaltijdbox dan ook ideaal is voor de drukke, werkende moeders onder ons met een bovenmodaal inkomen die weinig puf over hebben om verse maaltijden voor hun kroost te koken. 

Wat betreft de andere groep, zou ik het zeker aanraden om een proefbox te proberen. Is het niet om jezelf te ontlasten en je kind te voorzien van een lekker, biologisch gerecht, dan is het wel om je kind iets nieuws te laten proeven qua combinaties. Of zoals wij nu doen, een kerstbox testen. Zo kan je, zonder ergens aan vast te zitten, de maaltijden proberen. De reguliere proefbox bevat 9 maaltijden en is 44 Euro, de kerstbox is 50 Euro.

Over de kerstbox ben ik overigens razend enthousiast. Zo krijgt Mats, net als ons, een speciale maaltijd tijdens de feestdagen waar hij extra van zal smullen. 

De speciale kerstbox, met luxe maaltijden voor je kleintje, is nog te bestellen tot a.s. zondag voor 50 Euro. Daarnaast ontvang je er een super hippe ‘ bow tie slabbetje’ bij voor je kleintje, om in stijl aan te schuiven tijdens het kerstdiner;-)


Trouwens: Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvang je 5 Euro korting op je 1e bestelling!

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.