10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Cheryl

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag is Cheryl aan de beurt. Marinka heeft het stokje aan haar overgedragen en ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd naar deze mama. Haar Instagram laat een mix tussen prachtig geschoten detailshots zien en portret/sfeerfoto’s. Mooi! Cheryl is moeder van Wisse, getrouwd, woonachtig in Friesland en eigenaresse van blog pscheryl. Ik ben benieuwd naar haar antwoorden. Is Cheryl een typisch nuchtere Friezin? Of valt dat wel mee…


Even voorstellen:

Ik ben Cheryl, 29 jaar en woon in Friesland met mijn man (bijna 3 jaar getrouwd) en ons zoontje Wisse van 1,5 jaar. Ik heb mijn eigen blog pscheryl.nl en werk daarnaast nog 2 dagen bij een woningcorporatie.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Dat verschilt heel erg per week, maar met alle luiers meegerekend denk ik wel iets meer dan €100,-. We proberen zoveel mogelijk 1x per week de grote boodschappen te doen, maar daarnaast wip ik nog best vaak even de supermarkt in voor wat verse producten (of producten die ik ben vergeten;)).

2. Wat is je grootste miskoop?

Poeh, daar moet ik echt even over nadenken. Ik zal vast wel eens iets gekocht hebben waarvan ik later spijt had, maar echt grote dingen kan ik niet bedenken. Ik ben namelijk niet een echte inpuls aankoper. Ik moet er eerst een aantal nachtjes over slapen, haha.

3. Wat is je beste koop?

Dan denk ik ons huis! Over (geen) inpuls aankopen gesproken. Na een zoektocht van ruim 2 jaar zijn we hier beland. Maar tot op de dag van vandaag mogen we er heel graag wonen en hebben we geen moment spijt gehad.

 

4. Spaar je regelmatig?

Eigenlijk wanneer het ons uit komt. Wanneer de vaste lasten zijn betaald, proberen we een gedeelte naar de spaarrekening over te zetten.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Zeker 5 items van de Zara! Ik houd van leuke kleding, niet alleen wanneer dat ene merkje er op staat. Daar geef ik niet zoveel om. Het moet voornamelijk functioneel zijn, maar ook niet na 1 wasbeurt gekrompen of pillig. Dan betaal ik liever weer iets meer voor een kledingstuk.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Online voor Wisse vind ik Ebzo en Adam en de kleine Wolf bijvoorbeeld heel leuk. En voor mijzelf de H&M en de Zara. En als fysieke winkel vind ik Rinsma (in Gorredijk) erg leuk. Daar kun je echt wel een hele dag shoppen!

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Dan ga ik eerst een architect bellen om een tekening te maken voor een uitbouw aan onze woning. Ik zou heel graag een grotere keuken willen en daarvoor zouden we moeten uitbouwen. En de rest zet ik denk ik op de spaarrekening voor later wanneer Wisse gaat studeren bijvoorbeeld.

 

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Er mag natuurlijk altijd iets bij, maar ik klaag zeker niet.

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Dit doen we elk jaar samen. Check dubbel check!

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Genoeg om de boodschappen van te kunnen doen!

Tot slot: Aan wie draag jij het stokje over?

Aan @mamamatsise omdat ik haar heel graag volg op instagram en sinds deze week ook haar eigen blog heeft!


Reactie Anne: IWat een mooie Instagram foto’s heb je toch! Het maakt me elke keer nieuwsgierig naar het verhaal erachter, dat pak je ontzettend goed aan. Uit de antwoorden kan ik opmaken dat je inderdaad een tikkie ‘nuchtere Friezin’ bent, maar dat je er volgens mij ook van houdt om voor jezelf (of voor Wisse) te winkelen 😉 Super leuk dat je mee wilde werken aan deze rubriek en ik hoop voor jullie dat die uitbouw er ooit nog zal komen!

Volg Cheryl ook op Instagram.

Foto’s: @pscheryl, @isaak.photography

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.