10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Marinka Bloemendal

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere ouders hier in staan ;-). Deze week beantwoord Marinka mijn geldvragen. Marinka is moeder van Lot, getrouwd met Matthijs en werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast maakt ze prachtige kiekjes en deelt deze op Instagram en haar blog. Nicky heeft het stokje aan haar overgedragen, dus ik ben erg benieuwd naar Marinka!


Even voorstellen:

Hi, ik ben Marinka, 30 jaar, mama van Lot (1) en vrouw van Matthijs. Wij wonen in het gezellige stadje Zutphen. Zelf ben ik leerkracht in het basisonderwijs en Matthijs is IT-er en werkt in Nijmegen aan een digitale onderwijs programma voor kinderen. Allebei een totaal ander beroep, maar toch hebben we met elkaar te maken. Ik werk 2 dagen in de week als leerkracht en ben de andere dagen thuis voor Lot. Op mijn blog alotofwords.nl schrijf ik wekelijks over mijn #momlife.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Poeh, ik denk zo’n €85,- per week. Soms iets meer, dat ligt eraan of er ‘dure’ dingen zoals vaatwastabletten, wasmiddel, luiers etc moet worden gekocht. Ik probeer altijd op woensdag de wekelijkse boodschappen te halen. Dan maak ik ook echt een werkplanning zodat ik niet elke dag naar de supermarkt hoef, of last minute moet bedenken wat we gaan eten. Al komt het regelmatig voor dat ik toch nog even iets extra moet halen, gelukkig zit er een supermarkt op loopafstand van ons huis.

2. Wat is je grootste miskoop?

Jaren geleden kocht ik een heel duur vloerkleed voor in de woonkamer. Hij was ook echt mooi, maar ook na een paar jaar was dit mooie kleed uitgeleefd. Toen hadden we Lot nog geeneens haha! Nu koop ik niet meer zo’n duur kleed, maar gewoon een leuke waarbij het ook niet erg is om over een paar jaar een andere te kopen. Daarnaast is een keer wat anders ook wel leuk!

3. Wat is je beste koop?

Onze auto! Toen ik zwanger was van Lot hebben we een grotere auto gekocht, een Skoda Octavia. Doei geld! Maar wat hebben we hier plezier van zeg. In onze vorige auto (VW polo) kon het kinderzitje wel achterin, maar Matthijs zat dan met z’n benen in z’n nek. Oeps! We zijn dan ook allemaal vrij lang. Met onze huidige auto hebben een ontzettend veel ruimte, alles kan met gemak mee.

 

4. Spaar je regelmatig?

Geen vast bedrag, maar elke maand wordt er gespaard. Het is zo fijn om wat achter de hand te hebben. Ik zou er buikpijn van hebben als de spaarrekening leeg is. De wasmachine zal maar stuk gaan… En het is fijn voor leuke dingen, zo vliegen we in mei naar de zon, heerlijk! We sparen daarnaast ook een vast bedrag voor Lot.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Absoluut 5 items van de Zara. Ik geef niks om grote merken. Leuk is leuk, waar het ook vandaan komt.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Zoals bij de meeste mama’s gaat het kleinste ding in huis er altijd met de grootste buit vandoor. Ik shop voor mezelf veel te weinig! Dan kom ik toch algauw bij de H&M, Zara, Vero moda en the Sting uit. Voor Lot shop ik graag bij de Zara, online handgemaakte kleding bij mooie webshops, wibra, H&M… van alles dus eigenlijk.

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Hele blije dansjes doen! En daarna een prachtig huis kopen voor ons gezin. En op reis, misschien wel voor langere tijd. En winkelen! Ook is een deel voor de familie.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Hmm… het hele PO in actie is natuurlijk regelmatig in het nieuws geweest de laatste maanden. Gezien mijn studie èn de hoeveelheid werk (volle klassen, veel administratie, het passend onderwijs dat faalt) mag er best wat bij!

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Yes, of eigenlijk Matthijs doet dat. Ik zit er braaf bij en kijk mee.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Even kijken of de app…. Op de lopende rekening nu €841,- . Op de spaar gelukkig een stuk meer.


Reactie Anne: Wat heerlijk dat je je baan zo kan combineren met je moederschap voor Lot! Ik snap inderdaad dat er best wat salaris bij mag. Ik heb een paar vriendinnen die ook in het onderwijs werken en zie dat ze regelmatig overuren draaien, veel bijscholen en s’avonds nog moeten werken. Ik ben het dan ook helemaal met je eens. En wat fijn van die auto. Wij hebben om die reden ook een Skoda (fabia combi) aangeschaft, wegens de ruimte. Love it! Marinka, super leuk dat je mee wilde werken aan deze rubriek en ik blijf jou en je prachtige gezinnetje lekker volgen 🙂

Volg Marinka ook op Instagram.

Foto’s: Marinka Bloemendal

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.