salaris online marketeer
Het salaris van.. Purse-Oonlijk

Het salaris van.. Nicole (marketeer en ondernemer)

In de rubriek ‘ het salaris van…’ zijn lezers openhartig en eerlijk over hun salaris. In een eerdere blog heb ik het al eens gehad over het praten over je salaris en het taboe rondom dit onderwerp. In dit artikel ga ik wat dieper in op het salaris van de persoon. Is hij/zij er tevreden mee? Staat het salaris in verhouding met diens opleiding en wat zou diegene voor werk doen als geld geen rol speelt? Vandaag deelt Nicole haar salaris als online marketeer én zelfstandig ondernemer. Een drukke bedoeling, want naast haar baan van 36 uur, heeft  ze ook nog eens twee ondernemingen! 


Even voorstellen:

Ik ben Nicole, ik ben 25 jaar en woon in Veenendaal, waar ik vorig jaar een appartement heb gekocht. Ik werk 36 uur in loondienst als online marketeer bij een internetbureau en daarnaast heb ik twee ondernemingen. In 2011 startte ik mijn blog The Budget Life: een echte uit de hand gelopen hobby! Nadat ik mijn blog uiteindeljk in 2015 bij de KvK inschreef, heb ik heel veel mooie betaalde samenwerkingen mogen doen met bedrijven. In april dit jaar startte ik mijn tweede bedrijf Chalked waarmee ik krijtborden maak voor bedrijven en bruiloften. Je hoort het al: ik zit niet graag stil, haha!

salaris online marketeer

Om direct met de deur in huis te vallen: wat is jouw salaris?

Mijn salaris als online marketeer in loondienst ligt tussen de €2.500,- en €2.800,- bruto op basis van 36 uur. Ik werk daar nu ruim 2,5 jaar. Mijn inkomen uit mijn ondernemingen verschilt natuurlijk per maand, maar het afgelopen jaar zet ik maandelijks rond de €1.500,- om. Vergeet niet dat ik daar nog veel belasting over afdraag en natuurlijk ook kosten maak voor mijn ondernemingen.

Is dit je eerste baan?

Nee, ik heb hiervoor anderhalf jaar bij een ander marketingbureau gewerkt. Ik heb daar tijdens mijn studie parttime gewerkt en ook mijn afstudeerstage gedaan. Daarna kreeg ik een baan aangeboden, onwijs fijn natuurlijk! In januari 2017 maakte ik de overstap naar het bedrijf waar ik nu werk.

En hoe lang werk je nu voor jezelf?

Ik ben sinds juli 2015 officieel ondernemer. Daarvoor verdiende ik ook al wat geld met mijn blog, maar omdat steeds grotere bedrijven me gingen benaderen, was het toch wel handig om me in te schrijven bij de KvK.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb HBO Communicatie gestudeerd op de Christelijke Hogeschool in Ede. Omdat ik VWO had gedaan, kon ik deze studie in drie jaar afronden. Door een afstudeertraject in het buitenland, rondde ik mijn studie uiteindelijk in drie jaar en drie maanden af.

Staat jouw salaris in verhouding met de gemaakte studiekosten?

Wat mij betreft wel! Ik doe regelmatig rondvraag bij andere marketeers en ondernemers en heb het idee dat mijn inkomen aardig gemiddeld is. Het mag altijd meer natuurlijk, maar ik besef me ook dat het gras vaak groener lijkt bij andere bedrijven.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

Mijn werkweek van 36 uur in loondienst verdeel ik over vier dagen. Dat betekent dat ik ’s ochtends om 8 uur begin en rond half 6 klaar ben. Ik werk voornamelijk op kantoor, maar ben ook regelmatig onderweg of bij klanten. Op woensdag en in de avonden/weekenden werk ik aan mijn ondernemingen. Die dagen zijn heel afwisselend, soms zit ik de hele dag achter mijn computer (het liefst in een koffiezaakje) om te schrijven en mijn administratie te doen, maar voor Chalked ben ik veel onderweg om krijtborden te maken voor andere bedrijven.

Besteed je je vakantiedagen/overige uren ook aan werk voor je ondernemingen?

Omdat ik bijna full-time werk, is de tijd die ik aan mijn ondernemingen kan besteden, schaars. Dus ja: als ik vrij ben of vakantie heb, besteed ik die tijd ook graag om aan mijn ondernemingen te werken. Maar geloof me: ik houd ook heel veel van leuke dingen doen met vrienden, dat vind ik belangrijker dan werken. Dus in mijn vrije tijd heb ik nog genoeg tijd om leuke dingen te doen!

Op welk moment in de toekomst zou je de beslissing maken om fulltime ondernemer te worden?

Zeg nooit nooit, maar ik heb voor mezelf besloten dat ik nooit volledig ondernemer zou willen zijn. Ik zou daarvoor de collega’s teveel missen en vind de stabiliteit en vastigheid die een baan in loondienst met zich meebrengt ook erg fijn. Juist de combinatie tussen werken in loondienst en ondernemen vind ik heel leuk. Mijn lasten zijn maandelijks vrij hoog, dus ik moet een bepaalde financiële zekerheid hebben voordat ik helemaal voor mezelf zou beginnen. Dan moet ik wel een aantal maanden achter elkaar een hoog, stabiel inkomen uit mijn ondernemingen hebben gegenereerd. Ik heb namelijk een koophuis en draag in mijn eentje een hypotheek.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden heb je bij je huidige baan?

Ik heb 25 vakantiedagen, mijn werkgever betaalt mijn pensioen en ik heb een laptop van de zaak. Het liefst zou ik nog iets meer vakantiedagen willen, maar ja… wie niet? 😉

Ben je over het algemeen tevreden met je salaris?

Zeker! Ik ben jong begonnen met werken en omdat ik ook onderneem, denk ik dat ik wel een bovengemiddeld inkomen heb voor een 25-jarige. Maar ook mijn uitgaven zijn bovengemiddeld voor een 25-jarige, haha. Ik heb vorig jaar in mijn eentje een appartement gekocht en betaal dus ook in mijn eentje hypotheek, verzekeringen en vaste lasten.

Zijn er doorgroeimogelijkheden in jouw huidige functie? En ambieer je die?

Ik werk in een relatief klein bedrijf, ik heb ongeveer tien collega’s. Daardoor is het totaal niet hiërarchisch en zijn er niet direct mogelijkheden om ‘hogerop’ te komen. Wel krijg ik alle ruimte om me te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Zo begeleid ik al een aantal jaar onze stagiairs en ben ik verantwoordelijk voor de planning en werkzaamheden van mijn (junior) collega’s. Ik vind het wel belangrijk om continu geprikkeld te worden en uitdagend werk te doen. Zolang dat zo blijft, blijf ik wel op dezelfde plek.

Wat is voor jou belangrijker: een goed salaris of een goede relatie met je collega’s?

Een beetje van beide, maar ik vind een leuke werkplek met uitdagend werk en gezellige collega’s, belangrijker dan een hoog salaris. Als het alleen om het geld zou gaan, was ik nooit in de bureauwereld gaan werken. Dan had ik beter een marketingfunctie bij een grote corporate organisatie of verzekeringsmaatschappij kunnen nemen.

Als salaris geen rol speelde: wat zou je dan het allerliefste willen doen?

Goeie vraag! Mijn zusje en ik hebben een droom om ooit samen een koffiezaakje te beginnen. Maar verder vind ik mijn werk – zeker gecombineerd met mijn ondernemingen – heel erg leuk en zou ik voorlopig niet iets anders willen doen.


Lieve Nicole, bedankt voor je openheid! Ik ken je blog al een tijdje en zag dat je nog een bedrijf bent begonnen, naast je marketing functie! Niets anders dan respect voor je. Je volgt je passie en hebt duidelijk een goede balans gevonden tussen deze drie banen. En dan zijn die goede verdiensten natuurlijk wel erg lekker. Ik herken je gevoel over het fulltime ondernemen. Het trekt mij ook totaal niet. Voornamelijk vanwege het feit van ‘alleen werken’ en dat ik dan – naar mijn idee-  niet meer kan schrijven over datgene waar ik het liefste over schrijf. Maar ook opdrachten moet aannemen waar ik anders niet voor warm was gelopen. Ik wens je alle succes met de verdere uitbouw van je bedrijven en hoop dat je natuurlijk in de toekomst een heel leuk team opbouwt rondom één van je ondernemingen 😉

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Zo’n combi van loondienst en zelfstandig ondernemen klinkt goed! Ik zou denk ik nooit alleen zelfstandig willen ondernemen, want dan zou ik de collega’s en ook een stukje gemak en zekerheid toch te veel missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.