mom in balance
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Mom in Balance Twente

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Stephanie, van Wolferien, heeft het stokje overgedragen aan Lotte van Mom in Balance Twente. Een sportieve, vrolijke vrouw én moeder van 2 kids. Op haar Instagram zijn voornamelijk sportende vrouwen met en zonder dikke buik te vinden. Ja ja, Lotte motiveert iedere week andere moeders en mommy’s to be door met zijn allen in de buitenlucht te sporten. Hoe zij haar geldzaken op orde houdt in combinatie met haar 2(!) banen? Lees gezellig mee:


Even voorstellen:

Hi! Ik ben Lotte, 34 jaar, ben getrouwd met Willem en we hebben samen twee zonen: Duco (net 4) en Bob (bijna 1). We wonen in Enschede en houden van lekker eten, bewegen, gezellige dingen doen met vrienden en familie en muziek! Ik heb mijn eigen bedrijf: Mom in Balance Twente, waarmee we outdoor trainingen geven aan zwangere dames, pasbevallen dames en moeders in het algemeen. Hier ben ik ongeveer 25 uur per week mee bezig als ik alles bij elkaar optel.

Daarnaast werk ik gemiddeld nog 10 uur per week als Manueel therapeut op de Universiteit Twente, daar zie ik met name patiënten met heup-lies en bekkenklachten. De combinatie van deze twee dingen vind ik erg tof. Je kunt mij volgen op Instagram of op Facebook.

 

mom in balance

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Het wisselt nogal, maar ongeveer €200,- per week gemiddeld – wij kopen veel biologisch fruit, groente, zuivel, vlees/vis, en verse producten. Dit is best duur! Toch vind ik dit de investering waard.

2. Wat is je grootste miskoop?

Een paar nude pumps van Clarks. 1 x aangehad naar een huwelijk, daarna nooit meer gedragen 🙁 (online gekocht).

3. Wat is je beste koop?

Ons huis! We zijn echt superblij met de plek waar we wonen. De ruimte, het erf en tegelijkertijd toch lekker dicht bij de stad met onze lieve gezellige buurtjes en buurtkindjes! We sparen iedere maand door volledig af te lossen en af en toe wat extra af te lossen, dit voelt echt fijn.

mom in balance

 

4. Spaar je regelmatig?

Ik spaar een vast bedrag voor de kinderen per kwartaal. Ook spaar ik een klein vast bedrag voor mijn eigen pensioen op een aparte rekening. Verder spaar ik flexibel, doordat mijn inkomen ook flexibel is.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Ik kies toch voor 1 duurder item. Ik heb aan mezelf gemerkt dat ik liever voor kwaliteit ga dan voor kwantiteit. Ik doe er dan langer mee en draag het vaker. Ook geeft mij dit een beter gevoel met het oog op duurzaamheid.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Offline: Winkel Fier! (kleding), Van den Assem (schoenen in Rotterdam), House of Poems (kleding) in Den Haag. Online: ben ik eigenlijk niet zo’n fan van. Ik koop dan vaak dingen die ik niet nodig heb en die ik eigenlijk niet zo snel in een echte winkel zou kopen….

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een grote reis maken met onze hele familie (lees: zussen/broers met kinderen en ouders) naar een ver exotisch oord! Daarna zou ik ons huis voor de rest aflossen en het investeren in een tweede vakantiewoning aan de kust (denk Bergen aan zee) en deze ook verhuren.

 

mom in balance twente

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja, voor wat ik doe vind ik dat ik zo voldoende verdien.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Ik zou kunnen bezuinigen op alle drankjes, taartjes, broodjes, etentjes buiten de deur. Maar ik vind dit veels te gezellig en houdt ervan om de lokale ondernemers te steunen. Hier zal ik dus niet snel op bezuinigen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

€399,25 – mijn persoonlijke lopende rekening

Tot slot: Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan Anique Gardenbroek – @liefsanique omdat ik haar een stoere vrouw en mama vind. Ze krijgt bijna een tweede kindje en ik ben benieuwd hoe zij over geld denkt!


Reactie Anne: Wat leuk om je zo te leren kennen Lotte! Ik zag allemaal sportende, zwangere vrouwen op je Instagram account en moest direct aan mijzelf denken tijdens de zwangerschap. Mensen vroegen me of het nog wel ging, maar sporten was nog ontzettend goed te doen. Er is ontzettend veel behoefte aan een sportieve levensstijl na de zwangerschap, dus ik vind het erg goed dat je dit doet. Ook je zoontjes zijn super schattig, je komt over als een erg lieve en zorgzame moeder. Bedankt voor het meewerken aan deze rubriek en ik wens je heel veel succes met de toekomst van Mom in Balance Twente 🙂 

Volg Lotte ook op Instagram.

Foto’s: Mom in Balance Twente

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.