10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Jaimy

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen!  Vandaag leg ik Jaimy een aantal geldvragen voor. Kim heeft het stokje aan haar overgedragen. Moeder van dochtertje Livén en zwanger van haar 2e meisje! Samen met haar verloofde Bub runt zij een fotostudio. Op Instagram scroll ik zo nu en dan door haar prachtige feed waar haar talent voor fotografie duidelijk is te zien.


Even voorstellen:

Om te beginnen, mijn naam is Jaimy. Ik woon samen met mijn aanstaande man Bub en onze dochter Livèn van net 1 jaar oud. In september verwachten wij onze tweede dochter. Bub heeft al een zoon, Danilo van 14 jaar. Wij hebben een eigen bedrijf fotostudio Glamourvision hier zijn wij in het dagelijks leven lekker druk mee. Verder ben ik graag bezig met fotografie voor Instagram en het schrijven van blogs.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Wij doen eigenlijk geen standaard week boodschappen. Maar ik denk dat we gemiddeld €20,- per dag besteden. Dat zou dan op €140,- per week komen.

2. Wat is je grootste miskoop?

Een autostoel. Wij hebben twee auto’s en in de auto van Bub hadden wij een wat luxere autostoel gekocht. Voor in mijn auto kocht ik een goedkope simpele maar toch goede variant. Ik denk dat ik hem twee keer heb gebruikt en toen heb ik dezelfde als Bub gekocht.

3. Wat is je beste koop?

Mijn nieuwste spiegelreflexcamera met 50mm 1.8 lens. Deze gebruik ik echt dagelijks.

 

 

4. Spaar je regelmatig?

Wij sparen standaard €15,- per maand voor Livèn. Voor ons zelf sparen we geen vast bedrag. We kijken aan het eind van de maand wat we over hebben. Dit is vaak niet veel.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Sowieso 5 items van Zara. Deze keuze zou ik altijd maken. Ook wanneer ik geld “genoeg” zou hebben vind ik het niet nodig om in mijn ogen te dure kleding te kopen.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Zara en Mango voor de kleding voor Livèn. Zelf winkel ik graag bij Bershka of H&M.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

We hebben wel een droom om ooit in een vrijstaande woning te wonen aan het water. Ik denk dat we die droom dan werkelijkheid laten worden.

 

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja hoor! Ik heb ook niet heel veel geld nodig om tevreden te zijn.

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Nee, dit wordt voor mij gedaan.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Op de betaalrekening staat nu nog €94,-

Tot slot: Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan Shirley Frehe. Omdat zij één heel leuk kan schrijven en twee een jonge hippe mama is die er altijd tot in de puntjes verzorgd uitziet.


Reactie Anne: Je foto’s zijn prachtig, net als je hele gezinnetje! Ik kijk er erg vaak met plezier naar. Leuk om zo via andere Instagrammers weer andere inspirerende accounts te vinden. Ik vond het erg leuk om de antwoorden van je te lezen en blijf je op de voet volgen! Ik ben erg benieuwd naar jullie 2e meisje. Nog heel veel geluk gewenst met je gezin!

Volg Jaimy ook op Instagram.

Foto’s: Mommyslife.92 (Instagram)

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Blijft leuk om te lezen deze rubriek.

    1. Thanks! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.