10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan… Daniella

In mijn nieuwe rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere Insta-mama’s hier in staan ;-). Lees gezellig mee! Daniella van Instagram account @liefukkiepukkie trapt af!


Even kennis maken… 

liefukkiepukkieIk ben Daniëlla, 25 jaar oud. Afgelopen januari moeder geworden van mijn zoontje James. Ik woon samen met zijn papa, mijn lieve vriend Martijn in de omgeving van Breda. Binnenkort gaan wij verhuizen… Ik kan niet wachten en heb er zo’n zin in! Ik werk in Breda bij MyJewellery, een ontzettend leuke winkel met – zoals de naam al zegt -heel veel sieraden, maar ook kleding en accessoires. De ene week werk ik 5 dagen en de andere week 2 en dan bijvoorbeeld weer 3, nogal wisselend dus.

 

Ik hoop dat jullie heel veel plezier hebben met het lezen van de aan mijn gestelde geldvragen, ik vond het in ieder geval ontzettend leuk om deze te beantwoorden en ook best interressant om hier eens goed bij stil te staan en over na te denken 🙂

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Gemiddeld geven wij €130,- in de week uit aan boodschappen, dit is inclusief de bakker, Etos en Kruidvat.

2. Wat is je grootste miskoop?

Dit moeten mijn cowboylaarzen zijn , ze waren €279,95. Deze wilde ik zo graag hebben en was er ook echt ontzettend blij mee. Ik heb ze nu denk ik 3 jaar en ik denk ook zo’n 3 keer aan gehad, want ze doen pijn. Best zonde denk ik zo.

3. Wat is je beste koop?

Wij hebben afgelopen jaar een nieuw bed gekocht bij Swiss Sense…zo ontzettend blij mee. Van ons vorige bed kreeg ik enorme rug en nekklachten, daar heb ik nu geen last meer van.

liefukkiepukkie

4. Spaar je regelmatig?

Wij proberen maandelijks €300,- te sparen, nu moet ik heel eerlijk zeggen dat daar de afgelopen 3 maanden niets van terecht is gekomen. Ik kon namelijk niet zoveel werken als wij in gedachten hadden en er was helaas een flinke tegenvaller. Die tegenvaller kon trouwens ook geen slechtere timing hebben aangezien wij net bezig waren met het kopen van een nieuw huis, dit viel dan ook bijna in het water.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Dan ga ik voor 5 items van Zara. Designer items vind ik echt geweldig en daar heb ik er ook wel een paar van, maar ik ga er dan altijd zo bizar voorzichtig mee om. Ik durf nergens te gaan zitten, ben bang dat ik blijf haken of dat er vlekken op komen en zo’n designer tas op de grond zetten… Dat zou ik dus al helemaal niet durven.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Zara, My Jewellery, YAYA, H&M.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Pfoe, wat niet!? Mee investeren in het bedrijf van mijn ouders, ons eigen bedrijf opstarten, een geweldige vakantie boeken, ons huis inrichten, trouwen, een geweldige mooi en groot diner organiseren voor familie en vrienden op een prachtige locatie, een nieuwe auto… zou dat miljoen ondertussen al op zijn ??

liefukkiepukkie

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Heel kort: Nee absoluut niet.

9. Doe jij belastingaangifte zelf?

Nee, dit doet mijn vriend.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Helaas echt behoorlijk weinig, lees…flinke tegenvaller en laag salaris. Maar ach er zijn ergere dingen en je leert er weer een hele hoop van.


Reactie Anne: Lieve Daniella, bedankt voor het meewerken aan deze rubriek! Erg herkenbaar hoor, veel van je antwoorden. Ook wij hebben tegenslagen gekend, maar ik kan je ervan verzekeren dat uiteindelijk alles weer op zijn pootjes terecht komt. Ik volg je sinds onze zwangerschap en ben helemaal verliefd op knappe James! Af en toe ben ik wel een beetje jaloers op zijn garderobe, want waar je die leuke kleertjes toch vandaan haalt is me een raadsel 😉 Ik blijf jullie met heel veel plezier volgen en ben ontzettend benieuwd naar jullie nieuwe huis! 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. balen van jullie tegenvaller!! en dan valt ook alles in het honderd meestal, zonde maar komt wel weer goed 😉 hoop ik dan!!
    leuk om te lezen in ieder geval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.