mama mats ise
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Danielle

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Deze week is mama Danielle aan de beurt. Op Instagram kennen we haar als mama van Mats en Ise (@mamamatsise) en maker van de meest prachtige plaatjes. Naast het feit dat ik Mats natuurlijk de meest prachtige naam voor een jongen vind 😉 , zijn haar kinderen echte modelletjes die haar feed helemaal compleet maken. Danielle legt haar belevenissen sinds kort vast op haar blog mamamatsise.nl . Hoe regelen zij – als gezin van 4 – hun geldzaken?


Even voorstellen:

Hi, ik ben Danielle. Mama van Mats (2,5 jaar) en Ise (9 maanden). Ik ben al 2,5 jaar verloofd met Jorg (we gaan echt trouwen hoor haha) en woon met plezier in Velserbroek. Sinds kort ben ik mijn eigen blog www.mamamatsise.nl gestart waar je een kijkje kunt nemen in mijn leven als moeder en liefhebber van mooie producten voor kids!

mama mats ise

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Voor de geboorte van Ise bestelden wij trouw onze boodschappen voor ongeveer €80/€100 per week. Dit lieten wij bezorgen waardoor wij niet in de verleiding kwamen om meer te kopen. De afgelopen maanden loopt dit een beetje in de soep en ben ik een paar keer per week in de supermarkt te vinden. Super irritant en volgens mij ook duurder dan nodig maar ik vind het na m’n zwangerschappen opeens zo lastig om hele boodschappenlijstjes vooraf te maken. Keuzes maken is niet mijn sterkste kant.

2. Wat is je grootste miskoop?

Poeh, daar moet ik even over nadenken. Mijn vriend zal mij uitlachen maar ik denk toch onze allereerste kinderwagen. Toen ik zwanger was van Mats kochten we een Mutsy kinderwagen terwijl ik eigenlijk heel graag een Bugaboo of een Joolz wilde, maarja dat kost ook wat. Hadden we dat toen maar meteen gedaan. Ik heb de Mutsy al snel verkocht, kocht een tweedehands Joolz. Deze was beschadigder dan ik dacht, hop verkocht. Weer een andere Joolz gekocht waar ik na een paar weken toch niet tevreden over was. Nu, na een uitgebreide inspectie heb ik dan EINDELIJK een hele fijne Bugaboo. Ik ben best erg met dit soort dingen. Niet goed kunnen kiezen en kieskeurig zijn is geen goede combi haha.

3. Wat is je beste koop?

Hahaha mijn Bugaboo! Oh, en de twee gave lockerkasten die op de kamers van Mats & Ise staan. Ik hou ervan om mooie spulletjes op de kop te tikken via bijvoorbeeld marktplaats. Die twee kasten waren echt koopjes en ben er nog elke dag blij mee!

mama mats ise

 

4. Spaar je regelmatig?

Sparen is iets wat een langlopend leerdoel is voor ons beide. We zouden het heel graag willen maar geven ook iets te graag ons geld weer uit. Zo komt het voor dat we bijvoorbeeld 2 maanden fanatiek geld opzij zetten maar opeens een mooie tafel tegenkomen. Tjah, dan wint die tafel. Nu is het sinds we twee kinderen hebben sowieso erg lastig om geld opzij te zetten hoor. Door alle bijkomende kosten houden we meestal niet veel meer over.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Oei, lastig. Ik neig meer naar 5 items van de Zara met heel af en toe een uitschieter. Dit duurdere item koop ik meestal alleen als ik kleertjes van Mats en Ise heb verkocht. Ik hou niet van weggooien en ik maak graag andere mama’s/kinderen blij met nog goed te dragen kleertjes. Van deze opbrengst koop ik dan graag iets moois voor mijn eigen kinderen.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor handmade kleding voor Mats en Ise ben ik groot fan van Mintencloud, Ebzo en Mingo. Prachtige kwaliteit kleding en zo mooi gemaakt. Daarnaast koop ik graag voor het hele gezin bij Nextdirect, Zara en H&M. Oh, en ik wil bij de Hema en de Zeeman ook wel eens slagen!

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Onze grote droom is om ooit een huis te kopen in Haarlem. Wij wonen nu in huurwoning in een dorp naast Haarlem maar het lijkt mij geweldig om een huis helemaal eigen te maken vanaf de allereerste tegel. Alles bedenken, uitwerken en uitvoeren (met de nodige keuzestress waarschijnlijk hihi). Ach, dromen mag! En misschien kunnen we ooit, als we erin slagen om te sparen, een mooi huisje voor ons viertjes kopen!

 

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Opzich wel maar het kan altijd beter 😉

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Ik denk dat wij momenteel alleen kunnen bezuinigen op onze boodschappen. Qua vaste rekeningen hebben wij alles al binnenstebuiten gekeerd om het zo goedkoop mogelijk te houden. Ik ben bijvoorbeeld elk jaar in de weer om over te stappen van zorgverzekering om het minst mogelijke te betalen, echt een sport vind ik dat. Wij zullen denk ik nooit bezuinigen op ons tv/internet pakket inclusief Spotify abonnement. Ik vind het belachelijk veel geld kosten maar goed internet hebben wij beide hard nodig voor ons werk en hobby. En Spotify gebruiken we echt elke dag met plezier!

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Het klinkt heel gek maar ik heb zelf geen zicht op onze betaalrekening. Dit is een bewuste keuze, ik raakte er soms gestresst van en bleef op de rekening kijken. Wij delen onze salarissen trouwens. Wel heb ik een eigen rekening die ik gebruik om kleding voor Mats en Ise te kopen en te verkopen. Zo hoef ik dat ene dure truitje ook niet uit te leggen!


Reactie Anne: haha Danielle ik moest zo lachen om jouw miskoop, want zo kan ik ook precies zijn. Dat ene item dat je het mooiste vindt, is eigenlijk veel te duur waardoor je genoegen neemt met een goedkopere variant die minder naar jouw smaak is. Story of my life. En ik kan me heel goed voorstellen dat zuinig  boodschappen doen met 2 kleintjes een hele opgave is geworden. Hopelijk vinden jullie een goede manier om dit te verbeteren! Het schijnt te kunnen, maar vraag mij niet hoe 😉 Heel erg bedankt voor het meewerken aan deze rubriek, voor je uitgebreide en oprechte antwoorden en het dagelijks opfleuren van mijn Instagram feed. Kan ook niet anders met die knapperds van kinderen en hun toffe kamertjes. 

Volg Danielle/MamaMatsIse ook op Instagram.

Foto’s: @mamamatsise

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.