florine duif
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Florine Duif

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Deze week geef ik het woord aan Florine Duif. Florine kennen we misschien allemaal wel als een stijlvolle, knappe mama die met haar 2 dochters en verloofde in het prachtige Den Haag woont. Haar Instagram is een mix van stijl, fashion, kids en een vleugje spiritualiteit. Ook het melden waard: Florine is tevens eigenaresse van online platform the Mompany. Hoe heeft deze mama haar geldzaken geregeld? 


Even voorstellen:

Hi! Ik ben Florine Duif, 30 jaar, moeder van 2 prachtige dochters (5 jaar en 10 maanden), verloofd, twee eigen online bedrijven @florineduif (florineduif.com) en TheMompany.com (@themompany). Voor The Mompany ben ik bezig met een eigen kledinglijn voor moms (to be).

florine duif

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

€150,-

2. Wat is je grootste miskoop?

Een grote miskoop kan ik me zo snel niet bedenken. Wel heb ik van die kleine onbenullige dingen die ik dan heb gekocht (bijvoorbeeld voor de kinderen, Elsa slippers oid) waarvan ik later denk WHY?! Ik vind juist geld uitgeven aan kleine onzin dingen echt zo zonde.

3. Wat is je beste koop?

Wow, haha! Eh moet ik heel even nadenken. Ik denk alles wat we kopen en ook daadwerkelijk helemaal ‘op’ gebruiken, een goede koop is. Als het maar duurzaam is. Het mag best wat meer kosten, maar als het de kwaliteit waard is en het goed benut wordt, vind ik het al snel een hele goede koop.

 

florine duif

4. Spaar je regelmatig?

Ik zet €8,- per dag opzij.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

1 designer item. Ik heb zelf heel lang bij een Zweedse designer gewerkt die ook nog eens heel duurzaam was, dus ik weet vrij goed wat er speelt in confectiewereld. Neemt niet weg dat ik nooit wat bij Zara koop, maar in principe investeer ik in designeritems. Een groot misverstand is trouwens wel dat als er een ‘designernaam’ in het label staat, dit ook gelijk goede kwaliteit is. We moeten niet vergeten dat we voor de marketingkosten betalen. Daarom ben ik vrij picky en weet ik welke designers er goede kwaliteit bieden. Wat ik ook heel leuk vind is dat steeds meer kleine, zelfstandige ondernemers labels ontwikkelen waar veel positieve energie aan aandacht naartoe gaat. Dit maakt voor mij een product al snel interessant. Nu ik zelf een kledinglijn voor The Mompany aan het maken ben, wil ik ook echt stap voor stap betrokken worden in het proces en worden de samples continu aangepast.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Net-a-porter, Ganni, StineYoga, Smallables (Kids), Pluk & Paloma (kids), Everlane, The Frankie Shop, Gathershop.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Investeren in bakstenen én m’n studieschuld in een keer aflossen. Plus een project in een ontwikkelingsland opzetten voor zwangere vrouwen en moeders.

florine duif

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

We hebben geprobeerd op boodschappen te bezuinigen, maar aangezien we veel bio en verse producten willen, betaal je gewoon iets meer. Dit hebben we dus losgelaten. Op energie kan zeker bezuinigd worden. Dit jaar hebben we de kachel veel aangehad ivm met de geboorte van onze tweede dochter. Dan moet er natuurlijk ook veel gewassen worden. Ook geven we geld uit aan onze allerliefste schoonmaakster en dat is ook zeker een goede investering. Zij neemt veel werk uit handen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Ik heb 1 privérekening en 2 zakelijke rekeningen, dus dat verschilt 😉


Reactie Anne: Wow, Florine wat een prachtige plannen heb je toch in het vooruitzicht. Ik heb al wat leuke shirts voorbij zien komen van The Mompany en heb vernomen dat ze als zoete broodjes over de digitale toonbank vliegen. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. En ik kan niets anders dan je reactie over de kledingitems beamen. Zelf kom ik ook uit de confectiewereld en er heerst vaak nog een verkeerd beeld over kwaliteit in vergelijking met verkoopprijs. En mocht je ooit dat miljoen winnen; weet dan dat ik het je van harte gun, want het zwangerenproject klinkt als een prachtig initiatief! Wie weet.. 😉 Lieve Florine, ontzettend bedankt voor het beantwoorden van de vragen en ik wens je heel veel succes met het verder opbouwen van jouw 2 imperiums.

Volg Florine ook op Instagram.

Foto’s: Florine Duif

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Leuk om een kijkje te nemen in de keuken van iemand anders. Op de boodschaplen weten wij redelijk op te bezuinigen. En we eten er niet minder om

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.