10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Shanne

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Shanne van Instagram account @huisjebijzee. Haar feed staat bombol mooie, witte  plaatjes van planten, baby goodies en leuke kleertjes. Shanna is moeder van Thiago, staat daarnaast voor de klas en organiseert regelmatig Insta-dinner dates met andere Instagram moeders. Hoe leuk! 


Even voorstellen:

Ik ben Shanne, getrouwd met Mark en mama van Thiago. 3 dagen in de week geef ik les op een basisschool in de buurt. Tussen de bedrijven door ben ik redelijk actief op instagram. Samen met Marielle (@Thuisbymariell) organiseer ik het #mommydinnerkatwijk, waarbij we met verschillende instamama’s uit de omgeving lekker gaan eten.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

We proberen 1x per week boodschappen te doen en geven dan ongeveer €60,- tot €70,- uit. De ene week wat meer dan de andere keer. Dit hangt vaak ook af van de aanbiedingen. Wij baseren ons avondeten vaak op de weekaanbiedingen, scheelt weer lang nadenken. Daarbij heeft mijn vader een tuintje, waardoor we ook regelmatig groente uit de tuin krijgen. Verser kan niet!

2. Wat is je grootste miskoop?

Ik zou het zo niet direct weten. Ik ben over het algemeen best zuinig en denk vaak goed na voordat ik iets koop.

3. Wat is je beste koop?

Onze trouwringen, verlovingsring en de ring die Thiago symboliseert. Deze drie ringen draag ik samen om mijn ringvinger!

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

We sparen iedere maand een vast bedrag. Soms maken we meer over, omdat dit zo uitkomt.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Absoluut 5 items. Ik zou veels te bang zijn dat ik het designer item kapot zou maken of erop zou knoeien. Dit heeft als gevolg dat ik het dan eigenlijk niet aantrek, dus dat is zonde.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Hema is sinds de geboorte van Thiago zeker mijn favoriete winkel. Verder kijk ik graag rond naar items die ik echt leuk vind. Mijn instagramaccount staat er dan ook vol mee, oeps!

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een mooi huis kopen en met de rest gaan we vast ook wat leuks doen.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja en nee. Ik moet nog erg wennen aan het feit dat ik niet meer fulltime werk. Soms is het even slikken…

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

We wonen vlakbij het strand, dat is nooit goed voor je uitgavenpatroon, even ontbijten/lunchen/borrelen of eten aan het strand is zo verleidelijk!

9. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

€ 400,-

10. Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje graag over aan Marielle @Thuisbymariell, zij is net weer een dagje meer gaan werken en ik ben benieuwd of dit ook echt dat beetje extra oplevert.


Reactie Anne: Wat heerlijk dat jullie dichtbij zee wonen zeg.. Dan zouden de Euro’s bij ons ook wat sneller naar de strandtenten gaan haha. Maar je kan er dan wel weer lekker uitwaaien 😉 En super fijn dat je verse groenten uit de tuin van je vader kunt halen. Vooral in de zomer is het volop profiteren, ik weet er alles van! Bedankt voor je antwoorden Shanne!

Volg Shanne ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @huisjebijzee

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.