10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Gertrud

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Gertrud van Instagram account en blog @thuisopnummer14. Zij schrijft voornamelijk over interieur, heerlijke recepten en de verbouwde boerderij waar zij met haar zoontjes en man woont. Hoe denkt zij over geld?


Even voorstellen:

Hallo, ik ben Gertrud en woon samen met Johan en onze zonen Quint en Stijn op nr 14 in Wateren. Natuurliefhebber en gek op dieren. Met hond Zuna, poezen Jip (onze eigen rooie je-weet-wel kater en 3-poot bovendien) en Siepie (ons je-weet-wel meisje), 8 kippen en 2 hanen, voldoe ik aardig aan dit beeld. En door onze verhuizing eind 2015 wonen we zo’n beetje midden in het mooie natuurgebied Drents-friesewold. Ook onze ruime tuin met fruitboomgaard en de weilanden om de boerderij maakt dat we bijna dagelijks genieten van al het mooie wat de natuur ons biedt.

Door de verbouwing en daarna de verhuizing naar onze boerderij, is mijn liefde voor interieur, design en styling aangewakkerd/gegroeid. Naast het vele hout is het favoriete kleurgebruik in de boerderij vooral wit met nuances van blauw, groen, donkergrijs, oranje en een beetje roze. Van bakken en koken was ik al fan en is alleen maar leuker geworden met onze fijne woonkeuken. Bloemen in huis vind ik een fijne toevoeging in het interieur, ik droom van een eigen pluktuin zodat ik mijn eigen bossen bij elkaar kan plukken.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Dat heb ik wel even na moeten kijken. Wij hebben niet een huishoudrekening of een bepaald bedrag voor de boodschappen. Maar na het vergelijken van 3 verschillende maanden, waaronder december komen we uit op een gemiddelde van ongeveer €300,- per maand. De ene maand wat meer en de ander wat minder. Valt me nog best mee met mijn mannenhuishouden 😉 Ik ben wel van de aanbiedingen/bonuskopen, zeker met wasmiddel etc. Ook als er biologisch vlees in de bonus is of soms met stickers van 35% korting neem ik meer mee en dat gaat dan mooi in de diepvries. En in de herfst hebben we 2 appelbomen die bomvol hangen, wat betekent dat we zeker tot maart geen appels kopen.

2. Wat is je grootste miskoop?

Jee, mijn grootste miskoop…ik kan er werkelijk geen één bedenken. Wij kopen zeker de grote meubelstukken in huis altijd weloverwogen, ook omdat ze nooit echt goedkoop zijn. Als je mij bijv. vier stoelen laat zien, presteer ik het altijd om de duurste het mooist te vinden, ha ha..

3. Wat is je beste koop?

Hè bah, dat je dan maar één mag kiezen? Ik bedoel, onze oranje loungestoel zit werkelijk geweldig, heerlijk met een boek of een filmpje kijken op de iPad. Sinds 2 weken ben ik weer de trotse eigenaar van een iPhone, de 8plus. Mijn 6 plus gaf het na bijna 5 jaar trouwe dienst ineens op maar onze allerbeste aankoop was toch wel onze boerderij, het verbouwen was een klus maar geweldig om te doen.

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Als er geld overblijft aan het eind van de maand dan zetten we dat op de spaar, los daarvan sparen we natuurlijk ook maandelijks door het betalen van de rente. De boerderij is gewoon een hele grote spaarpot 😉

5. Eén designer item of vijf items van Zara?

Hier hoef ik niet lang over na te denken, absoluut een product van goede kwaliteit wat niet na één wasbeurt een heel ander model heeft gekregen en dus meerdere seizoenen mee kan.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik houd ervan om Nederlandse ondernemers/designers > kleine zelfstandigen te ondersteunen, dat geldt voor voedsel, kleding en woonproducten. Wat ook nog eens beter voor het milieu is omdat het geen verre reis hoeft te maken. Aan de andere kant vind ik het ook belangrijk om ontwikkelingslanden te ondersteunen, bijvoorbeeld via organisaties als ReturntoSender.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Nadat ik van de schrik bekomen zou zijn, in ieder geval voor de jongens wat opzij zetten of met woonruimte helpen. Met ons gezin een mooie reis maken lijkt me ook geweldig. Mijn man is bankier dus hij komt ongetwijfeld met verstandige ideeën ha ha. OH en ik geef sowieso aan stichting Dierenlot, zij richten zich op dieren in nood in heel Nederland. Helaas zijn er zelfs in Nederland nog veel verwaarloosde, mishandelde en in de steek gelaten dieren. Stichting Dierenlot helpt deze dieren door andere dierenorganisaties te helpen. Dat is alleen mogelijk door de hulp van donateurs en beneficianten.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Nadat wij de boerderij hadden gekocht, heb ik mijn vaste baan opgezegd. Dat was een bewuste keuze en ik verdien zo nu en dan met het bloggen maar dat is niet te vergelijken met het salaris wat ik een paar jaar geleden nog verdiende. En toch zou ik niet weer terug willen naar de situatie van toen. Het bloggen èn ook Instagram heeft me zoveel moois gebracht, mede mogelijk gemaakt door de aankoop en verbouwing van de boerderij.

 

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Poeh, dat is een lastige want we zijn al heel goed bezig. We kopen veel biologisch en dat is natuurlijk niet goedkoop maar ja wel weer beter voor het milieu en onszelf dus daar zou ik eigenlijk geen concessies willen doen. En op een goede wijn en lekkere kaasjes etc wil ik ook zeker niet op bezuinigen, het moet ook een beetje leuk blijven hè?!

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Op mijn eigen rekening staat niet zoveel, rond de €300,-. De spaar staat nu ongeveer €5.000,- ,want we hebben afgelopen zomer de hal flink aangepakt!

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan Jenny van @huisgeluk. Naast dat ze een leuke en enthousiaste vrouw (en moeder) is, ontwerpt ze prachtige interieurs voor klanten èn bij haar zelf natuurlijk. Ik ben wel nieuwsgierig hoe zij alle ballen hoog houdt 😉


Reactie Anne: Wat leuk om jou zo wat beter te leren kennen Gertrud. Jullie hebben inderdaad een echte boerderij als ik dat zo hoor. Wat een gezelligheid met al die beesten! Ik ben zelf op de boerderij opgegroeid en zie nog steeds hoeveel mijn ouders genieten van het onderhouden van de tuin, aanpakken van de schuur, uitmesten van de stal (van mijn pony haha) en verse eitjes van de kippen. Ik zou het voor geen goud willen missen en ik denk jullie nu ook niet meer. Ik snap dat jullie niet op goede wijnen en kaasjes willen bezuinigen, want die zijn hun geld trouwens zeker waard. Je moet inderdaad wel blijven genieten 😉 en dat lukt zo te horen zeker.

Volg Gertrud en haar prachtige boerderijleven ook op Instagram.

Foto’s: @thuisopnummer14

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.