10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Ginny

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Ginny Ramkisoen die we misschien wel kennen van het succesvolle platform ‘Vacature via Ginny’. Ze heeft vorig jaar een boek geschreven over het vinden van je droombaan en hoe je iedere dag kunt doen wat je precies bij je past en wat je wilt. Alex werkte er aan mee (trots!) en ik heb er inmiddels ook heel wat lessen uit kunnen halen. Wie is deze inspirerende chick en hoe zit het met haar geldzaken?


Even voorstellen:

Mijn naam is Ginny, ben 34 jaar en woon samen met mijn vriend in Amsterdam. Ik ben de oprichter van online vacatureplatform Vacature Via Ginny en freelance Creative. Wekelijks werk ik zo’n 32 uur met veel plezier aan projecten en opdrachten waar ik ontzettend van geniet. Meer informatie over mij vind je o.a. op Instagram en op ginnyranu.com

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Goede vraag, want mijn vriend en ik hebben geen duidelijk overzicht over ons boodschappenbudget. We gaan meestal naar de supermarkt als we weer grote inkopen moeten doen. Dat doen we zo’n 1 á 2 keer per week. Er wordt dan voldoende ingekocht om een paar dagen van te ontbijten, lunchen en koken. Meestal zijn we rond de €50,- per supermarktbezoek kwijt. Tussendoor haal ik vaak nog een klein boodschapje. Als ik bijvoorbeeld nog iets mis voor de avondmaaltijd. Daarnaast ga ik 3 keer per week naar de markt voor vers brood, groenten, fruit en kaas. Ik heb gemerkt dat je op de markt veel goedkoper aan versproducten komt en daarnaast support je zo ook de locale en kleine ondernemer.

2. Wat is je grootste miskoop?

Heb je even? Ik heb wel vaker miskopen gedaan, maar dat zijn meestal ook impulsaankopen. Lippenstiften die ik niet kon testen en die op mijn lippen totaal een andere kleur hebben. Kleding dat voor geen meter zit, maar ik hoop dat er miraculeus een kleermakertje midden in de nacht een extra naad inzoomt. Parfum dat na een paar dagen opsprayen begint te meuren. Misschien zijn te kleine schoenen die in de sale waren wel de grootste misser. Schoenen lopen echt geen maat uit, wat de verkoopster je ook vertelt. Ik heb in een schoenenwinkel gewerkt, dus ik ken alle trucs om je toch een paar te verkopen 😉

3. Wat is je beste koop?

Mijn beste koop… Dat zijn eigenlijk ook echt meerdere dingen. Grappige reflectie leveren deze vragen op, want hierdoor besef ik dat impulsaankopen zelden een goede beslissing zijn. De beste koop is meestal een goed overwogen koop. En vaak ook een koop die een (kleine) investering is. Een mooie zonnebril, met écht goede glazen. Kleding dat veel langer meegaat, omdat het geen goedkoop wegwerpspul is. Misschien is apparatuur wel favoriet als het om een beste koop gaat. De wasdroger, Dyson ventilator en onze Magimix-blender thuis zijn echt top aankopen waar we ontzettend blij mee zijn. Mag ik een voorzichtige conclusie trekken dat mijn beste aankopen gemaksdingen blijken?

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Ik spaar momenteel even niet. Soms wel, maar dan vaak een bedrag dat ik kan missen afhankelijk van mijn inkomsten die maand of periode. Sparen is iets waar ik beter in wil worden. Aan de andere kant geniet ik ook graag, leef ik veel in het nu en heb ik er niks aan als ik straks een dikke spaarrekening heb, niet geniet van het dagelijks leven of ik over veertig jaar eindelijk een keer mijn spaargeld ga gebruiken. Wel ben ik van mening dat je altijd een buffertje voor kapotte apparatuur of hoognodige aankopen moet hebben. Weet je wat het is, je spaarrekening op orde hebben brengt echt veel rust. Ik raad het iedereen wel echt aan.

5. Eén designer item of vijf items van Zara?

1 designeritem, omdat ik weer dat dat veel langer mee zal gaan en zijn waarde minder snel verliest. Kwaliteit kies ik tegenwoordig over kwantiteit.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

De lol is dat ik dus wél graag naar Zara ga, ook al zijn ze niet duurzaam en worden hun producten niet (altijd) ethisch gemaakt, toch ben ik zwak vlees dat soms behoefte heeft aan het goedkoop willen meedoen aan trends. Echt om te janken eigenlijk. Verder kom ik bij Topshop, Monki, &Other Stories en H&M als we het over het midden segment hebben. Maar ook draag ik graag Lauren van Ralph Lauren, kleding van Scandinavische ontwerpers, creatieven die hun eigen merchandise of kleding op de markt brengen of unieke brands uit het buitenland. Het is een mix van allerlei stijlen en merken die ik graag bij elkaar gooi en aantrek.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Investeren in vastgoed, waardoor ik er meer uit kan halen op de lange termijn. En op een dikke vette vakantie.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Salaris kan altijd omhoog hahaha. Ik denk dat veel mensen hetzelfde denken.

 

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Oh my god, mijn vriend en ik kunnen allebei niet goed koken dus we geven veel geld uit aan afhalen. Liever een goede maaltijd van buiten de deur dan aangebrand eten wat je moet weggooien. Het kost ons veel meer dan bijvoorbeeld stellen om ons heen uitgeven aan avondeten, maar het is het ons waard. Wel kunnen we iets meer koken (er zijn een klein aantal gerechten die we wel kunnen maken) en iets minder buiten de deur eten. Dus uit eten/afhalen is iets waar op bezuinigd moet worden, maar tot op zekere hoogte, want volledig zullen we er ook niet op bezuinigen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Dat hou ik privé.

Aan wie draag jij het stokje over?

Het stokje draag ik graag over aan Anna Liss. Mama van drie en een hele leuke vrouw.


Reactie Anne: Ik beantwoord eén keer in de zoveel tijd de vragen ook zelf, want wat je zegt; deze vragen leveren echt zelfreflectie op! En ik ben het zeker eens met het feit dat goede aankopen vaak ook een flinke investering vergen. Niet altijd, maar ze zijn in ieder geval weloverwogen gemaakt en vrijwel nooit in een gekke bui gekocht. Leuk is dat! En ik denk dat het eten afhalen heel goed past bij de plek waar je woont. Als ik bij een vriendin in Amsterdam langs ga, dan hoop ik altijd dat we iets gaan afhalen. Het is ook allemaal zo makkelijk, divers en niet normaal lekker.. Echt iets wat hopelijk ooit nog eens buiten de randstad gaat leven, want hier ben je gebonden aan chinees en New York pizza omdat de snackbar op zondag dicht is (hallo 1990). Ginny, bedankt voor je leuke en vooral herkenbare antwoorden. Ik lach me altijd dood om je stories en zal dat zeker blijven doen 🙂

Volg Ginny ook op Instagram.

Foto’s: @ginnyranu

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.