jodi lief thuis
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Jodi

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Jodi van Liefthuis. Ik ben haar gaan volgen nadat Angela (mamametpassie) haar account tipte én het stokje van deze rubriek aan haar heeft overgedragen. Jodi is moeder van 2 knappe jongens, genaamd Raf en Pip, werkt in het voortgezet onderwijs en schrijft over moederschap op haar blog liefthuis.nl. Oh ja, sinds kort is ze ook nog eens mede-eigenaresse van een ontzettend leuke webshop! Druk genoeg dus, hoe regelt dit gezin hun geldzaken?


Even voorstellen:

Hoi, Ik ben Jodi, 31 jaar (woops ik schreef bijna 30) Ik woon samen met mijn lief in ons droomhuis en we hebben twee fantastische kleine spruiten (Raf 2015 en Pip 2017). Ik werk 3 dagen in de week als docent in het voorgezet speciaal onderwijs, daarnaast is Liefthuis.nl mijn persoonlijke mama blog en is Feestje van Hout sinds een maand onze webshop, waar we gepersonaliseerde kinder- en babykamer decoratie maken. Druk druk druk, maar vooral heel veel leuke dingen.

 

jodi lief thuis

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

€90,- tot €100,- inclusief luiers. Soms iets meer, soms minder.

2. Wat is je grootste miskoop?

Buiten een broekje afgelopen week dat gigantisch doorscheen (niet gepast woops) hebben we 1 grote miskoop gedaan afgelopen jaar. Bij de koop van ons huis namen we een tv kast over voor €750,-  omdat we die mooi vonden, maar toen we de sleutel eenmaal hadden vonden we die toch niet meer zo mooi en hebben we die weer verkocht, met flink verlies….Balen, maar ik wilde niet een kast neerzetten die ik niet mooi vond, omdat we hem nu eenmaal hadden.

Verder twijfel ik vaak heel lang over grotere aankopen. Ik wik en weeg heel lang en twijfel oneindig (irritant) maar daardoor doe ik uiteindelijk niet vaak een miskoop, omdat ik er dan zo goed over nagedacht heb.

3. Wat is je beste koop?

Mijn Macbook Pro. Het is een mega uitgave geweest, maar ik gebruik die zoveel voor mijn blog, de webshop, maar ook daarbuiten. Top aankoop. Ooh en onze zonnepanelen zijn ook een goede investering geweest.

jodi lief thuis

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

We sparen wel iedere maand, maar bij een verhuizing komen er veel kosten kijken. De afgelopen maanden is het, ook met de aankoop van de webshop, erg hard gegaan met ons spaargeld. We willen het sparen vanaf nu weer goed oppakken.

Een paar honderd euro per maand sparen we wel, maar dit bekijk ik iedere maand wanneer de salarissen binnen zijn en maak dat dan meteen over. De grootste bedragen om onze spaarrekening te spekken zijn de belastingteruggave, vakantiegeld en de dertiende maand. Dat zijn altijd mooie extra’s.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

5 Zara items. Vooral voor onze kleine mannen. Ik houd van Zara voor kinderen. Voor mezelf shop ik er ook graag, maar ook net zo goed bij andere midden segment winkels. Ik kan erg slecht veel geld (dus een designer item) uitgeven aan kleding voor mezelf.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik ben niet mega trouw aan 1 winkel. Ik shop op veel verschillende plekken, zowel voor de spruiten als voor mezelf. Zara, H&M, Mango, Only, maar ook kleinere boetiekjes in Eindhoven. In de sale koop ik ook nog wel eens duurdere items, zoals een mooie jurk van Nikki.

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een wereldreis maken met alle drie mijn mannen.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ik ben zeker tevreden over mijn huidige salaris. Ik weet dat er veel gestaakt wordt in het onderwijs en ik ben het zeker eens met de verlaging van de werkdruk en dat het verschil tussen basis en voortgezet onderwijs niet klopt, maar ik vind dat ik netjes verdien.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Wij zijn al veel aan het bezuinigen op onze energiekosten en dat verloopt erg goed.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

€1200,-, maar de hypotheek moet nog afgeschreven worden en dat kan ieder moment gebeuren.

 


Reactie Anne: Nadat Angela jouw account tipte, ben ik je gaan volgen. Geen moment spijt van gehad, want vooral van jullie NY trip genoot ik zo erg, dat het een klein beetje voelde alsof ik mee was. Voor vertrek zei je dat je het moeilijk vond om zonder beide kindjes weg te gaan en ik kan me dat zo goed voorstellen. Een enorm gave trip met je lief maken, maar ook een stukje ‘van jezelf’  missen. Desalniettemin is het ontzettend gaaf wat jullie hebben gedaan! Het stukje over sparen is erg herkenbaar voor mij. Man oh man, wat kost dat een fortuin.. Nu hebben wij het sparen ook weer opgepakt maar die extra’s zoals vakantiegeld en bonussen zijn dan inderdaad ontzettend fijn. Bedankt Jodi, voor het beantwoorden van deze vragen!

Volg Jodi ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @liefthuis

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.