netflix series thrillers tips
Geen categorie

Mijn 7 spannende Netflix tips van juni 2018

Zoals velen van jullie misschien wel weten ben ik een echte Netflix ‘addict’. Normale tv kijk ik niet eens meer, het zijn alleen nog maar de streamings-diensten die mij aan de buis weten te kluisteren. Mijn favoriete genre zijn toch echt wel de thrillers/ detectives/ kostuumdrama’s. Ja daar kun je me nu echt voor wakker maken. Onlangs deelde ik al mijn ultieme Netflix thriller tips en favoriete documentaires, nu wordt het weer eens tijd om een nieuwe inventarisatie te maken want jongens, jongens.. Netflix heeft weer heel wat binge-materiaal toegevoegd de laatste tijd. Een klein overzichtje van mijn favorieten over de maand juni. Enne.. Hoe veel betalen wij eigenlijk aan de streamings diensten? Ook dat deel ik met je.


Goedkoop Netflix kijken?

Allereerst; hoe krijg je het voor elkaar om voor nog geen €10,- per maand een grote hoeveelheid series te kunnen kijken via zowel Netflix als Videoland? Ik kan telkens maar niet kiezen tussen beide, omdat het aanbod op beide kanalen enorm verschilt en daarnaast erg goed is. Het antwoord is: vind iemand waarmee je de kosten kunt delen.

Netflix heeft de laatste jaren zijn prijzen flink omhoog gegooid. Als je thuis op één scherm kijkt, dan betaal je €7,99 per maand. Bij twee schermen betaal je €10,99 en voor vier schermen betaal je €13,99. Wij gebruikten, tot vorig jaar, het tweede abonnement. Toen mijn schoonmoeder en mijn broertje de streamingdienst ook gingen gebruiken, besloten we onze abonnementen samen te voegen tot één. Op deze manier betalen we allemaal iets meer dan €4,- per maand en kunnen daarmee onbeperkt van het aanbod genieten.

Datzelfde geldt voor Videoland. Hier kun je, voor het basis tarief van €8,99, met maar liefst vier schermen tegelijk kijken. Wij gaan dit binnenkort ook delen, waardoor wij in totaal nog geen €10,- per maand kwijt zijn aan beide streaming-diensten.

netflix series thrillers tips

Safe

Toen deze serie net verscheen op Netflix, kwam de trailer regelmatig in beeld. Ik schonk er niet te veel aandacht aan, omdat ik altijd direct klik op ‘verder kijken’. Mijn schoonmoeder vertelde me een paar dagen later dat ze de serie in 2 dagen had uitgekeken omdat ‘ie zo spannend was. Daarnaast vulde mijn Twitter tijdlijn zich iedere dag wel met een aantal ‘tweeps’ die de serie aan het kijken waren. Niet allemaal even positief, maar ‘als je eenmaal bent begonnen met kijken, dan wil je het plot ook weten’. Aldus verschillende reacties. Waarvan ik de minder positieve compleet onterecht vind, want deze serie heb ik een paar dagen uitgekeken.;-)

Aangezien ik Dexter helemaal heb uitgekeken was het even een omschakeling om Michael J Miller met een Engels accent te horen praten. Maar je went er al snel genoeg aan.

De serie vertelt het verhaal van weduwnaar Tom, die na het overlijden van zijn vrouw een niet al te beste relatie met zijn tienerdochter heeft. De  reden waarom wordt je door flashbacks gedurende de serie steeds meer duidelijk. Het wordt al snel spannend als zijn dochter na een buurtfeestje niet meer thuis komt.

Als haar vriendje even later ook nog eens dood wordt aangetroffen, besluit Tom de zoektocht zelf voort te zetten. Hij krijgt hiervoor hulp van zijn beste vriend en collega waardoor ze zich af en toe in de meest lastige situaties werken.

Ontzettend spannend, mede door de cliffhangers die zich aan het einde van iedere aflevering voordoen. Maar de serie heeft ook een komisch tintje dankzij de klunzige en rijke familie Marshall die stunt na stunt uithalen om een groot geheim te verbergen en het ondertussen alleen maar erger voor zichzelf maken.

De serie kijkt lekker weg, mede dankzij een grote hoeveelheid aan verrassende twists en complottheorieën en loopt na 8 afleveringen ten einde. Spannende serie die je dus in een klein weekje uit kan kijken. 

 

The Americans

Aangezien seizoen 5 net op Netflix is uitgekomen, zijn wij sinds deze week weer helemaal in de ban van deze topper van een misdaadserie.

We begonnen vorig jaar met kijken en toch weet de serie je bij elke release weer zo snel mogelijk naar het scherm te trekken.

Deze Amerikaanse serie speelt zich af in de jaren 80. Een tijdperk van revolutie in Amerika, maar van armoede in Rusland. De serie volgt 2 Russische spionnen die volledig veramerikaanst zijn, maar waarvan hun hart enkel toebehoort aan de Sovjet-Unie. Ze hebben in 20 jaar tijd een Amerikaans leven opgebouwd in de kleine stad …., 2 kinderen gekregen en een eigen reisbureau opgezet. Ze lijken de typische Amerikaanse droom te leven, maar transformeren zich naast hun perfecte leventje als koelbloedige Russische spionnen. Ze draaien hun hand niet om voor een moord, een rol als minnaar/minnares of zelfs potentiële verloofde van een belangrijke getuige.

Het is een serie waarbij je aan het scherm gekluisterd bent omdat je constant benieuwd bent of ze ontmaskerd gaan worden, maar ook één waarbij je weinig sympathie kan opbrengen voor de hoofdrolspelers. Ze vermoorden onschuldige mensen die getuige zijn van hun ware aard en liegen iedereen, zelfs hun kinderen, voor. Toch hecht je je aan de familie en zit je telkens op het puntje van je stoel als ze bijna worden ontdekt. Ze wonen recht tegenover een FBI agent die een grote rol speelt in het opsporen van spionnen wat het geheel nog spannender maakt.

Kortom; als je van misdaad houdt, dat typische 80’er jaren sfeertje en een vleugje politiek, dan zit je met deze serie goed.

Lees ook: 5 tips voor bloedstollende Netflix thrillers

Outlander

Als je van historische taferelen houdt met een tikkeltje drama en de daarbij behorende kleding en uitspraken uit de 18e eeuw, dan is Outlander een goede serie om te bingen.

De serie vertelt het verhaal van Claire Beauchamp-Randall die werkzaam is als verpleegster tijdens de 2e wereldoorlog. Na de historische overwinning in 1945, gaat ze met haar kersverse man Frank op vakantie naar het Schotse plaatsje Inverness. Daar ontdekt ze een aantal soorten bijzondere planten en bloemen die zich op een heuvel, tussen eeuwenoude stenen bevinden. Opeens wordt ze wakker bij de stenen en beseft ze zich niet veel later dat ze in het jaar 17.. is beland.

Ze wordt gedwongen om als genezers aan het werk te gaan bij de McKenzie clan en ontwikkelt er een vriendschap met de knappe krijger Jamie. Op een gegeven moment bloeit deze vriendschap (uiteraard) uit in een heftige romance, waardoor de keuze voor Claire om terug te keren naar haar eigen tijd steeds lastiger wordt.

De naderende revolutie speelt daarbij een grote rol. Kan Claire haar Jamie wel achterlaten? En kunnen zij deze vreselijke gebeurtenis nog een halt toe roepen?

Bomvol prachtige tot in detail gemaakte kledingstukken (mijn favoriet!) en vreselijke, maar helaas echt voltooide gebeurtenissen. Een aanrader als je van actie en spanning, maar ook van geschiedenis houdt. Outlander bestaat op dit moment nog uit 2 seizoenen die op Netflix te zien zijn, maar het 3e seizoen wordt dit najaar nog op Netflix Nederland gezet. Seizoen 4 is in de maak en zal -naar verwachting- in 2019 verschijnen.

The Alienist

Net als ‘The Outlander’ is dit een serie die zich in een ver verleden afspeelt. Deze keer is het het jaar 1896 en maken we kennis met het historische New York. De serie is wat bloederiger en doet je af en toe huiveren van gruweldaden. Maar spannend is ‘ie zeker.

Hoofdrolspeler is Alienist, ofwel psychiater, Laszlo Kreizler en zijn vriend John Moore, die in het dagelijks leven illustraties maakt voor de krant. Hun hulp wordt ingeroepen door politiecommissaris Theodore Roosevelt die met zijn handen in het haar zit vanwege een aantal gruwelijke kindermoorden.

De zaak barst van de corruptie, maar de commissaris geeft niet op. Ook Laszlo en John trekken de zaken zich steeds meer aan en beginnen een verband te zien tussen de gruweldaden. Sara Howard, secretaresse van de commissaris, voegt zich bij het team en samen gaan ze op zoek naar de duistere en kille moordenaar.

Hij laat zich echter niet zomaar pakken en wanneer hoge functionarissen zich ermee gaan bemoeien en Theodore vragen de zaak te laten vallen, lijkt de oplossing ver van hen vandaan te liggen.

Lees ook: 5 Netflix documentaires die je moet zien

Mindhunter

De serie is al even op Netflix en is in het begin wat taai. Al snel raak je geïnteresseerd, net als de hoofdrolspelers, in het brein van seriemoordenaars en hun manier van denken.

De serie speelt zich af in 1977. Waar Holden Ford, FBI newbie, in een speciale divisie (Behavorial science) komt te werken. Samen met Holt, praat hij met verschillende seriemoordenaars welke de meest gruwelijke misdaden hebben begaan. In een poging om hun manier van denken te begrijpen, maar ook om actuele moord- en vermissingszaken op te kunnen lossen. Je merkt al snel dat ze worden tegengewerkt door hun eigen FBI-collega’s en lokale politiediensten. Zij zijn er zeker van dat het onderzoek van Holt en Holden op niets uitloopt.

Toch blijken er een paar personen – binnen de FBI- te zijn die nog steeds in ze geloven, waardoor ze hun onderzoek kunnen blijven voortzetten. Bereid je voor op veel gekkies, maar ook spannende momenten wanneer de uitkomsten van hun onderzoek vruchten af blijken te werpen tijdens onopgeloste moordzaken.

Helaas nog maar 1 seizoen te zien op Netflix, maar de verwachting is dat seizoen 2 begin 2019 zal verschijnen.

Seven Seconds

Een spannende misdaadserie met een betekenis. Eentje waarin je keihard wordt geconfronteerd met de-  nog steeds aanwezige – rassen discriminatie in Amerika. Het verhaal vertelt een gebeurtenis waarbij een zwarte jongen wordt aangereden door een blanke politiejongeman. Hij is onderweg naar zijn vrouw, die op dat moment hoogzwanger is. Plots hoort hij een klap, stapt uit en ziet tot zijn schrik dat hij een jongen heeft aangereden. Verstijfd van angst belt hij naar zijn collega’s van de DEA unit. Ze zijn al snel op de plaats delict aanwezig en zeggen tegen de jongeman dat ze het voor hem oplossen. Hij vraagt of de politie niet gebeld moet worden, maar er wordt hem op het hart gedrukt dat dat niet slim is.

Wat volgt is een lijdensweg voor de aangereden jongen en zijn familie. Hij vecht voor zijn leven, maar tevergeefs. Vanwege de onderkoeling en het letsel overlijdt hij een paar dagen later. Ondertussen wordt een zwaar alcoholisch verslaafde maar briljante politievrouw op de zaak gezet. Haar wordt opgedragen om de zaak te seponeren maar zij vertrouwt het niet en gaat met haar compagnon op zoek naar de echte daders.

Rete-spannend. Je kijkt deze serie binnen no time uit. Je krijgt sympathie voor de jonge dader, die uiteraard berouw toont. Maar je wilt ook dat de familie van de jongen deze zaak kunnen afsluiten. MET de gerechtigde dader.

Evil Genius

Deze true-crime serie ben ik op dit moment aan het kijken. Qua opbouw en bizarre taferelen heeft dit verhaal veel weg van Making a Murderer, maar dan zonder een onschuldige dader in de hoofdrol.

De docu bestaat uit 4 afleveringen en begint met de bankoverval in augustus 2003. Een man berooft een bank, rijdt weg en wordt vervolgens opgepakt. Pas dan ziet de politie dat hij een bom om zijn nek heeft en dat de man , volgens eigen zeggen, de beroving onder dwang heeft gepleegd. Hij moet verschillende opdrachten volbrengen om de sleutel van de bom te vinden, maar het is al te laat. Niet veel later ontploft de bom voor het oog van talloze politiemensen. Het is de eerste bizarre moord in een reeks vreemde aanknopingen.

Er komen veel vragen binnen bij de politie. Waarom bleef deze man zo rustig, terwijl er een bom om zijn nek zat? Wat heeft zijn collega ermee te maken, die enkele dagen later dood wordt gevonden. En waarom ligt er een lijk in de vriezer, op enkele meters afstand waar de man een week geleden nog pizza heeft bezorgd?

1 van de meest bizarre overvallen in de geschiedenis van de FBI en ik kan dan ook niet wachten totdat ik de ontknoping heb gezien.

Staircase

Deze staat dus nog op mijn lijstje. Opeens wordt de true-crime serie overal genoemd en deze schijnt nog beter te zijn dan Making a Murderer en Evil Genius. Kom maar op dan!

Deze serie, bestaande uit 13 afleveringen, gaat niet alleen over het raadselachtige overlijden van Kathleen Peterson, maar laat wederom zien hoe het rechtssysteem van Amerika rammelt aan alle kanten.

Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wat er exact is gebeurd met Kathleen. Haar man, Michael vond haar op een avond onder aan de trap waar ze al snel aan haar verwondingen is overleden. Volgens hem is ze gestruikeld, maar justitie trok zijn verklaring al snel in twijfel.

Het grote aantal verwondingen aan haar hoofd vertellen een heel ander verhaal, waar de politie maar geen conclusie uit kan lijken te trekken. Wat volgt is een proces dat uiteindelijk vijftien jaar zal duren.

De gesprekken om de zaak heen, het tijdsverloop van het proces en het verdriet van de familie maken het een ontzettend heftige serie om naar te kijken. Tegelijkertijd laat het de kijker ook op het puntje van zijn stoel zitten. Want je moet en zal weten hoe het afloopt. Of sterker nog, hoe het proces wordt afgesloten. Voor de jury is het geen kwestie van schuldig of onschuldig, maar is de vraag: of er zonder twijfel kan worden aangetoond dat Michael schuldig is.


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Karina zegt:

    Leuk om te lezen. Ik ben ook echt een heuse serie addict. Wij zijn op het moment bezig met de handmaids tale. Wij hebben m gedownload maar ik hoorde gisteren volgens mij dat ie ook op videoland komt of al is. Vooral de laatste twee in je lijstje lijken me erg interessant. The confession tapes sluiten wel een beetje aan in dat genre en vond ik ook erg “leuk” om te zien. Staat volgens mij ook op Netflix.
    Afijn, nog genoeg te kijken dus haha.

    1. Jaa ik ben hem op Videoland aan het kijken! Geweldige serie. Nu bij aflv 12 van seizoen 2. The Confession Tapes staan idd ook op mijn lijstje! Leuk zijn die true-crimes he..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.