10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Kim

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere moeders hier in staan ;-). Deze week deelt mama Kim haar geldgeheimen. Kim is moeder van Tess en zwanger van een jongetje! 


 

kim van spankerenEven voorstellen:

Kim is 24 jaar, getrouwd met Hilco en moeder van Tess (bijna 1). Daarnaast is ze zwanger van een lief, klein jongetje dat bijna geboren wordt! Op Instagram is Kim te vinden onder profielnaam @mama.van.Tess.

Momenteel heeft ze zwangerschapsverlof. Ze kan dus heerlijk genieten van de kleine meid en zich voorbereiden op de komst van hun tweede kindje! Lees je gezellig mee?

 

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Even goed nadenken.. Ik denk zo’n 50,- per week. Ik let wel vaak op de aanbiedingen en ik meestal huismerk producten. Al hoewel ik sommige producten wel van het A-merk koop, omdat ik dit dan toch lekkerder vind.

2. Wat is je grootste miskoop?

De meeste momenten denk ik wel goed na over mijn aankopen, maar ik heb af en toe met decoratie dat ik denk van ‘was dit nou echt nodig’.. Als ik dan thuis kom, vind ik het toch een miskoop. Het ligt aan het bedrag, maar dan breng ik het vaak gewoon weer terug naar de winkel.

3. Wat is je beste koop?

Mijn beste koop is de Airfryer, ik heb hier zoveel plezier van. Het is gemakkelijk, snel en het eten is ook nog eens super lekker. Ik zou niet meer zonder kunnen.

mama van tess

4. Spaar je regelmatig?

Wij sparen niet regelmatig, onze vaste lasten zijn behoorlijk hoog waardoor dit niet altijd wil lukken. Zodra wij eind van de maand geld overhouden, gaat dat wel naar de spaarrekening.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

5 items van de Zara sowieso! Ik ben niet zo van de designer items. Daarentegen zijn de items van de Zara hartstikke leuk. Makkelijke keus dus!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Mijn favoriete winkels zijn de Action, Zeeman, Wibra, Hema en de Primark. Klinkt allemaal lekker goedkoop, maar de babykleding is er vaak hartstikke leuk. En daarbij groeien die kleintjes er toch zo uit!

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Met 1 miljoen euro zou ik een hele mooie villa laten bouwen, helemaal naar mijn smaak. Ook zou ik lekker op vakantie gaan naar een warm en mooi land. Een gedeelte op de spaarrekening en natuurlijk wat aan mijn familie schenken. Ik zal gewoon blijven werken, alleen wel iets minder.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Op dit moment heb ik een WW uitkering, dus ben ik daar natuurlijk niet echt tevreden mee. Na mijn verlof zal ik weer lekker gaan werken en hopelijk tevreden zijn met mijn salaris. Maar mijn salaris mag natuurlijk altijd wat meer zijn.

9. Doe jij belastingaangifte zelf?

Dat doe ik! En daarnaast heeft mijn man een eigen schilders bedrijf, daarvan doe ik de boekhouding.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Op dit moment staat er op onze betaalrekening 929,84 euro. Hiervan gaan er nog wat vaste lasten, boodschappen en benzine vanaf. Wat we eind deze maand overhouden, gaat naar onze spaarrekening.

mama van tess

 

En tot slot..

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan Jaimy Zaaijer (mommyslife.92) omdat, zij hele leuke blogs schrijft en ik benieuwd ben naar haar antwoorden op deze vragen.


Reactie Anne: Lieve Kim, wat leuk om je zo wat beter te leren kennen! Ik volg je al sinds mijn zwangerschap omdat onze kindjes bijna even oud zijn. En nu mag je weer zo’n klein wondertje de wereld in brengen! Ik blijf jullie volgen en wens jullie gezin alle geluk toe. Nu even lekker genieten en hopelijk heb je straks weer een hele leuke baan!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Leuk om op die manier een kijkje te nemen in jouw leven. De winkels waar jij fan van bent, staan bij mij ook hoog op mijn lijstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.